Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj megtakarítás

Utolsó módosítás: 2013.02.08.

Amennyiben nem szeretnénk azzal számolni, hogy nyugdíjas korunkban jelentős életszínvonalcsökkenést élünk át, elkerülhetetlen, hogy még időben nekivágjunk az öngondoskodásnak.

A hosszú távú előtakarékossági forma kiválasztása, komoly dilemma elé állítja a leendő megtakarítót. Mindegyik öngondoskodási forma rendelkezik előnyös tulajdonságokkal, így jól tesszük, ha egyéni igényeink alapján választjuk ki a legtesthezállóbb megoldást.

 • Önkéntes nyugdíjpénztár

Az önkéntes nyugdíjpénztár az egyik legkedveltebb nyugdíj előtakarékossági forma hazánkban. Ennek oka, hogy béren kívüli juttatás formájában is igényelhető, igaz ebben az esetben előtakarékossági támogatás nem jár. A befizetések 20%-a, legfeljebb évi 100-130 ezer forint az SZJA-ból visszaigényelhető. Az önkéntes nyugdíjpénztár portfóliós rendszerben működik, és tőkefedezeti elven alapul. A pénztárba történő befizetéseket nyilvántartják, így a számlán lévő pénz örökölhető.

 • Nyugdíj előtakarékossági Számla

A nyugdíj előtakarékossági számla, 2006-os bevezetésekor még a nyugdíjrendszer negyedik pillérének számított. A NYESZ igénybe vételével Ön, amennyiben pénzét nyugdíjas koráig nem kívánja felvenni, árfolyamnyereségadó, illetve kamatadómentesen gyarapíthatja. A NYESZ maga két alszámlából áll össze, a pénzszámlán a befizetéseket tartják nyilván, míg az értékpapírszámlán az értékpapír befektetések zajlanak. A számlára befizetett pénzösszeg 20%-a, évente maximum 100-130 ezer forint a SZJA-ból visszaigényelhető. Az előtakarékossági támogatás mértékét, az önkéntes nyugdíjpénztár kedvezménye nem befolyásolja, így a kettő akár egyszerre igényelhető.

 • Tartós Befektetési Számla

A Tartós Befektetési Számla futamideje 3 vagy 5 év lehet. A számlanyitás előnye, hogy Ön értékpapír befektetéseket eszközölhet olyan módon, hogy a megtakarításhoz az 5. év után már kamatadómentesen hozzáférhet. A TBSZ kétféleképpen nyitható meg. Elhelyezhetünk rajta bankbetétet, illetve értékpapír befektetéseket. A két számlatípus nem átjárható. A számla megnyitásához minimálisan 25 ezer forint befizetése szükséges. A számlára befizetni csak a számlanyitás évében lehet, így ez az összeg kamatozik a futamidő végéig.

 • Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítás keretén belül, Ön megtakarítási lehetőséghez jut, amellett, hogy baleset- és életbiztosításitási védelemben részesülhet. A megtakarítás díjfizetése történhet havi, negyedéves, illetve éves rendszerességgel is. A megtakarítás díját, a biztosító minden évben indexálja, ami azt jelenti, hogy a befizetett pénzösszeg hosszútávon sem veszít reálértékéből. A megtakarítási időszak minimálisan 10 év, és a 10. év után a megtakarított összeg is kamatadómentesen felvehető.

Kérjen ajánlatot nyugdíj előtakarékosság kapcsán, és szakértőink egy személyes találkozás keretében, ingyenesen felmérik megtakarítási lehetőségeit.

Számolja ki Ön is, hogy folyamatos megtakarítással milyen mértékbe képes, állami nyugdíjának mértékét kiegészíteni.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Mi kapcsolja össze a NYESZ-t és a TBSZ-t?
 • Nyugdíj előtakarékosság 2014
 • A legjobb nyugdíj előtakarékosság
 • NYESZ kalkulátor
 • Hogyan örökölhetőek nyugdíj megtakarításaink?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu