Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye

Utolsó módosítás: 2014.05.13.

A kiemelt nyugdíj előtakarékosságokat elsősorban az adókedvezmény miatt érdemes preferálni más megtakarításokkal szemben. Ebben a cikkben bemutatjuk ezt az adókedvezményt, és minden fontos dolgot, amit tudni kell róla, ugyanis évente akár 150.000 forintot nem érdemes az államnál otthagyni.

Miért szükséges előtakarékoskodni?

A jelenlegi gazdasági, és demográfiai rendszer nem teszi lehetővé, hogy nyugdíj előtakarékosság nélkül, anyagi gondok nélkül éljünk idős korunkban. De mielőtt nagyon megharagudnánk az államra, tegyük hozzá, hogy egyrészt ez a világ szinte minden táján jelenlévő jelenség, másrészt pedig 3 nyugdíj előtakarékosságot is 20% mértékben támogat évente. Az államnak is egyszerűbb, ha gondoskodunk magunkról, neki pedig csak támogatás kell adnia.

Hogyan működik egy nyugdíj előtakarékosság, adókedvezménnyel?

Válasszuk is bármelyik nyugdíj előtakarékosságot a NYESZ, a nyugdíjbiztosítás, és az önkéntes nyugdíjpénztár hármas közül az adókedvezmény mértéke az általunk befizetett díjak 20%-a, a legmagasabb kihasználható érték azonban nem egyezik. Az önkéntes nyugdíjpénztárnál évente akár 150.000 forint adókedvezményt is igénybe vehetünk, a nyugdíjbiztosításnál 130.000 forintnál van az éves felső határ, a nyugdíj előtakarékossági számla azonban sávosan van meghatározva alap esetben 100.000 forint a visszaigényelhető összeg, de ha 1955 előtt születtünk, akkor 130.000 forint.

Az adókedvezmény tulajdonságai

Az adókedvezményt minden naptári évben az SZJA-ként befizetett adónkból tudjuk visszaigényelni, ha ezt jelezzük az adóbevallásunkban.

Egy számunkra kedvező törvényi rendelet alapján az adókedvezmény a nyugdíj előtakarékosségi számlánkra fog érkezni, ezzel is elősegítve a magasabb lejárati összeget, hiszen további hozamokat termel számunkra.

Csak akkor tudunk adókedvezményt visszaigényelni, hogyha:

 1. fizetünk adót,
 2. nem vagyunk KATA-s vállalkozók (nekik ugyanis nincs SZJA adónemük),
 3. több gyermek után nem használtuk ki a családi adókedvezményt.

Ha szolgáltatás előtt megtörjük a nyugdíj előtakarékosságunkat, akkor az összes addig visszaigényelt adókedvezmény 120%-át az államkasszába kell utalni.

Éljünk az adókedvezménnyel!

Az adókedvezmény nem csak egy jel arra, hogy takarítsunk meg a nyugdíjunkra, hanem egy olyan lehetőség is, amit kár veszni hagyni. A jelenlegi adókedvezmények miatt ugyanis kevesebb összegből is elérhetjük, hogy megfelelő anyagi színvonalon tudjunk élni nyugdíjas korunkban. Töltse ki ezt a rövid űrlapot, és szakértőnk felkeresi Önt, és az igényei szerint megtalálja azt a nyugdíj előtakarékosságot, ami a leginkább illik Önhöz!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Hol érdemes nyugdíj előtakarékossági számlát nyitni?
 • Nyugdíjbiztosítás 2014
 • Nyugdíj előtakarékossági számla működése
 • Nyugdíj előtakarékosság garanciák
 • Legjobb nyugdíj előtakarékossági számla


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu