Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj megtakarítás 2014

Utolsó módosítás: 2014.05.07.

2014-ben különösen nagy hangsúlyt fektet a közmédia is a nyugdíj megtakarítások jelentőségére. Biztos Ön is halott már a rádióban, vagy látott a TV-ben ezzel kapcsolatos hirdetéseket, reklámokat. Jó dolgot mondanak, de a tisztán látás végett érdemes elolvasni ezt a cikket, ahol tények alapján mutatjuk meg, hogy miért fontos a nyugdíj megtakarítás.

A nyugdíj megtakarítás azért fontos, mert…

… az állami nyugdíj nagyjából a keresetünk 40-60%-a közé várható. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos keresetnél (nettó 150.000 forint) körülbelül 75.000 forint fog hiányozni számunkra a kasszából idős korunkban. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen még van időnk arra, hogy elindítsunk egy megfelelő nyugdíj megtakarítást, ami plusz havi bevétel kiegészítést jelent majd számunkra.

Melyik a legjobb nyugdíj megtakarítás?

Erre hirtelen csak visszakérdezni lehet: Melyik a legfinomabb étel? 10 különböző ember, 10 különböző választ fog adni nagy valószínűséggel. Ahogy minden embernek más és más az ízlése, úgy minden embernek más és más nyugdíj megtakarítás a legjobb. Az viszont szinte biztos, hogy a legjobb nyugdíj előtakarékosság az önkéntes nyugdíjpénztár, NYESZ számla, és a nyugdíjbiztosítás hármasból fog kikerülni, hiszen ezekre 20%-os adókedvezményt tudunk igénybe venni. Ezzel az állam által hozzáadott többlettel, jelenleg semmilyen pénzügyi konstrukció nem tudja felvenni a versenyt.

Mekkora nyugdíj megtakarításra van szükségünk?

Sok lényeges összetevőtől függ, hogy mekkora havi (vagy éves) díjjal érdemes elindítani a nyugdíj előtakarékosságunkat. Az élre kívánkozik ezek közül a korunk, és a jelenlegi bejelentett fizetésünk, valamint a tényleges keresetünk. Utána meg kell néznünk, hogy a különböző nyugdíj megtakarítások várhatóan milyen hozamkörnyezetben mozognak, vagyis mekkora hozamot van lehetőségünk elérni. Maradva az átlagos nettó 150.000 forintos keresetnél, egy 41 éves embernek nagyjából havi 23.000 forintot kell félretennie havonta, ahhoz hogy 65.256 forint nyugdíj kiegészítése legyen.

A 3 államilag 20%-kal támogatott nyugdíj megtakarítás

Az önkéntes nyugdíjpénztárba történő saját befizetéseink után évente 20%, akár 150.000 forint adókedvezményt is igénybe tudunk venni. Az állam szigorúan szabályozza a választható (általában 3) portfólió összetételét, így nem várható el tőle folyamatosan magas hozam.

A nyugdíj előtakarékossági számla után igényelhető adókedvezmény maximuma 100.000 forint évente (2020-ig nyugdíjba vonulóknak 130.000 forint), viszont ez egy olyan befektetési lehetőség ahol mi magunk kell hogy kereskedjünk, ha nyereséget szeretnénk elérni. A magyar értékpapírokból válogathatunk csak, viszont ezekből szabadon, így magas nyereséget is elérhetünk (ha befektetési guruk vagyunk), de akár a pénzünk jelentős részét el is veszíthetjük.

A nyugdíjbiztosításra, amely 2014.01.01-én jött létre, évente akár 130.000 forint adóvisszatérítéssel is élhetünk. Nagy előnye befektetési szempontból a szabadon összeállított portfólió, és az, hogy nem csak magyar hanem külföldi befektetési alaapok is a rendelkezésünkre állnak. 4 különböző esemény után is térít:

 1. lejárat, amikor elérjük a szerződés indításakor hatályos nyugdíjkorhatárt, ami jelenleg a 65. születésnapunk. (nem számít, ha közben emelik a korhatárt)
 2. nyugdíjba vonulás, amikor 40 év munkaviszony után, vagy korengedménnyel hagyjuk abba a munkát.
 3. rokkantság, amikor a TB által minimum 40%-os rokkantnak lettünk nyilvánítva.
 4. halál, ilyenkor az általunk megadott kedvezményezett(ek) részére adómentesen utal a biztosító.

2014 lehet a nyugdíj megtakarításunk kezdete

Az, hogy 2014.01.01-től már lehet választani államilag támogatott, és a biztosítóknál vezetett nyugdíj megtakarítást, nagyon figyelemfelhívó. Mi ebben a bejegyzésben megmutattuk, hogy a nyugdíj megtakarításra tényleg szükség van, sőt bemutattuk a 3 kiemelkedő nyugdíj megtakarítást is. Ilyenkor viszont, amikor valaminek ekkora nagy reklámja van, hajlamosak vagyunk nem csak a tények alapján választani. Ön ne essen ebbe a hibába, töltse ki ezt a rövid űrlapot, és szakértőnk felkeresi Önt, hogy a választásunknak mind a racionális, mind az emocionális rész meglegyen. Amikor a kettő találkozik, akkor együtt megtalálták az Ön nyugdíj megtakarítását.

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj kalkulátor 2011
 • Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény
 • Életbiztosítás és nyugdíj előtakarékosság
 • Nyugdíj előtakarékosság garanciák
 • Nyugdíjbiztosítás 20% adókedvezmény


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu