Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj megtakarítás

Utolsó módosítás: 2013.02.04.

Nyugdíj megtakarítás kapcsán, alapvetően négy olyan banki, vagy biztosítói előtakarékossági formával találkozunk, amely segítséget nyújthat a kifejezetten nyugdíj célra gyűjtőknek.

A döntést, mindenképpen az adott ügyfél élethelyzete határozza meg. Általánosságban elmondható azonban, hogy minden megtakarítási lehetőségnek megvan a maga előnye, így akár több termék kombinációja nyújthat optimális megoldást számunkra.

Hogyan is néz ki ez  a gyakorlatban:

Önkéntes nyugdíjpénztár

Az önkéntes nyugdíjpéntárba bárki beléphet, aki 16 éves elmúlt, és vállalja a tagddíjfizetést. Maga a pénztár portfóliós rendszerben működik, egy-egy pénztárban nagyjából 4-5 portfólió közül választhatunk. Ezt érdemes attól függően megtenni, hogy a befektetésért milyen kockázatot vállalunk a nyugdíjig hátra lévő időben.  A befizetett pénz 20%-, legfeljebb évi 100-130 ezer forint az SZJA-ból visszaigényelhető.

Nyugdíj előtakarékossági számla

A nyugdíj előtakarékossági számlára, Ön tetszőleges időközönként, tetszóleges mennyiségű pénzt helyezhet el. Ön döntheti el azt is, hogy megtakarított pénzét milyen értékpapírba fekteti, hiszen a portfólió összeállítására lehetőség van. A befizetett összeg 20%-a után, adókedvezmény vehető igénybe, legfeljebb 100-130 ezer forintos értékhatárig.

Tartós Befektetési Szerződés

Tartós Befektetési Számlát nyithatunk, egy általunk választott pénzügyi szolgálatónál, legalább 25 ezer forint befizetésével. A számlára befizetni kizárólag a számlanyitás naptári évében lehet, később nem. A számlán betétek, illetve értékpapírok helyezhetőek el, attól függően, hogy mire tartunk igényt. A hozamokkal növelt összeg, az 5. év után kamatadómentesen felvehető.

Megtakarítással egybekötött életbiztosítás

Megtakarítással kombinált életbiztosítással Ön nem csak előtakarékossági lehetőséghez jut, hanem akár szerettei védelméről is gondoskodhat. A megtakarításba befizetett pénzt, a biztosító befektetési egységekre váltja. Az egységek árfolyama napról napra változik, így érdemes az alapján eszközalapot választani, hogy mennyire vagyunk kockázatvállalóak. Jogilag életbiztosításnak minősül, így a befizetett pénz nem végrehajtható, és nem vonható per alá. Az életbiztosítási védelem pedig kiderjedhet többek között a halálesetre, baleseti rokkantságra,de kórház napidíj után is térítést nyújthat.

Ha, Ön még nem tud eligazodni a nyugdíj előtakarékosság útvesztőjében, bátran forduljon tanácsadóinkhoz, akik biztos kezet nyújtanak Önnek a pénzügyek terén.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy milyen mértékű nyugdíj kiegészítésre számíthat, amennyiben tudatosan felkészül nyugdíjas éveire.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • A magyar nyugdíjrendszer jelene és jövője
 • Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor
 • Nyugdíjbiztosítás 20 % adókedvezménnyel
 • Céges nyugdíj előtakarékosság
 • A nyugdíjbiztosítás adókedvezménye számokban


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu