Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság

Utolsó módosítás: 2013.01.03.

Manapság gyakran felmerül a nyugdíj kérdés, és ennek kapcsán az is, hogy a generáció jövőbeli nyugdíjasainak biztosított-e az ellátása. Vajon, az állami nyugdíj elegendő lesz-e a megélhetésre, vagy pedig szükség van öngondoskodásra is.

A nyugdíjrendszer problémája

Az állami nyugdíjrendszer felosztó- kirovó rendszerben működik. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy amit az adott hónapban a dolgozóktól levonnak, nyugdíjjárulék formájában, azt kiutalják a következő hónapban, az erre jogosultaknak öregségi nyugdíjként. Csakhogy számolnunk kell azzal is, hogy a társadalmunk elöregszik, ráadásul egyre kevesebb gyermek születik. Ez azzal jár, hogy egyre kevesebb fiatal lesz kénytelen eltartani egyre több idős embert.

A nyugdíj probléma lehetséges következményei

 • A kieső bevételeket az éppen aktuális kormány, a nyugdíjjárulék növelésével igyekszik majd pótolni. Így a dolgozók költségei nőnek, az idősek javára.
 • Emelik a nyugdíjkorhatárt. Ez valóban így van, és most is zajlik, elég ha Nyugat-Európa néhány országára gondolunk. Pár éven belül nálunk is csak 65 éves kortól lehet öregségi nyugdíjba vonulni.
 • Csökkentik az egy főre eső nyugdíj mértékét. Ez ugyanígy valós veszélyt jelenthet, hiszen sokan a jelenlegi nyugdíjkból sem képesek korábbi életszínvonalukat fenntartani.

Nyugdíj öngondoskodási formák

 • Nyugdíj Előtakarékossági Számla

2006 óta választhatjuk a nyugdíj előtakarékossági számla opciót is, amelyet egy értékpapír alapon nyugvó, tőkefedezeti elven működő számlatípusként tartunk számon. A megtakarított összeg 20%-a után – legfeljebb évi 100-130 ezer forint- ráadásul állami támogatás is jár, ami az SZJA-ból visszaigényelhető.

 • Önkéntes nyugdíjpénztár

Portfólió választás alapján magunk állíthatjuk össze befektetésünk összetételét, és befizetéseinket a pénztár névreszólóan nyilvántartja. A befizetések után, hasonlóan a NYESZ-hez, adókedvezmény is igénybe vehető.

 • Tartós Befeketetési Számla

Azok, akik a hozzáférhetőséget tekintik fő szempontnak, élhetnek a tartós befektetési számla nyújtotta lehetőségekkel is. Ha, a megtakarított pénzt, értékpapírba fektetve, legalább 5 évig a számlán tartjuk, akkor már kamatadófizetéssel sem kell kalkulálnunk.

 • Nyugdíj célú befeketetési egységekhez kötött életbiztosítás

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítás keretén belül egyszerre élhet baleset-és életbiztosítási védelemmel, úgy, hogy közben vagyonát is jelentős mértékben gyarapítja. A megtakarító maga döntheti el, hogy pénzét mely eszközalapokba feketeti, és ezért milyen mértékű kockázatot vállal.

Amennyiben szeretne Ön is, személyre szabottan megismerkedni nyugdíj előtakarékossági lehetőségeivel, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén baráti kezet nyújtanak a pénzügyek terén.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy adott időtávon, milyen mértékű anyagi tartalékot halmozhat fel, nyugdíj kiegészítés céljából.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • A nyugdíjrendszer története
 • Életbiztosítás adókedvezménye 2014: Mire figyeljünk?
 • Ezért baj, ha csökken a népesség
 • Nyugdíj előtakarékosság hozamai
 • Nyugdíj megtakarítási lehetőségek


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu