Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor

Utolsó módosítás: 2013.12.17.

Mindannyian jól tudjuk, hogy nyugdíj célú megtakarításra szükségünk van. Az állami az öregedő társadalom miatt egyszerűen képtelen elegendő forrást előkeríteni ahhoz, hogy a megszokott életszínvonalunk közelében élhessük le nyugdíjas éveinket. Tudja, hogy mekkora összeget kell a havi bevételeiből elkülönítenie erre a célra? Ebben a cikkben erre fog választ kapni.

 

Miért kell megtakarítani?

A válasz erre rendkívül egyszerű, mivel 2013-ban a dolgozó emberek és az eltartott emberek (öregségi nyugdíj, rokkantsági nyugdíj) aránya körülbelül 1-1, így könnyen kiszámolható, hogy egy átlagos bérből élő ember (nettó 150.000 Ft/hó), fizetése után az államnak még 150.000 járulékot kéne beszednie, hogy el tudja tartani a nyugdíjasokat. Ez az arány csak rosszabb lesz, mivel évről évre több ember hal meg, mint ahányan születnek.

 

Mennyi pénzt kell félretenni havonta?

Készítettünk Önnek egy táblázatot, ami általánosságban megmutatja, hogy mekkora összeget érdemes nyugdíj megtakarításra fordítani, annak függvényében, hogy Ön mennyi idős, és mekkora összegből szeretne élni nyugdíjas korában. A táblázat a 65 éves nyugdíjkorhatárig számol, és 10 évig tartó havi nyugdíjjáradékhoz szükséges megtakarítás havi díját mutatja. Nézzük:

 

Ekkora összegekre van szükség éves átlag 8%-os hozam mellett, hogy nyugdíjas korunkban ne kelljen kényszerből dolgoznunk.

Láthatjuk, hogy már a legkisebb 100.000 forintos havi nyugdíjhoz is minél előbb el kell kezdeni megtakarítani, mert az évek múlásával akár havi 42.000 drágábban tudjuk elérni a célunkat. Az általunk vizsgált legmagasabb összegnél (250.000 Ft), pedig a különbség akár 110.000 forintra is rúghat havi szinten. Ön dönt, hogy megéri-e várni vagy sem!

 

Tegyük meg az első lépést

Egy táblázat segítségével megmutattuk Önnek, hogy havonta mekkora összeget kell kigazdálkodnia havi bevételeiből ahhoz, hogy megfelelő mértékű nyugdíjjal rendelkezzen. Nyugdíj előtakarékossági kalkulátorunkkal Ön  is tud magának számolni. Mivel Magyarországon egyre több nyugdíjcélú megtakarítási forma van (összehasonlítani őket, pedig nehéz), ezért a számítás után tud tőlünk tanácsot kérni, hogy melyik megoldás lenne Önnek a leghasznosabb, de erre van lehetősége az itt található űrlap segítségével is.

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj megtakarítás adókedvezmény
 • Nyugdíj előtakarékosság havi rendszerességgel
 • Nyugdíj tanácsadás
 • Adójóváírás életbiztosítás után 2014
 • Nyugdíj előtakarékosság


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu