Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj öngondoskodás: miért fontos?

Utolsó módosítás: 2013.08.25.

A jövőbeli nyugdíjasok nagy része még mindig úgy gondolja, hogy az állam kötelessége, hogy időskori ellátásukról gondoskodjon. Szerencsére egyre többen rájönnek arra is, hogy a a nyugdíjuk előteremtésében aktív szerepet kell vállalniuk. Ehhez viszont csak az állami nyugdíjjárulék nem hogy nem lesz elegendő, de még arra sem elég, hogy a mindennapi költségeket fedezni tudjuk.

Problémák a hazai nyugdíjrendszerrel

Azt jó tudni, hogy jelenlegi állami nyugdíjrendszerünk felosztó-kirovó elven működik. A nyugdíjjárulékot, amit levonnak adott hónapban az aktív munkavállalóktól, azt osztják ki a következő hónapban az arra jogosultaknak nyugdíj ellátás formájában. Sajnos ez a rendszer több okból sem lehet működőképes hosszútávon:

 • elöregedő társadalom

Az egyre több nyugdíjast, az egyre kevesebb fiatal képtelen lesz eltartani.

 • kevés bejelentett munkavállaló

Sokan nem valódi jövedelmükre vannak bejelentve, hanem legfeljebb minimálbérre, de még az sem biztos. Így az aktív munkavállalóktól még nyugdíjjárulékot sem tudnak levonni.

 • csökkenő gyermekszám

Míg manapság egy házaspárra, arányait tekintve legfeljebb 1,3 gyermek jut, így a lakosság önmagát sem képes reprodukálni és száma folyamatosan csökken.

Mi történik az állami nyugdíjrendszerrel?

A kormány a nyugdíjválság kapcsán csak olyan lépéseket tehet, mely a mindennapi megélhetésünket negatív irányban befolyásolja. Egyrészt egész Európában igaz, hogy a nyugdíjkorhatárt megemelik, így ez néhány év múlva nálunk is bekövetkezik.

Másik az, hogy az állami nyugdíj mértékét minimálisra csökkentik, ami azt jelenti, hogy az átlagnyugdíj legfeljebb 40 ezer forint lesz.

Hogyan fogunk tudni kizárólag az állami nyugdíjra támaszkodva ennyi pénzből megélni? Leginkább sehogy.

Öngondoskodás nélkül csak elszegényedés vár ránk

A nyugdíjrendszerrel kapcsolatos felmérések igen riasztó képet mutatnak. Sokan még azt sem tudják, hogy mikor mennek nyugdíjba, de a magyarok egyébként is az átlagnál pesszimistábbak, ha a nyugdíj kérdés szóba kerül. Viszont a néhány év múlva drasztikusan jelentkező problémákkal szembe kell néznünk.

Szerencsére több olyan öngondoskodási lehetőséget ismerünk, amely képes arra, hogy testre szabottan a saját igényeink szerint tudjunk privát nyugdíjra szert tenni.

Amennyiben Ön is szeretne nyugdíj célra öngondoskodni, kérjen ajánlatot tanácsadóinktól, akik készséggel felvázolják előtakarékossági lehetőségeit.

Kalkulátorunkkal pedig azt is kiszámíthatja, hogy milyen mértékű nyugdíj vagyonra tehet szert, ha még időben nekikezd az öngondoskodásnak. 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Hogyan egészíthetem ki az állami nyugdíjamat?
 • Nyugdíj előtakarékosság, állami támogatás
 • 2014: Nyugdíjbiztosítás, egy új kor kezdete
 • Tartós Befektetési Számla
 • Megtakarítás nyugdíjas évekre 2014


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu