Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság: Hogyan kezdjük el?

Utolsó módosítás: 2013.07.18.

A fejlett országokban folyamatosan öregszik el a népesség, ami komoly problémákkal jár együtt. Különösen borúsak a kilátások Magyarországon, ha a várható állami nyugdíjak mértékére gondolunk és arra, hogy a majdani idősek ellátásáról ki fog gondoskodni.

Nyugdíj előtakarékosságra szükség van!

Mivel a munkaerőpiacon történő érvényesülés nem könnyű feladat, ezért előfordulhat az, hogy a nyugdíjba vonulásig kénytelenek leszünk anyagi tartalékainkhoz hozzányúlni. Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy idős korunkban jelentős többletkiadásaink is keletkezhetnek, elég csak az egészségünk megőrzését vagy a családnak történő segítségnyújtást megemlíteni.

Az állami nyugdíjrendszer viszont önmagában nem lesz arra képes, hogy időskori megélhetésünket biztosítsa. Ennek oka, hogy a rendszerbe történő befizetések nem fedezik a nyugdíjkassza kiadásait, így az állam nem más, mint egy veszteséges cég, egy rosszul működő vállalat, amely ha így folytatatja akár csődöt is jelenthet.

Míg a nyugat-európai országokban ez már kézenfekvő, addig nálunk sokan csak ismerkednek a nyugdíj előtakarékossági lehetőségekkel. Azt viszont a már említett tények ismeretében nem nehéz belátni, hogy nyugdíj célú öngondoskodásra égetően nagy szükség van.

Ez azért is fontos, mert ha még időben elkezdünk anyagi tartalékot képezni, kevésbé szorulhatunk rá, hogy idős korunkban is munkát vállaljunk, sőt az állami nyugdíjrendszer kilátástalan helyzetétől is némileg függetleníthetjük magunkat.

Nyugdíj előtakarékossági lehetőségek 

A nyugdíjra való felkészülést akár kis léptékben is elkezdhetjük, ha nem szeretnénk rögtön olyan komoly fába vágni a fejszénket.

Ez azt jelenti, hogy havi 10 ezer forint időskorra történő tartalékolása is több a semminél, hiszen ez évtizedek alatt akár milliós nagyságrendű vagyont is biztosíthat. Ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy minél hamarabb kezdünk a privát nyugdíjalapunk megteremtésébe, annál kisebb összegről kell havonta megtakarítási célra lemondanunk jelenlegi jövedelmünkből.

Attól függően, hogy állami segítséggel, vagy állami befolyástól mentesen kívánunk nyugdíjcélú tartalékot képezni, különféle előtakarékossági formák közül választhatunk.

Amennyiben ezt munkáltatónk támogatja, érdemes megfontolni az önkéntes nyugdíjpénztári tagságunkat. Igaz állami támogatás ebben az esetben nem jár, de a béren kívüli juttatásként számunkra ez külön megterhelést nem jelent. Minimum 10 éves időtávon érdemes gondolkodnunk a nyugdíj előtakarékossági számla kapcsán, ráadásul befizetéseink egy része akár a személyi jövedelemadónkból is visszaigényelhető. Míg középtávon a tartós befektetési számlát kamatadó mentesen használhatjuk, addig több évtizedes megtakarításra a befektetéssel kombinált életbiztosítás nyújthat segítséget számunkra.

Ha szeretne Ön is kiigazodni a nyugdíj előtakarékossági megoldások között, kérjen ajánlatot szakértő munkatársainktól, akik az ország egész területén készséggel rendelkezésére állnak egy személyes találkozás keretén belül.

Kalkulátorunkkal előzetesen is kiszámíthatja, hogy mekkora vagyontartalékra tehet szert az évek folyamán.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Előtakarékosság nyugdíjra
 • Még mindig az államtól várjuk a nyugdíjat
 • Nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye
 • Mi kapcsolja össze a NYESZ-t és a TBSZ-t?
 • Nyugdíj tanácsadás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu