Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj megtakarítás

Utolsó módosítás: 2012.05.09.

Magyarországon a nyugdíjrendszer 2012-re olyan kilátástalannál vált, hogy mindenkinek öngondoskodnia kell, aki legalább a mostani fizetésével megegyező nyugdíjat szeretne. 2012-ben az átlagnyugdíj összege alig haladta meg a 90.000 Ft-ot, amely ha figyelembe vesszük az időskorral járó megnövekedett költségek szintjét (gyógyszerek, betegellátás, unokák) sajnos a megélhetésre sem elegendő. Az öngondoskodás azonban inkább elhatározás, mint pénz kérdése, az ugyanis, aki belátja ennek fontosságát, biztos, hogy fog tudni legalább havi 10.000 ft-ot szánni is rá.

Nyugdíj megtakarítások összehasonlítása

A piacon többféle nyugdíj célú előtakarékosság is létezik, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Ne kövessük el azonban azt a hibát, hogy gondolkodás nélkül az önkéntes nyugdíjpénztárt választjuk, hanem előbb üljünk le és gondolkozzunk el azon, hogy valójában mit szeretnénk! Miért takarékoskodunk pontosan? Saját magunk megnyugtatására, vagy ténylegesen szeretnénk és akarjuk a stabil nyugdíjat?

Az önkéntes nyugdíjpénztárról

Ha azt mondom, hogy nyugdíj megtakarítás, akkor egész biztosan Önnek is az önkéntes nyugdíjpénztár ugrik be először, hiszen ez a megtakarítási forma van leginkább kommunikálva. Az önkéntes pénztár már havi néhány ezer forint befizetésével is elindítható, amelyet ráadásul részben vagy egészben a munkáltató is átvállalhat. A befizetésekre 20% (de legfeljebb évi 100 / 120 ezer forint) adókedvezmény is jár, ez azonban csakis a saját befizetésekre igaz, a munkáltató által fizetett részre nem! Az önkéntes nyugdíjpénztár egyenlege teljesen adómentesen pedig csak a 20. évben férhető hozzá.

Miért nem jó az önkéntes nyugdíjpénztár?

Az önkéntes nyugdíjpénztár tipikusan az a megoldás amely az ember lelkiismeretét megnyugtatja ugyan, de igazán komoly összegű nyugdíj megtakarítás felhalmozására nem alkalmas. Mivel már havi néhány ezer forint befizetésével elindítható, ezért rengetegen fizetnek bele 3-5.000 forintokat havonta, ráadásul van olyan pénztár, ahol a díjfizetés sem kötelező vagy egy ennél alacsonyabb díjjal fenntartható. Ha kicsit utána számolunk ennek a havi 5.000 Ft-nak, és még az adókedvezményt plusz a hozamokat is beleszámítjuk, akkor könnyen láthatjuk hogy ez az összeg még 20 év távlatában is csak közel 2-2,3 millió forintot fog felhalmozni. Ráadásul ha ezt az összeget mai értékre számítjuk át, akkor egy 1 millió forint közeli nyugdíj megtakarítás 20 év alatt nem igazán nevezhető eredménynek.

Aki komolyan gondolja a nyugdíj megtakarítást

Ha Ön valóban a saját időskora és anyagi biztonsága miatt szeretne megtakarítani, és olyan nyugdíjjárulékot szeretne, amely nem csak a megélhetésre, de esetleg a kényelemre is elég lesz, akkor létezik az Ön számára egy testre szabható nyugdíj előtakarékosság. Ebben az esetben viszont legalább havi 25.000 Ft-ban kell gondolkodnia, vagy ha a fizetésénél magasabb nyugdíjat szeretne, akkor többen is. Ebből a havi összegből viszont nem csak a lelkiismerete fog megnyugodni, de konkrét számszerűsíthető havi nyugdíjjáruléka is lesz. Ráadásul, ha Ön vállalkozó, akkor a havi díjat költségként le is tudja írni, így 0% adóteher mellett építheti fel saját privát nyugdíját. Fontolja meg tehát, hogy megéri-e tovább fizetni az önkéntes nyugdíjpénztárt, vagy inkább érdemesebb egy komolyabb nyugdíjprogramba belevágni?

Ajánlatkérés nyugdíj megtakarításra!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • A NYESZ mint megtakarítás
 • A nyugdíjrendszer története
 • Nyugdíjbiztosítás adóvisszatérítés
 • Nyugdíj előtakarékossági számla adókedvezmény
 • Nyugdíj előtakarékosság kamata


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu