Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság adókedvezmény

Utolsó módosítás: 2014.04.15.

Valljuk meg őszintén mindannyian nagyon szeretünk ajándékot kapni. Az adókedvezmény egy olyan ajándék, ami további kis, és egyre nagyobb ajándékokat vonz magához. Nagyon egyszerű példán keresztül bemutatjuk Önnek, hogy ez az ajándék, hogyan érhet 3.000.000 forintot, de akár sokkal többet is.

Milyen nyugdíj előtakarékosságokra igényelhetünk adókedvezményt?

A nyugdíj előtakarékosságok fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 3 különböző nyugdíj megtakarításra is igénybe tudunk venni állami támogatást. Az adókedvezmény mértéke mindhárom helyen 20%, a felső korlát azonban mindenhol máshol van, íme:

 1. önkéntes nyugdíjpénztár, évente legfeljebb 150.000 forint
 2. nyugdíj előtakarékossági számla, évente maximum 100.000 forint (1955 előtt születetteknek pedig 130.000 forint)
 3. nyugdíjbiztosítás, maximum 130.000 forint egy naptári évben

Mit kell tudni az adókedvezményről?

Az első és talán a legfontosabb tudnivaló, hogy az adókedvezmény nem alanyi jogon jár, hanem ez egy adóról való rendelkezési jog, és mint ilyen minden évben nyilatkozni kell róla az adóbevallásunkban.

2014-ben Magyarországon egy dolgozó maximum 280.000 adókedvezményt igényelhet vissza az alábbi pénzügyi formák után:

 1. egészségpénztár
 2. önsegélyező pénztár
 3. önkéntes nyugdíjpénztár
 4. NYESZ
 5. nyugdíjbiztosítás

Csak az igényelhet adókedvezményt, akinek az SZJA befizetéséből van lehetősége visszautaltatni. Ehhez egyfelől szükséges, hogy legyen bejelentett munkaviszonyunk, másfelől pedig, hogy nem használtuk el az összes igénybe vehető adókedvezményt.

Amennyiben feltörnénk a nyugdíj előtakarékosságunkat, akkor az összes igénybe vett adókedvezményt, és ennek a plusz 20%-át vissza kell utalni az állam számára. Így akarják elérni, hogy a nyugdíj megtakarításunk tényleg a nyugdíjas korunkat finanszírozza.

Mennyit számít az adókedvezmény?

Jelenleg az adókedvezmény annyit számít, mintha Ön a fizetésén felül kapna egy nettó 20%-os béremelést, amit, mint egy 13. havi fizetést egy összegben utalnánk el Önnek. Megspékelve azzal, hogy Ön ezt a pénzt nem költi el azonnal, ahogy megkapja, hanem befekteti és majd csak évekkel később használja fel.

Készítettünk egy szemléltető táblázatot, amiben szeretnénk szemléltetni, hogy milyen sokat számít az adókedvezmény, pláne különböző hozamok mellett. A táblázatban a futamidő végén lévő egyenleget mutatja, ami csak az adókedvezményekből, és azok hozamaiból áll.  Fontos, hogy nem a mai vásárlói értéket, hanem a nominális lejárati értéket mutatja. A futamidő 25 év.

 

A táblázatban egy évente megkapott 60.000 forintos adókedvezmény (tehát 300.000 forintos szerződés esetén) 5%-os hozamot feltételezve plusz 3.000.000 forintot jelent a nyugdíj megtakarításunk végső egyenlegében.

Bontsuk ki az ajándékot!

Most, hogy megmutattuk Önnek, hogy mekkora ajándék az éves szinten 20%-os adókedvezmény, csak annyi teendője van, hogy elfogadja ezt az ajándékot. Mivel azonban 3 különböző nyugdíj előtakarékosság is lehet az ajándék adókedvezmény mellett, ezért azt javasoljuk, hogy töltse ki a lenti űrlapot. Nyugdíj megtakarítási szakértőnk felkeresi Önt, és megtalálja Önnek azt a nyugdíj előtakarékosságot, amellyel nem csak most, hanem nyugdíjas kora kezdetén, vagyis a lejáratkor is elégedett lesz.

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • OTP nyugdíj előtakarékosság
 • A nyugdíjbiztosítás / nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye 2014-től
 • Így szeretnénk élni nyugdíjasként
 • NYESZ 2012
 • Nyugdíj tanácsadás felsőfokon


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu