Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 10-12% 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj megtakarítás

Utolsó módosítás: 2012.05.09.

Magyarországon a nyugdíjrendszer 2012-re olyan kilátástalannál vált, hogy mindenkinek öngondoskodnia kell, aki legalább a mostani fizetésével megegyező nyugdíjat szeretne. 2012-ben az átlagnyugdíj összege alig haladta meg a 90.000 Ft-ot, amely ha figyelembe vesszük az időskorral járó megnövekedett költségek szintjét (gyógyszerek, betegellátás, unokák) sajnos a megélhetésre sem elegendő. Az öngondoskodás azonban inkább elhatározás, mint pénz kérdése, az ugyanis, aki belátja ennek fontosságát, biztos, hogy fog tudni legalább havi 10.000 ft-ot szánni is rá.

Nyugdíj megtakarítások összehasonlítása

A piacon többféle nyugdíj célú előtakarékosság is létezik, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Ne kövessük el azonban azt a hibát, hogy gondolkodás nélkül az önkéntes nyugdíjpénztárt választjuk, hanem előbb üljünk le és gondolkozzunk el azon, hogy valójában mit szeretnénk! Miért takarékoskodunk pontosan? Saját magunk megnyugtatására, vagy ténylegesen szeretnénk és akarjuk a stabil nyugdíjat?

Az önkéntes nyugdíjpénztárról

Ha azt mondom, hogy nyugdíj megtakarítás, akkor egész biztosan Önnek is az önkéntes nyugdíjpénztár ugrik be először, hiszen ez a megtakarítási forma van leginkább kommunikálva. Az önkéntes pénztár már havi néhány ezer forint befizetésével is elindítható, amelyet ráadásul részben vagy egészben a munkáltató is átvállalhat. A befizetésekre 20% (de legfeljebb évi 100 / 120 ezer forint) adókedvezmény is jár, ez azonban csakis a saját befizetésekre igaz, a munkáltató által fizetett részre nem! Az önkéntes nyugdíjpénztár egyenlege teljesen adómentesen pedig csak a 20. évben férhető hozzá.

Miért nem jó az önkéntes nyugdíjpénztár?

Az önkéntes nyugdíjpénztár tipikusan az a megoldás amely az ember lelkiismeretét megnyugtatja ugyan, de igazán komoly összegű nyugdíj megtakarítás felhalmozására nem alkalmas. Mivel már havi néhány ezer forint befizetésével elindítható, ezért rengetegen fizetnek bele 3-5.000 forintokat havonta, ráadásul van olyan pénztár, ahol a díjfizetés sem kötelező vagy egy ennél alacsonyabb díjjal fenntartható. Ha kicsit utána számolunk ennek a havi 5.000 Ft-nak, és még az adókedvezményt plusz a hozamokat is beleszámítjuk, akkor könnyen láthatjuk hogy ez az összeg még 20 év távlatában is csak közel 2-2,3 millió forintot fog felhalmozni. Ráadásul ha ezt az összeget mai értékre számítjuk át, akkor egy 1 millió forint közeli nyugdíj megtakarítás 20 év alatt nem igazán nevezhető eredménynek.

Aki komolyan gondolja a nyugdíj megtakarítást

Ha Ön valóban a saját időskora és anyagi biztonsága miatt szeretne megtakarítani, és olyan nyugdíjjárulékot szeretne, amely nem csak a megélhetésre, de esetleg a kényelemre is elég lesz, akkor létezik az Ön számára egy testre szabható nyugdíj előtakarékosság. Ebben az esetben viszont legalább havi 25.000 Ft-ban kell gondolkodnia, vagy ha a fizetésénél magasabb nyugdíjat szeretne, akkor többen is. Ebből a havi összegből viszont nem csak a lelkiismerete fog megnyugodni, de konkrét számszerűsíthető havi nyugdíjjáruléka is lesz. Ráadásul, ha Ön vállalkozó, akkor a havi díjat költségként le is tudja írni, így 0% adóteher mellett építheti fel saját privát nyugdíját. Fontolja meg tehát, hogy megéri-e tovább fizetni az önkéntes nyugdíjpénztárt, vagy inkább érdemesebb egy komolyabb nyugdíjprogramba belevágni?

Ajánlatkérés nyugdíj megtakarításra!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíjbiztosítások a gyakorlatban
 • Életbiztosítás nyugdíjcélra
 • Nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye
 • Nyugdíj előtakarékossági számla működése
 • Nyugdíj célú előtakarékosság


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu