Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság hány év után jár le

Utolsó módosítás: 2013.02.04.

Nyugdíj előtakarékossági megoldás keresése kapcsán, számos szempontot érdemes mérlegelnünk. Először is fontos tudni, hogy hány éven át, és milyen összeget vagyunk hajlandóak, vagy éppen képesek nyugdíj célra felhalmozni. Megfontolás tárgyát képezheti az, hogy az adott megtakarítási forma milyen feltételekkel, mikor és milyen formában hozzáférhető. A költségek, és a várható hozam feltérképezése után, már csak azt kell eldöntenünk, hogy mely szempont a legfontosabb számunkra.

A nyugdíj előtakarékosság időtartama alapján a következő lehetőségekkel találkozunk:

Nyugdíjas korban hozzáférhető megtakarítások:

 • Nyugdíj előtakarékossági számla

Nyugdíj előtakarékossági számlát nyitni már 5 ezer forint befizetésével lehet.  A számla tőkefedezeti elven működik, ami azt jelenti, hogy a szolgáltató, a számlára történő befizetéseket, és azután járó homazokat, névre szólóan nyilvántartja. Maga a számla, két alszámlából áll, melyett együttesen nyithatunk meg. Az egyik, a pémzszámla, amire a befizetéseket jóváírják, és az értékpapírszámla, amin a befektetések történnek. A befizetett pénz 20%-a, évente legfeljebb 100- 130 ezer forint az SZJA-ból visszaigényelhető. Ideális hozzáférése nyugdíjas korban történik. Minimális tartási időszak, a 3 helyett, immáron 10 év.

 • Önkéntes nyugdíjpénztár

Maga az önkéntes nyugdíjpénztár díjfizetése önkéntes alapon történik, így nem kötelező a levonás, mint a magánnyugdíjpénztárak esetén. A pénztár tőkefedezeti alapon működik, portfóliós rendszerben. A pénztártag, kockázatvállalási képessége alapján eldöntheti, hogy mibe kívánja pénzét befektetni. Egy pénztárnál általában 4-5 potfólió közül lehet választani. A befizetések után hasonló támogatási összeg jár, mint a nyugdíjelőtakarékossági számlánál. A két kedvezmény együttesen is él. A 10. év után a hozamhoz, míg a 21. év után a teljes összeghez hozzárhetünk.

Nyugdíjas kor előtt is hozzáférhető megtakarítások:

 • Tartós Befektetési Számla

Nagyobb befektetni kívánt összeg esetén, amennyiben szeretnénk mentesülni a kamatadófizetés alól, tartós befektetési számlát nyithatunk. A megtakarítás keretén belül, betétet helyezhetünk el, illetve értékpapír befektetést eszközölhetünk. A megtakarított pénz, az 5. év után kamatadómentesen felvehető.  

 • Megtakarítással kombinált életbiztosítás

A befektetéses biztosítás esetén, a minimális megtakarítási időtáv 10 év, sok esetben (pl. a nyugdíj is ilyen) érdemes akár 15-20 évre előre gondolkodnunk. Léteznek, úgynevezett whole life, azaz egész életre szóló életbiztosítási megoldások is. Azt érdemes tudni, hogy a megtakarítás, a 10. év után már kamatadómentes jövedelmet képez.

Amennyiben, szeretne Ön is, személyre szabott ajánlatot kapni, nyugdíj előtakarékosság témájában, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik személyesen is rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal előzetes képet kaphat arról, hogy a hosszú távú megtakarítás milyen mértékben növeli meg nyugdíjcélra fordítható vagyona tömegét.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosság: Mikor kezdjek neki?
 • Nyugdíj előtakarékossági számla adókedvezmény
 • Nyugdíj előtakarékosság
 • Mi az a Tartós Befektetési Szerződés?
 • Nyugdíj előtakarékossági számla működése


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu