Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor

Utolsó módosítás: 2013.02.04.

Egyre többen, de sajnos még mindig nem elegen gondolnak arra, hogy miből fognak megélni nyugdíjas éveikben. Azt, viszonylag könnyű belátni, hogy az állami nyugdíj önmagában nem lesz elég arra, hogy aktív kori életszínvonalunkat fenntartsuk.
A mostani állás szerint, a most 25 és 45 év körüli munkavállalók, legfeljebb minimális mértékű – nagyjából 30-35 ezer forintos- nyugdíjra számíthatnak majd.

Ön már tudja miből fogja kiegészíteni az állami nyugdíját?

Nincs más dolga, mint időben, egy bizonyos anyagi tartalékot felhalmozni. Ha, nem rendelkezik nagy mennyiségű, befektethető vagyontömeggel, ezt rendszeres megtakarítással összegyűjtheti az évek folyamán. Nézzük meg hogyan:

 • Önkéntes nyugdíjpénztár

Az önkéntes nyugdíjpénztárak, portfóliós rendszerben működnek, azaz a pénztár tag eldöntheti, a portfólió kiválasztásával, hogy mibe kívánja megtakarításását befektetni. Léteznek kisebb kockázatú portfóliók is, de ez annak is a függvénye, hogy hány év van hátra a nyugdíjba vonulásig. A djífizetés, nevéből adódóan önkéntes elven történik, és nem kerül levonásra a bruttó bérből. A befizetések 20%-a, az SZJA-ból visszaigényelhető. Ez legfeljebb évi 100- 130 ezer forintot tehet ki.

 • Nyugdíj előtakarékossági számla

 A nyugdíj előtakarékossági számla, egy olyan, tőkefedezeti elven működő értékpapírszámla típus, amely 2006-ban jelent meg a hazai piacon. Kezdetben, a nyugdíjrendszer negyedik pillérének tekintették, mára teljesen öngondoskodási formává vált. A NYESZ két alszámlából áll, pénzszámlából, ahova befizetések érkeznek, és értékpapírszámlából, amin a befektetések történnek. A NYESZ megnyitásának feltétele, az írásos kérelmen kívül, a legalább 5 ezer forint befizetése. A díjfizetése nem kötelező, és portfólió összetétele szabadon, akár kockázatvállalási képesség alapján is összeállítható. A befizetések 20%-a után adókedvezmény vehető igénybe, így ezt az évi legfeljebb 100-130 ezer forintot a NAV a számlára utalja, és újra befektetésre kerül.

 • Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás  

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítások ötvözik a megtakarítás nyújtotta lehetőséget, a beleset- és életbiztosítási védelemmel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a megtakarítás szerződője eldöntheti, hogy a befizetett pénzből mennyit fordít a biztosításra, és mennyit kíván befektetni. A befektetés kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a megtakarítás portfóliója szabadon összeállítható, azaz a megtakarító maga határozhatja meg, hogy pénzét, miyen kockázat mellett, milyen eszözalapokba kívánja fektetni. A megtakarítás hozamai jóval a banki kamatok felett képesek teljesíteni, és a befizetett pénz a 10. év után már kamatadómentesen felvehető.

Kérjen Ön is ajánlatot nyugdíj takarékosság vonatkozásában, és tanácsadóink személyesen megkeresik a legjobb ajánlattal.

Kalkulátorunkkal előzetes képet kaphat arról, hogy a rendszeres megtakarítás milyen mértékbe növeli nyugdíj célra fordítható vagyonát.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékossági lehetőségek
 • A Nyugdíj Előtakarékossági Számla
 • Nyugdíj öngondoskodás: miért fontos?
 • Nyugdíjbiztosítás adójóváírás 20 %, ne késlekedjünk!
 • Nyugdíj előtakarékosság biztosítással


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu