Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíjbiztosítás 2014

Utolsó módosítás: 2014.05.07.

2014.01.01-től indítható az új államilag támogatott nyugdíj megtakarítás, a nyugdíjbiztosítást. Ezzel együtt már 3 versenyző küzd azért, hogy ő legyen a befutó, vagyis a mi nyugdíj megtakarításunk. Nézzük meg, hogy ez a bizonyos nyugdíjbiztosítás mivel is van felszerelve, és hogy mitől versenyképes!

Miért nem lesz elég állami nyugdíjunk?

A válaszhoz nem kell túl sokat gondolkoznunk, azért mert az államnak nincs elég pénze. Nem csak az államadósságra kell itt gondolni, hanem a demográfiára is. Az 1950-es években Ratkó Anna nevével feltűntetett rendelet miatt sok gyermek született, szinte újranépesítették az országot. Ez a generáció most megy nyugdíjba (kb. 2020-ig), ami nem lenne probléma, ha azóta is legalább hasonlóan sok gyermek születne. Sajnos ez nincs így, és a társadalmunk folyamatosan öregszik, ezért amikor nyugdíjba mennek a Ratkó-gyerekek az nem csak a kiadási oldalt növeli meg jelentősen (állami nyugdíj), hanem a bevételi oldalt is nagymértékben csökken (dolgozói bérek utáni adóbevétel).

Mi a megoldás a hiány pótlására?

Csűrhetjük-csavarhatjuk a szavakat, ahogy csak szeretnénk, de a végére mindig ugyanoda lyukadunk ki: „Magad uram, ha szolgád nincs” Egyedül csak a saját megtakarításaink jelenthetnek garanciát arra, hogy a nyugdíjas korunkban sem kell anyagi nehézségekkel szembenéznünk. Nem véletlen, hogy az állam nem hagy magunkra, ebben a nehéz szituációban, hiszen jelentős mértékben támogatja a nyugdíj előtakarékosságokat, hiszen a befizetett díjaink után 20%-os adójóváírásra van lehetőségünk.

Miért jó a nyugdíjbiztosítás?

A nyugdíjbiztosítás egy jó befektetés, mert a biztosító kínálatából mi magunk választjuk ki, hogy melyik magyar és külföldi befektetési alapokba szeretnénk fektetni (van olyan nyugdíjbiztosítás ahol 62 alapból válogathatunk), amit ezek után profi szakemberek kezelnek a legjobb tudásuk szerint. Ráadásul évente többször ingyenesen válthatunk a befektetési portfóliónk összetételén.

A nyugdíjbiztosítás egy remek szolgáltatás, hiszen törvényileg 4 különböző esetben is térít számunkra:

 1. ha elérjük a szerződés megkötésekor aktuális nyugdíjkorhatárt, jelenleg a 65. születésnapunkat,
 2. ha hivatalosan nyugdíjba vonulunk a nyugdíjkorhatár előtt,
 3. ha minimum 40%-os rokkantságot szenvedünk el a TB szerint,
 4. ha meghalunk.

A nyugdíjbiztosítást az állam a befizetéseink 20%-ával, évente akár 130.000 forinttal támogatja adókedvezmény formájában.

A 20%-os adókedvezmény

Az adókedvezmény legjobb tulajdonsága, azon felül, hogy ingyen van, nem más, mint hogy a nyugdíjbiztosításunk erre a célra elkülönített eseti számlájára kerül jóváírásra, így nem tudjuk egyből elkölteni, sőt folyamatosan extra hozamokat termel nekünk.

Figyeljünk oda, hogy milyen nyugdíjbiztosítást választunk, hiszen nem mindenhol mi döntjük el, hogy az adókedvezmény hova legyen befektetve, ami jelentős hátrányt jelent a lejárati összegnél.

Egyetlen kis törvényi szigorítás az, hogyha vissza akarunk venni akár csak párszáz forintot is a nyugdíjbiztosításunkból, akkor az összes igényelt adókedvezményt 20% extra büntetéssel növelten vissza kell utaljuk az államkasszába.

Nyugdíjbiztosítás: Esély a biztos nyugdíjas létre

Azzal, hogy 2014.01.01-től lehet befektetéses életbiztosítást választani nyugdíj megtakarításnak jelentősen nőttek az esélyeink az anyagi gondoktól mentes nyugdíjas életre. Tudjuk, hogy szükség van a nyugdíj megtakarításra, tudjuk, hogy az állam évente akár 130.000 forint pluszt is hozzáad, és most már ismerjük a széles szolgáltatási körét is az új nyugdíjbiztosításnak. Nincs más teendőnk, mint választani egyet a több, mint 50 konkrét nyugdíjbiztosítás közül. Itt hívnánk fel a figyelmet, hogy attól még, hogy adókedvezményt igényelhetünk, attól még nem lesznek ugyanolyanok a különböző biztosítások megoldásai. Azért, hogy az Önhöz legjobban illő, és leghatékonyabb nyugdíjbiztosítás tulajdonosa legyen, töltse ki ezt a rövid adatlapot! Szakemberünk megkeresi Önt, és megmutatja az apró betűs részeket is, hogy tényleg egy olyan nyugdíjbiztosítása legyen, amivel a lejáratkor is elégedett lesz. 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Adókedvezmény nyugdíj előtakarékosságra, ne féljünk!
 • Mi az a nyugdíj?
 • Mi kapcsolja össze a NYESZ-t és a TBSZ-t?
 • Nyugdíj előtakarékosság hozamai
 • Nyugdíj tanácsadás felsőfokon


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu