Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj célú előtakarékosság

Utolsó módosítás: 2012.11.20.

A nyugdíj célú megtakarítási megoldások minden esetben hosszú távú elkötelezettséget kívánnak meg az embertől. A nyugdíjrendszer kedvezőtlen változása, az elöregedő társadalom, mind olyan ok, amellyel könnyen beláthatjuk, hogy időskori megélhetésünkhöz időben anyagi tartalékot kell képeznünk. Az állami nyugdíj mértéke ugyanis biztosan nem lesz elég, az aktív korunkban megszokott életszínvonal fenntartásához.
A hosszú időtartam azért is szükséges, mert a nyugdíj megtakarítások fő jellemzője, hogy ideális esetben csak a nyugdíjba vonulás után nyúlunk hozzá, így az előrehozott pénzfelvétel zömében csak veszteséggel kivitelezhető.

Tartós Befektetési Számla, vagy Tartós Befektetési Szerződés

Tartós Befektetési Számlát már 25 ezer forint befizetésével megnyithatunk, egy általunk választott pénzügyi szolgáltatónál. A számlára befizetni csak a számlanyitás naptári évében lehet, később már nem. A 0. év után kezdődik a lekötési időszak, mely ideális esetben további 5 évig eltart. A futamidő végén ugyanis, a számlára befizetett pénze kamatadómentesen rendelkezésére áll.

Önkéntes nyugdíjpénztárak

Maga, a pénztárba történő befizetés, ellentétben a magánnyugdíjpénztárakkal, önkéntes alapon történik. A pénztárak egyébként tőkefedezeti elven működnek, így a pénztártag befizetéseit, a hozamokkal növelt értéken, névreszólóan is nyilvántartják. A befizetések 20%-a után, adókedvezmény vehető igénybe, legfeljebb évi 100-130 ezer forintos értékhatárig.

Nyugdíj Előtakakarékossági Számla

A 2006-os megjelenése óta, a nyugdíj előtakarékossági számla, jelentős változáson ment át. Míg kezdetben a nyugdíjrendszer negyedik pilléreként tartották számon, mára teljesen öngondoskodási formává vált. Számlát nyitni, 5 ezer forint befizetésével tudunk megtenni. A számlán, csak értékpapír befektetéseket hajthatunk végre, lekötésre ilyen módon nincs lehetőségünk. A NYESZ-re történő befizetések után szintén állami adókedvezményben részesülhetünk.

Nyugdíj célú, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Ha mégis úgy döntünk, hogy állami kontrolltól mentesen szeretnénk, nyugdíj célra tartalékot képezni, választhatjuk a stabil biztosítói háttérral rendelkező, befektetéses biztosítások által nyújtott lehetőségeket. Első körben érdemes eldönteni, hogy milyen időtávon, és milyen összeget tudunk, rendszeresen félrerakni. Ezután tájékozódjunk, a piacon fellelhető biztosítók ajánlatairól, de jobban tesszük, ha a konkrét elhatározást, pénzügyi tanácsadónk segítségével hozzuk meg. Ma már megtehetjük azt is, hogy a befektetéses biztosításokat, költségszerkezetük alapján összehasonlítjuk, erre szolgál ugyanis a MABISZ által kreált TKM, azaz Teljes Költség Mutató is. Szimplán a költségeik alapján összevetni a megtakarítási megoldásokat ugyanakkor nem érdemes, hiszen az időtáv, a fizetési gyakoriság, vagy éppen kockázatvállalási képességünk is befolyásolhatja befeketetésünk hozamát. Azt jó tudni, hogy ezen tartalékképző forma nem csak megtakarítási lehetőséget nyújt, hanem ezáltal gondoskodhatunk szeretteink folyamatos védelméről is.

Tudjon, meg Ön is még többet a befektetéses biztosítások működéséről, és kérjen ajánlatot tanácsadóinktól, akik az ország egész területén rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal előzetes számításokat végezhet arról, hogy milyen mértékű nyugdíj vagyonra tehet szert idős korára.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékossági számla: Miért nem ajánljuk?
 • Nyugdíjhelyzet Magyarországon 2014-ben
 • Mi kapcsolja össze a NYESZ-t és a TBSZ-t?
 • Nyugdíj öngondoskodás: miért fontos?
 • Nyugdíj megtakarítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu