Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 10-12% 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj megtakarítás

Utolsó módosítás: 2013.02.04.

Nyugdíj megtakarítás kapcsán, alapvetően négy olyan banki, vagy biztosítói előtakarékossági formával találkozunk, amely segítséget nyújthat a kifejezetten nyugdíj célra gyűjtőknek.

A döntést, mindenképpen az adott ügyfél élethelyzete határozza meg. Általánosságban elmondható azonban, hogy minden megtakarítási lehetőségnek megvan a maga előnye, így akár több termék kombinációja nyújthat optimális megoldást számunkra.

Hogyan is néz ki ez  a gyakorlatban:

Önkéntes nyugdíjpénztár

Az önkéntes nyugdíjpéntárba bárki beléphet, aki 16 éves elmúlt, és vállalja a tagddíjfizetést. Maga a pénztár portfóliós rendszerben működik, egy-egy pénztárban nagyjából 4-5 portfólió közül választhatunk. Ezt érdemes attól függően megtenni, hogy a befektetésért milyen kockázatot vállalunk a nyugdíjig hátra lévő időben.  A befizetett pénz 20%-, legfeljebb évi 100-130 ezer forint az SZJA-ból visszaigényelhető.

Nyugdíj előtakarékossági számla

A nyugdíj előtakarékossági számlára, Ön tetszőleges időközönként, tetszóleges mennyiségű pénzt helyezhet el. Ön döntheti el azt is, hogy megtakarított pénzét milyen értékpapírba fekteti, hiszen a portfólió összeállítására lehetőség van. A befizetett összeg 20%-a után, adókedvezmény vehető igénybe, legfeljebb 100-130 ezer forintos értékhatárig.

Tartós Befektetési Szerződés

Tartós Befektetési Számlát nyithatunk, egy általunk választott pénzügyi szolgálatónál, legalább 25 ezer forint befizetésével. A számlára befizetni kizárólag a számlanyitás naptári évében lehet, később nem. A számlán betétek, illetve értékpapírok helyezhetőek el, attól függően, hogy mire tartunk igényt. A hozamokkal növelt összeg, az 5. év után kamatadómentesen felvehető.

Megtakarítással egybekötött életbiztosítás

Megtakarítással kombinált életbiztosítással Ön nem csak előtakarékossági lehetőséghez jut, hanem akár szerettei védelméről is gondoskodhat. A megtakarításba befizetett pénzt, a biztosító befektetési egységekre váltja. Az egységek árfolyama napról napra változik, így érdemes az alapján eszközalapot választani, hogy mennyire vagyunk kockázatvállalóak. Jogilag életbiztosításnak minősül, így a befizetett pénz nem végrehajtható, és nem vonható per alá. Az életbiztosítási védelem pedig kiderjedhet többek között a halálesetre, baleseti rokkantságra,de kórház napidíj után is térítést nyújthat.

Ha, Ön még nem tud eligazodni a nyugdíj előtakarékosság útvesztőjében, bátran forduljon tanácsadóinkhoz, akik biztos kezet nyújtanak Önnek a pénzügyek terén.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy milyen mértékű nyugdíj kiegészítésre számíthat, amennyiben tudatosan felkészül nyugdíjas éveire.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • A működő nyugdíjmodellek
 • Nyugdíjelőtakarékosság
 • Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény 2014
 • Nyugdíj megtakarítás 2014
 • A nyugdíjrendszer bizonytalansága


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu