Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság munkáltató

Utolsó módosítás: 2013.02.04.

Amennyiben Ön is szeretné nyugdíjas kori megélhetését érdemben bebiztosítani, érdemes minél előbb megfelelő mértékű anyagi tartalékot képeznie.

Szerencsére léteznek a hazai pénzügyi piacon, olyan megtakarítási megoldások, amelyek lehetővé teszik, hogy a munkavállaló béren kívüli juttatás formájában igényelje annak fizetését.

Nézzük meg, miről is van szó:

Önkéntes nyugdíjpénztár

A díjfizetés, mint mér nevéből is adódik, nem kötelező, hanem önkéntes alapon történik, így bátran kérhető akár cafetéria elemként is. Az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseket, a minimálbér 50%-áig a munkáltató is magára vállalhatja. Érdemes azért tudni, hogy a munkáltatói befizetések után, állami támogatás nem jár. Az állami támogatás, ugye az egyéni befizetések 20%-a után, legfeljebb évi 100-130 ezer forintos értékhatárig jár, így ez az összeg az SZJA-ból visszaigényelhető.
Maga, a nyugdíjpénztárak portfóliós rendszerben működnek. Ez azt jelenti, hogy a pénztártag eldöntheti, hogy a pénztár által kínált portfóliók közül melyiket választja. Általánosságban elmondható, hogy érdemes az alapján portfóliót választani, hogy a pénztártagnak hány éve van hátra a nyugdíjig, és a befektetésért cserébe milyen kokcázatot képes vállalni.

Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A megtakarítással kombinált életbiztosítás nem csak előtakarékossági lehetőséget teremt, hanem akár baleset- és életbiztosítási védelemmel is kiegészíthető. A megtakarítás díjfizetése történhet havi, negyedéves, és éves rendszerességgel is. Fontos megemlíteni, hogy a díjfizetés kötelező, így garantáltan nem feledkezhetünk meg róla. A megtakarítás havidíja, minden évben indexálásra kerül az inflációval szemben, ami azt jelenti, hogy pénzünk nem veszíti el vásárlóértékét.
A díjfizetés történhet rendszeresen is, de eseti díjfizetésre is van mód. Az eseti díjak, a rendszeres díjhoz hasonlóan befketésre kerülhetnek. Azzal a különbséggel, hogy az eseti díjak akár likvid formában is rendelkezésre állnak.
A megtakarítás hozama, jóval a banki kamatok felett alakulnak, ráadásul ennek mértékét a jegybanki alapkamat változása sem befolyásolja.
A megtakarítás minimális futamideje 10 év, és a megtakarított pénz, a 10. év után már kamatadómentesen felvehető.

Ha, szeretné Ön is  az optimális nyugdíj előtakarékossági lehetőséget kiválasztani, forduljon bizalommal tanácsadóinhoz, akik személyesen is rendelkezésére állnak az ország bármely pontján.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy a rendszeres megtakarítás milyen anyagi segítséget biztosít az Ön számára, az állami nyugdíj kiegészítéséhez.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosságok adókedvezménye 2014
 • Miből fog megélni egy átlag magyar nyugdíjas?
 • Nyugdíj előtakarékosság bankoknál
 • A működő nyugdíjmodellek
 • Ezért nem számíthatunk állami nyugdíjra


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu