Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság bankoknál

Utolsó módosítás: 2012.11.20.

Amennyiben Ön nem szeretne nyugdíjas korában is dolgozni, és arra törekszik, hogy aktív kori életszínvonalát, időskorban is fenn tudja tartani, még idejében neki kell kezdenie az öngondoskodásnak.

A nyugdíj előtakarékossági számla

2006. január 1-től, a törvény értelmében Önnek is módjában áll, egy választott pénzintézetben nyugdíj előtakarékossági számlát nyitni. Maga a NYESZ két alszámlából áll, így egy összevont pénz- és értékpapír számlát kapunk. A NYESZ-en egyébként kizárólag értékpapír befektetéseket lehet végrehajtani. Azt már a számla tulajdonosa dönti el, hogy pénzéért mit vásárol. Ez lehet részvény, kötvény, állampapír, vagy akár befektetési jegy is. A befektetéseit pedig egyéni igényei alapján megoszthatja, így több lábon is állhat.  A két alszámla csak egyszerre nyitható, illetve szüntethető meg.
A befizetések 20%-a után, legfeljebb évi 100-130 ezer forintos értékhatárig az állam adókedvezményt nyújt, így ez az összeg az SZJA-ból visszaigényelhető. Azt jó, ha tudja, ha idő előtt szeretne megtakarításához hozzáférni – azaz még nem érte el a nyugdíjkorhatárt, illetve nem telt el legalább 3 év a számlanyitás óta- akkor egyszerre SZJA és EHO fizetési kötelezettsége is keletkezik. Ráadásul ebben az esetben az állami támogatás összegét 120%-os mértékben vissza kell fizetnie.

Tartós Befektetési Számla

A nyugdíj előtakarékossági számláról is átvezethetjük megtakarított vagyonunkat, tartós befektetési számlára. Ez a NYESZ megszüntetésével együtt jár, ráadásul az előtakarékossági támogatást ilyenkor is 20%-kal növelt értéken vissza kell utalnunk.
TBSZ-t nyitni azonban, egy tetszőlegesen választott, pénzintézetben, minimum 25 ezer forint befizetésével lehetséges. TBSZ kétféle formában nyitható meg. Az egyik a betétszámla, amelyen betéteket kezelhet, a másik pedig az értékpapírszámla, amely értékpapírok kezelésére szolgál. Ez alatt értjük természetesen a kötvényeket, részvényeket, befektetési alapokat is.  A két alszámla között nincs átjárás, de a számla tulajdonos szabadon rendelkezhet elhelyezett betéteiről, és befektetett értékpapírjairól.
A megtakarítási időtáv első fele, a befizetési időszak, amely a számlanyitás naptári évéig áll fenn. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a TBSZ-re befizetni csak ezen időszak végéig lehet, később már nem. Ennek zárultával, indul a lekötési időszak, amely ideális esetben 3 + 2 évet foglal magában. Az 5. év után, a megtakarított pénz, már kamatadó fizetése nélkül felvehető.

Ha szeretne megismerni, más, állami szabályozástól független előtakarékossági formákat, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal Ön is kiszámíthatja, hogy milyen mértékű anyagi tartalékra tehet szert az évek folyamán.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Mi az a nyugdíj?
 • Unit linked adókedvezmény: Használjuk ki!
 • Nyugdíj előtakarékossági lehetőségek
 • Nyugdíj befektetések
 • Nyugdíj előtakarékosság havi rendszerességgel


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu