Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság

Utolsó módosítás: 2013.02.04.

Ön tudta, hogy állami nyugdíj fomájában, a fizetésének kevesebb mint a felét fogja kézhez kapni?

Talán, arról már Ön is hallott, hogy a hazai nyugdíjrendszer igen instabil lábakon áll. Ennek oka, hogy egyre kevesebb fiatal lesz kénytelen, egyre több idős embert eltartani. A nyugdíjrendszerünk ugyanis felosztó-kirovó rendszerben működik. Ez azt jelenti, hogy az adott hónapban, a munkavállaloktól levont nyugdíjjárulékot osztják ki a következő hónapban nyugdíj formájában. Mivel, egyre kevesebb gyermek születik, és a társadalom elöregszik, ez magával vonja azt is, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer átalakítására lenne szükség.Kezdetben megemelik a nyugdíjkorhatárt, majd arra is lehet számítani, hogy a nyugdíjak mértéke jelentősen csökken. Ha, még időben felkészül nyugdíjas éveire, a rendszer változása nem fogja Önt hátrányosan érinteni. Kezdjen el, még ma, a jövedelme egy részéről, megtakarítási célra lemondani, és néhány évtized múlva, a befektetett összeg többszörösét kaphatja vissza nyugdíj kiegészítésként.

Néhány közkedvelt megtakarítási forma röviden:

Nyugdíj előtakarékossági számla

A nyugdíj előtakarékossági számla 2006-ban került bevezetésre, mint az akkori nyugdíjrendszer negyedik pillére. Lényege, hogy a számlára befizető maga döntheti el, hogy pénzét milyen kockázatú értékpapírokba fekteti. Számlát nyitni már 5 ezer forint befizetésével lehet, és díjfizetése igény szerinti rendszerességgel történhet. A befizetések 20%-a után, legfeljebb évi 100-130 ezer forintos értékhatárig állami támogatás jár.

Tartós Befektetési Szerződés

Tartós Befektetési Számla, nagyobb pénzösszeg befektetésére szolgálhat. A számlára befizetni kizárólag a számlanyitás évében lehet, legalább 25 ezer forint kezdő átutalással. A számla, a 3. év után  kamatadókedvezménnyel, míg az 5. év után kamatadómentesen rendelkezésre áll.

Önkéntes nyugdíjpénztár

Az önkéntes nyugdíjpénztár tagdíjfizetését részben a munkáltató is átvállalhatja, igaz akkor állami támogatás nem jár. Maga a pénztár portfóliós rendszerben működik, és a befizetéseket, a pénztár, névre szólóan nyilvántartja, a hozamokkal együtt. A befizetések 20%-a után, a NYESZ-hez hasonló adókedvezmény vehető igénybe, akár párhuzamosan is.

Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A befektetéses biztosítással nem csak saját, hanem családja jövőjét is bebiztosíthatja. A megtakarítási funckió mellett, baleset- és életbiztosítási védelemben is részesülhet. A megatakarítás  hozamai jóval a banki kamatok felett alakulnak, ráadásul a félretett pénz, a 10. év után már kamatadómentesen a rendelkezésére áll.

Ha, Ön is szeretne személyre szabottan megismerkedni,a  cégünk által közvetített nyugdíj előtakarékossági formákkal, ne habozzon, kérjen ajánlatot még ma!

Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatja, hogy rendszeres megtakarítással milyen mértékben növelheti meg nyugdíj célú vagyonát.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosság SZJA kedvezménye
 • A nyugdíjrendszer bizonytalansága
 • Nyugdíjbiztosítások a gyakorlatban
 • OTP nyugdíj előtakarékosság
 • Nyugdíj előtakarékosság 2014


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu