Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj megtakarítások

Utolsó módosítás: 2014.04.25.

Gyermek korában mindenki arról álmodozik, hogy nagyon gazdag lesz, aztán ahogy felnövünk, a legtöbbünkből eltűnik ez a vágy. Pedig csak mi tehetünk azért, hogy a vagyonunk és a pénzünk egyre gyarapodjon, és idős korunkban jobban éljük és elérjük a gyermekkorban megálmodott gazdagságot. Az idő velünk van, ha teszünk érte.

Mi a célunk?

Kicsi korunk óta egy anyagi problémáktól mentes jelen és jövő a célunk. Gyermekkorunkban és fiatal felnőtt korunkban ez inkább a szüleinken múlik, mintsem rajtunk, de eljön az idő, amikor fel kell nőnünk, és felelősséget kell vállalnunk magunkért. Az anyagi probléma mentes életet a legkönnyebben nyugdíjas korunkra tudjuk elérni. Ebben a korban ugyanis az állam a megélhetésünkhöz szükséges pénz nagyjából felét a rendelkezésünkre bocsátja, így nekünk csak a másik feléről kell gondoskodnunk.

Hogyan érjük el a célunkat?

A válasz mindössze egyetlen szó: öngondoskodás. Gondoljunk csak bele, 40 évünk van rá, hogy felépítsünk egy olyan mennyiségű tőkét, amiből egy jó 15 évig eléldegélünk. Ráadásul az állam is valamilyen mértékben hozzájárul ehhez.

Ha nyugdíjról beszélünk, akkor 3 államilag támogatott öngondoskodási formában érdemes együtt gondolkoznunk. Mind a NYESZ számla, az önkéntes nyugdíjpénztár, és a nyugdíjbiztosítás is arra hivatott, hogy benne gyűjtsünk tőkét a nyugodt, anyagi gondoktól mentes idős korunkra. Arról nem is beszélve, hogy az állam az ide befizetett díjaink 20%-át adójóváírás formájában (különböző összegekig) támogatja.

Melyik nyugdíj megtakarítást válasszuk?

Kiindulva abból a gondolatból, hogy elvárjuk, hogy az állam támogassa a nyugdíj előtakarékosságunkat, a fent említett 3 lehetőséget érdemes részletesebben megvizsgálni.

Az önkéntes nyugdíjpénztárt olyan embereknek érdemes választani, akiknek a munkáltatójuk fizeti egy részét cafeteria keretein belül. Fontos tudni, hogy csak azokra a befizetésekre vehetünk igénybe adókedvezményt, amelyeket mi fizettünk be. Egy évben maximum 150.000 forintot áll módunkban visszaigényelni. Befektetési szempontból kiugró eredményeket ne várjunk el, hiszen az állam szigorúan szabályozza a portfóliók összetételét. Átlagosan 6-7% éves hozamot várhatunk el.

A NYESZ számla a befektetési guruk legideálisabb nyugdíj előtakarékossága, ugyanis ez egy értékpapírszámla, ahol kereskedni kell a nyereség elérése érdekében. Évente 100.000 forintot kaphatunk adókedvezményként kivéve, ha 1955 előtt születtünk, ilyenkor ugyanis 130.000 forint a plafon. Befektetési szempontból annyi a korlátozás, hogy csak Magyarországon kibocsátott és forintban nyilvántartott értékpapírokba fektethetünk, külföldi befektetésre nincs lehetőségünk. Itt viszont a saját sikerünk kovácsai lehetünk, így a várható hozamok az egyéntől függenek, lehet nagy veszteség, de nagy nyereség is.

A nyugdíjbiztosítást azoknak javasoljuk, akik a legkomplexebb szolgáltatásokat szeretnék maguknak, hiszen a nyugdíjbiztosítás térít:

 1. halál esetén, a kedvezményezettünk részére.
 2. legalább 40%-os rokkantság esetén.
 3. ha elérjük a szerződés indulásakor aktuális nyugdíjkorhatárt (jelenleg 65. életév).
 4. nyugdíjba vonulunk, akár 40 év munkaviszony után (hölgyek), akár korengedménnyel.

Befektetési szempontból is előnyös, hiszen mi magunk döntünk, hogy milyen befektetési alapokba szeretnénk fektetni, akár magyar, akár külföldi alapot is választhatunk. Innen pedig a szakemberek átveszik a stafétát, és legjobb tudásuk szerint igyekszenek minél magasabb hozamot elérni számunkra. Legfeljebb 130.000 forint adójóváírást igényelhetünk az államtól, és reálisan elérhetünk 10% feletti hozamokat is évente.

Nyugdíj megtakarítás a gazdagságért

Egyetlen dolgot tehetünk gyermekkori álmunk megvalósításához, ez pedig az öngondoskodás. A nyugdíj megtakarítások lehetővé teszik számunkra, hogy az álom valósággá váljon. Befektetési szempontból a legtöbbünknek a nyugdíjbiztosítás kínálja a legjobb megoldást, hiszen a befektetésünk nincs korlátozva, és széleskörű a szolgáltatása. De lehet, hogy pont Önnek egy másik megoldásra van szüksége. Töltse ki az itt található adatlapot, és szakértőnk megkeresi Önt, és tudásával támogatja Önt, hogy amit eltervezett az meg is valósuljon.

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosság
 • Nyugdíj előtakarékosság hozam alapján
 • Nyugdíj előtakarékosság havi összege
 • Nyugdíjbiztosítás 2014
 • Nyugdíj előtakarékosság kamata


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu