Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság 2012-ben

Utolsó módosítás: 2012.05.08.

2012-ben a magyar nyugdíjrendszer olyan súlyos és visszafordíthatatlan válságba került, hogy már nem az a kérdés, hogy kell-e öngondoskodni, hanem az hogy, milyen formában érdemes? Nálunk magyaroknál ugyanis a tét nem a nyugat-európai filmeken és plakátokon megszokott luxus nyugdíj és utazgatás, hanem egész egyszerűen a létkérdés, azaz hogy meg fogunk-e tudni élni idős korunkra vagy sem.

Az állam nem segít! 

Mindenki, aki az államra mint gondoskodó szervezetre gondol sajnos súlyosan téved. Nagyon sokáig képes volt ellátni az állampolgárok védelmét és megélhetésének biztosítását, de jó pár éve már inkább egy veszteséges vállalathoz hasonlít. Egy olyan a csőd szélén álló vállalathoz, amelynek mi magyarok vagyunk az alkalmazottai és, amelyet 4-8 évente teljesen cserélődő „vezetőség” irányít. Az éppen aktuális vezetőség távozásával persze a teljes rendszer felborul, a hosszú távú tartalékok kimerülnek, és az új vezetőség pedig az eddigieknél még eggyel rosszabb helyzetből indul. Ennek persze kizárólag mi isszuk meg a levét, és erőteljesen érezzük azt a majdani nyugdíjunkon, illetve gyermekeink jövőképén.

Mi a probléma a magyar nyugdíjrendszerrel?

Az állami nyugdíj legnagyobb válsága a fenntarthatatlanság, amely sajnos eleve fizikai képtelenség. A magyar nyugdíjrendszer ugyanis felosztó-kirovó elven működik, ami azt jelent, hogy a dolgozók nem a saját nyugdíjukat termelik meg, hanem az éppen aktuális nyugdíjasokét. Magyarországon viszont durván öregedő korfa van, amely azt jelenti, hogy a nyugdíjra jogosultak száma egyre csak nő, amíg viszont a járulékot termelőkét csökken. Gyakorlatilag tehát azt lehet mondani, hogy egyre kevesebb dolgozó ember termeli meg egyre több nyugdíjas megélhetését, amely természetesen magával vonja a csökkenő nyugdíjak és kitolódó nyugdíjkorhatárok jelenségét.

Nem csak nálunk van ez így!

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az állami nyugdíj elégtelensége nem magyar specialitás, hiszen ha a környező európai országokban körbenézünk, akkor szinte mindenhol szembetalálkozunk az öngondoskodás fontosságával. A hatalmas hátrány amivel viszont mi rendelkezünk, a pénzügyi kultúránk fejletlensége. Nálunk ugyanis nincsen megfelelően kommunikálva társadalmi szinten a nyugdíj előtakarékosság fontossága, így nem csoda, hogy kevés ember látja át a helyzet súlyosságát.

A megoldás: Öngondoskodás

Természetesen ugyanakkor az öngondoskodás lehetősége mindenki számára adott, hiszen 2012-ben már nagyszerű privát nyugdíjprogramok érhetőek el a piacon. Tévedés viszont azt gondolni, hogy a nyugdíj előtakarékosság a gazdagok kiváltsága, ugyanis már havi néhány 10.000 Ft-ból is számottevő vagyon halmozható fel az évek és a kamatos kamat kombinációjával. Lehet persze legyinteni az egészre és elintézni a dolgot egy „úgysem élem meg” kijelentéssel, ezzel azonban csak egyet érünk el: Könnyedén elvágjuk magunktól az időskori megélhetés lehetősségét és a biztos éhenhalást választjuk. Ha azonban az elhatározás megvan, akkor a nyugdíjra szánt pénzösszeget már elő lehet teremteni egy megfelelő költségoptimalizálással és tudatos tervezéssel. Amennyiben úgy dönt, hogy Ön sem hagyja magát kiszolgáltatni az államnak és saját kézbe szeretné venni a jövőjét, mi díjmentesen állunk a rendelkezésére, privát nyugdíjprogramja megtervezéséhez!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Ezért nem számíthatunk állami nyugdíjra
 • Borúsan látják a jövőt a leendő nyugdíjasok
 • NYESZ összehasonlítás
 • Nyugdíj előtakarékosság törvény
 • Nyugdíj előtakarékosság hány év után jár le


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu