Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékossági számla 2013

Utolsó módosítás: 2013.02.04.

A nyugdíj előtakarékossági számla, a 2006-os bevezetésekor még a nyugdíjrendszer negyedik pillérének számított. A nyugdíj előtakarékossági lehetőség mellett, a számla megnyitásával akár jelentős adókedvezményben is részesülhetünk.

Hogyan tudok NYESZ-t nyitni?

Nyugdíj előtakarékossági számlát lehet nyitni, egy választott pénzintézetben, minimum 5 ezer forint befizetésével. A számlanyitásról írásban nyilatkozni kell.

A NYESZ jellemzői

A nyugdíj előtakarékossági számla, tőkefedezeti elven alapul, ami azt jelenti, hogy a számlára történő befizetéseket, valamint a jóváírt kamatok mennyiségét, a szolgáltató névre szólóan feljegyzi.  A nyugdíj előtakarékoskodó pedig eldöntheti, hogy a számlára befizetett pénzét milyen értékpapírba kívánja fektetni.

A nyugdíj előtakarékossági számla két alszámla típusból áll, az egyik a befizetések és utalások nyilvántartására szolgáló pénzszámla, és befektetések eszközölését lehetővé tevő, értékpapírszámla. A két számlatípust megnyitni, és megszüntetni, csak egyszerre lehet. A nyugdíj előtakarékossági számlán, a befizetések mellett, a befektetések hozama, valamint a NAV által utalt előtakarékossági támogatás is nyilvántartásba kerül. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a befizetések 20%-a, éves szinten 100-130 ezer forint, a SZJA-ból visszaigényelhető. A jóváírást nem kézhez kapjuk, hanem a többi pénzösszeggel együtt befektethető.

A számlavezetés díja, az éves jóváírt állomány 1%-át teheti ki, de minimálisan 2 ezer forint számlavezetési díjat minden szolgáltató felszámol. A nyugdíj előtakarékossági számla örökölhető.

Mi változott 2013-ban?

A nyugdíj előtakarékossági számlán lévő pénzt, minimum 10 éves időtávon, a számlán kell tartani. Korábban ez az időtartam csak 3 év volt. Ez természetesen, az idei évben, újonnan nyitott számlára vonatkozik, így aki még 2012-ben vagy előtte nyitott nyugdíj előtakarékossági számlát, még a korábbi feltételekkel takarékoskodhat.

Amennyiben szeretne megismerni, más, akár nyugdíj célra is fordítható megtakarítási megoldásokat, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik személyesen felmérik igényeit.

Kalkulátorunkkal Ön is könnyen kiszámíthatja, hogy rendszeres megtakarítással milyen mértékű vagyontartalékra tehet szert idős korára.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Ezért nem számíthatunk állami nyugdíjra
 • Nyugdíjbiztosítás adókedvezménnyel
 • NYESZ állami támogatással
 • Nyugdíj megtakarítás
 • Nyugdíj előtakarékosság havi járadék


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu