Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nyugdíj befektetések

Utolsó módosítás: 2014.04.30.

A pénzügyi ínyenceknek is szeretnék a kedvében járni, és ezúttal egy teljesen új oldalról közelítjük meg a nyugdíj megtakarításokat. Ez a szempont pedig a befektetés. Reméljük, hogy a pénzügyileg képzettebb olvasók igényét is kielégíti ez a cikk, de természetesen a laikus olvasók is minden mondatot meg fognak érteni. Nem is rabolnánk az időt, nézzük a befektetéseket!

Mit érdemes nyugdíj befektetésnek választani?

Helyezzük a praktikusságot, és az eredményességet az előtérbe. Így gyakorlatilag leszűkült a kör 3 nyugdíjcélú befektetésre, az önkéntes nyugdíjpénztárra, a NYESZ számlára, és a nyugdíjbiztosításra. Azért erre a háromra, mert mind a 3 kimondottan nyugdíjcélú megtakarítás, és ezen felül mindháromra a befizetéseink után 20% adókedvezményt igényelhetünk vissza. Vizsgáljuk meg ezt a 3 nyugdíj megtakarítást befektetési szempontból.

Az önkéntes nyugdíjpénztár, mint befektetés

Pusztán az adókedvezmény szempontjából megközelítve, az önkéntes nyugdíjpénztár az egyetlen olyan államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság, ahol nem csak magánszemély, hanem cég is lehet a befizető. Ebben az esetben viszont nem vagyunk jogosultak az adójóváírásra, ami egyébként évente akár 150.000 forintot is elérhet.

Általában 3 (van, ahol több) összeállított portfólióból van lehetőségünk választani, egy konzervatív, egy kiegyensúlyozott, és egy növekedési portfólióból. A portfóliók összetételét az állam szigorúan szabályozza, így ha a részvények szárnyalnak, ezt nem tudjuk teljes mértékben kihasználni.

Ami a korlátozásokat illeti, akad még egy fontos, mégpedig az, hogy csak magyar értékpapírokba fektethetünk az önkéntes nyugdíjpénztáron keresztül, tehát a sikeres külföldi alapok hozamaiból ily módon sajnos kimaradunk.

Amikor a saját kezünkben a sorsunk, a NYESZ számla

Az adókedvezmény felső hátara, itt nem egységes, ugyanis függ a saját korunktól. Alap esetben évente legfeljebb 100.000 forintra vagyunk jogosultak, de ha 2020-ig nyugdíjba vonulunk, akkor ez az összeg felkúszik 130.000 forintra.

A nyugdíj előtakarékossági számla egy olyan értékpapírszámla, amin kereskednünk kell, ha hozamot szeretnénk elérni, és miért ne szeretnénk? Az adás-vételeknél arra kell számítanunk, hogyha nyereséges volt a befektetésünk, akkor kamatadó és EHO fizetési kötelezettségünk van, a tranzakciós díjak felett.

Ahogy az önkéntes nyugdíjpénztárnál itt is csak Magyarországon kibocsátott, illetve forintban nyilvántartott értékpapírokba fektethetünk, így a külföldi befektetési lehetőségekkel megint nem tudunk élni.

Mi választunk, a szakember intézi, a nyugdíjbiztosítás

Az állam évente akár 130.000 forinttal is díjazza azokat a befektetőket, akik a nyugdíjbiztosítást választják megtakarításuknak.

A biztosítók által kínált befektetési alapok közül szabad választásunk van, hogy összeállítsuk a saját portfóliónkat, a kockázatvállaló kedvünk szerint. Ha nem szeretnénk ezzel foglalkozni, akkor választhatunk előre megadott összetételűt is. Évente többször van lehetőségünk ingyenesen váltani a befektetési portfóliónkat, amennyiben úgy látjuk jónak. A befektetés folyamata alatt, nincsen sem kamatadó-, sem Eho fizetési kötelezettségünk.

Végre választhatunk egy olyan befektetést magunknak, ahol nem csak a magyar értékpapírok növelik az egyenlegünket, hiszen a nyugdíjbiztosításon keresztül külföldi befektetési alapokat is választhatunk.

Tipp: Érdemes megemlíteni a különböző menedzselt, és célpont alapokat, hiszen ezekben az alapkezelők nagyobb szabadságot kapnak, és tudják megfelelően ütemezni a befektetést, a lejárathoz közeledve nyílván inkább a stabil biztonságosabb befektetéseket érdemes alkalmazni.

A mi nyugdíjbefektetésünk

Az általunk kiemelt 3 nyugdíj befektetésből mindenki kedvére megtalálja azt, amelyik közel áll a szívéhez, amelyikről úgy gondolja, hogy ez a befektetés fogja megalapozni a nyugdíjas életünket anyagilag. Érdemes odafigyelni ezúttal is, hiszen mi csak a 3 megtakarítási formát hasonlítottuk össze, ezeken belül több pénzintézet több konkrét ajánlata közül választhatunk. Feleslegesen ne kockáztassa meg, hogy egy esetleges rossz választással több milliót forinttól essen el. Töltse ki ezt a rövid űrlapot, és nyugdíj megtakarítási szakértőnk minden tudásával az lesz, hogy az Ön igényeihez legjobban passzoló nyugdíj megtakarítást megtalálja!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíjbiztosítás adójóváírás: Minél előbb, annál több
 • Nyugdíj előtakarékossági formák
 • Nyugdíjbiztosítás 2014
 • Nyugdíj megtakarítás: Havi 85 ezret bukhatunk a halogatással!
 • Még mindig az államtól várjuk a nyugdíjat


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu