Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 10-12% 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye

Utolsó módosítás: 2014.05.13.

A kiemelt nyugdíj előtakarékosságokat elsősorban az adókedvezmény miatt érdemes preferálni más megtakarításokkal szemben. Ebben a cikkben bemutatjuk ezt az adókedvezményt, és minden fontos dolgot, amit tudni kell róla, ugyanis évente akár 150.000 forintot nem érdemes az államnál otthagyni.

Miért szükséges előtakarékoskodni?

A jelenlegi gazdasági, és demográfiai rendszer nem teszi lehetővé, hogy nyugdíj előtakarékosság nélkül, anyagi gondok nélkül éljünk idős korunkban. De mielőtt nagyon megharagudnánk az államra, tegyük hozzá, hogy egyrészt ez a világ szinte minden táján jelenlévő jelenség, másrészt pedig 3 nyugdíj előtakarékosságot is 20% mértékben támogat évente. Az államnak is egyszerűbb, ha gondoskodunk magunkról, neki pedig csak támogatás kell adnia.

Hogyan működik egy nyugdíj előtakarékosság, adókedvezménnyel?

Válasszuk is bármelyik nyugdíj előtakarékosságot a NYESZ, a nyugdíjbiztosítás, és az önkéntes nyugdíjpénztár hármas közül az adókedvezmény mértéke az általunk befizetett díjak 20%-a, a legmagasabb kihasználható érték azonban nem egyezik. Az önkéntes nyugdíjpénztárnál évente akár 150.000 forint adókedvezményt is igénybe vehetünk, a nyugdíjbiztosításnál 130.000 forintnál van az éves felső határ, a nyugdíj előtakarékossági számla azonban sávosan van meghatározva alap esetben 100.000 forint a visszaigényelhető összeg, de ha 1955 előtt születtünk, akkor 130.000 forint.

Az adókedvezmény tulajdonságai

Az adókedvezményt minden naptári évben az SZJA-ként befizetett adónkból tudjuk visszaigényelni, ha ezt jelezzük az adóbevallásunkban.

Egy számunkra kedvező törvényi rendelet alapján az adókedvezmény a nyugdíj előtakarékosségi számlánkra fog érkezni, ezzel is elősegítve a magasabb lejárati összeget, hiszen további hozamokat termel számunkra.

Csak akkor tudunk adókedvezményt visszaigényelni, hogyha:

 1. fizetünk adót,
 2. nem vagyunk KATA-s vállalkozók (nekik ugyanis nincs SZJA adónemük),
 3. több gyermek után nem használtuk ki a családi adókedvezményt.

Ha szolgáltatás előtt megtörjük a nyugdíj előtakarékosságunkat, akkor az összes addig visszaigényelt adókedvezmény 120%-át az államkasszába kell utalni.

Éljünk az adókedvezménnyel!

Az adókedvezmény nem csak egy jel arra, hogy takarítsunk meg a nyugdíjunkra, hanem egy olyan lehetőség is, amit kár veszni hagyni. A jelenlegi adókedvezmények miatt ugyanis kevesebb összegből is elérhetjük, hogy megfelelő anyagi színvonalon tudjunk élni nyugdíjas korunkban. Töltse ki ezt a rövid űrlapot, és szakértőnk felkeresi Önt, és az igényei szerint megtalálja azt a nyugdíj előtakarékosságot, ami a leginkább illik Önhöz!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • NYESZ OTP
 • Aggódunk a nyugdíj miatt
 • Öngondoskodás nyugdíj
 • Nyugdíj előtakarékossági számla működése
 • Nyugdíj előtakarékosság havi rendszerességgel


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu