Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 10-12% 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság

Utolsó módosítás: 2013.02.27.

Azzal valószínűleg már Ön is tisztában van, hogy állami nyugdíjrendszerünk halálra van ítélve. Nem szeretnénk drasztikusan fogalmazni, de könnyen belátható, hogy néhány évtized múlva, az állami nyugdíjak jelentősen csökkenni fognak, így rákényszerülünk arra, hogy az időskori megélhetésünk bebiztosítása érdekében, belevágjunk a takarékoskodásba.

A nyugdíj előtakarékossági forma kiválasztása előtt fontos mérlegelni, hogy milyen szempontok alapján hozzuk meg a döntést, valamint azt is, hogy pontosan mik az elvásáraink az adott megtakarítási megoldással szemben.  Általánosságban elmondható azonban, hogy legjobb nyugdíj előtakarékossági forma nem létezik, hiszen mindenkinek egyéni igényei alapján kell eldöntenie, hogy mi jelenti számára az optimális megoldást.

Nyugdíj előtakarékossági lehetőségek

 • Nyugdíj előtakarékossági számla

A nyugdíj előtakarékossági számla, 2006-ban jelent meg, mint a nyugdíjrendszer legújabb pillére. Nyugdíj előtakarékossági számla, két számlatípusból áll össze. Az egyik a betétszámla, amin a jóváírások történnek, valamint az értékpapírszámla, ami az értékpapír befektetésekre szolgál.  A két számlatípust csak egyszerre lehet megnyitni, illetve megszüntetni. A NYESZ lényege, hogy értékpapír befektetéseket eszközölhet, cserébe az állam pedig a megtakarítását, támogatás finanszírozásával megtoldja. A befizetések 20%-a után, legfeljebb évi 100-130 ezer forintos értékhatárig előtakarékossági támogatás jár.

 • Tartós Befektetési Számla

A tartós befektetési számla igénybevételével, Ön nem csak értékpapír befektetéseket hajthat végre, hanem megtakarítása a 3. év után kedvezményes kamatozással, valamint 5. év után kamatadómentesen felvehető.

 • Önkéntes nyugdíjpénztár

Az önkéntes nyugdíjpénztárak portfóliórendszerben működnek, és a pénztártag befizetéseit, a pénztár, névreszólóan nyilvántartja. A megtakarításért cserébe, pedig a NYESZ-hez hasonlóan, az állam előtakarékossági támogatást nyújt. Ennek összege, legfeljebb évi 100- 130 ezer forintot tehet ki.

 • Befektetési egységekkel kombinált életbiztosítás nyugdíj célra

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítás keretén belül Ön nem csak megtakarítási lehetőséghez juthat, hanem segítségével baleset- és életbiztosítási védelemben részesülhet. A megtakarítása magas hozamkilátásokkal rendelkezik, ráadásul a 10. év után már kamatadómentes.

Kérjen személyre szabott ajánlatot tanácsadóinktól, akik garantáltan rendelkezésére állnak, az ország egész területén.

Kalkulátorunk segítségével, Ön is kiszámíthatja, hogy rendszeres megtakarítással milyen mértékben képes, állami nyugdíját kiegészíteni.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosság fajtái
 • NYESZ kalkulátor
 • Miből fog megélni egy átlag magyar nyugdíjas?
 • Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény 2014
 • Nyugdíj előtakarékosságok hozamai


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu