Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

NYESZ számla

Utolsó módosítás: 2013.02.08.

Az igaz, hogy hazánkban még nem olyan fejlett az öngondoskodási kultúra, mint a fejlett Nyugat-Európai országokban, de az állam előtakarékossági támogatás folyósításával próbálja az embereket ösztönözni, hogy a lekötött betét helyett, hosszú távú megtakarítási megoldásokban is gondolkodjanak.

A nyugdíj előtakarékossági számla egyik nagy előnye, hogy Ön döntheti el, hogy milyen kockázat mellett, milyen várható hozamú pénzügyi eszközökbe fekteti pénzét. Így Ön, nagyobb szabadsággal, és könnyen átlátható költségekkel vághat bele az öngondoskodásba.

Nyugdíj előtakarékossági számla jellemzői

Nyugdíj előtakarékossági számlát nyitni, már mindössze 5 ezer forint befizetésével is lehetséges. A nyugdíj előtakarékossági számla két alszámlából áll. Az egyik a pénzszámla, amin a befizetések jóváírásra kerülnek, és az értékpapírszámla, amin az értékpapír befektetéseket hajthatjuk végre. A NYESZ sajátossága, hogy a számlatulajdonos maga döntheti el, hogy befizetett  pénzéből milyen értékpapírokat vásárol.  Egy magánszemélynek több nyugdíj előtakarékossági számlája lehet, de adótámogatás csak az egyik után jár. A NYESZ értékpapír befektetései csak forint alapon történhetnek. A NYESZ-re történő befizetéseket, és ennek hozamait a szolgáltató, névreszólóan feljegyzi, hiszen a számla maga is tőkefedezeti elven alapul. Ez alapján pedig a számla, haláleset után, illeték befizetése mellett örökölhető.

Nyugdíj előtakarékossági számla adókedvezmény

A nyugdíj előtakarékossági számlára befizetett pénzösszeg 20%-a, legfeljebb évi 100-130 ezer forint, adótámogatás formájában, az SZJA-ból visszaigényelhető. Ennek mértéke, a 2020 előtt nyugdíjba vonulók esetében legfeljebb évi 130 ezer forintot, minden más esetben 100 ezer forintot tehet ki. Az adójóváírást nem kapjuk kézhez, hanem ezt a NAV a számlánkra utalja, így ennek összege is befektethetővé válik. Az adókedvezmény szempontjából nem lényeges, hogy az adott évben, a számlanyitás mikor történt. A számlát megnyithatjuk akár az év utolsó napján is, az előtakarékossági támogatás, a befizetések szerint ugyanúgy jár.
Az adókedvezmény mértékét, az önkéntes nyugdíjpénztár után járó támogatás összege nem befolyásolja, ami azt jelenti, hogy a két kedvezmény akár egyszerre is igénybe vehető.

Nyugdíj előtakarékossági számla hozama

A nyugdíj előtakarékossági számla hozamát, a rugalmas, és folyamatosan változtatható portfólió befolyásolja. Ez azt jelenti, hogy a számla tulajdonosa pontosan magahatározhatja, hogy adott kockázat mellett, mely értékpapírokból kíván bevásárolni.

Ismerjen meg más, állami befolyástól független, biztosítói háttért nyújtó, nyugdíj előtakarékossági formákkal is. Forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik minden felmerülő kérdésére készséggel választ adnak.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy állami nyugdíjának mértéke hogyan egészíthető ki, amennyiben időben nekikezd az öngondoskodásnak.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Tisztázzuk a nyugdíj kérdést!
 • Nyugdíj előtakarékosság 2012-ben
 • Nyugdíj előtakarékosság kamata
 • Nyugdíj előtakarékossági támogatás
 • Nyugdíj megtakarítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  NYESZ számla

  Molnár Ferenc
  Tisztelt Deák Ferenc István! Tudom, hogy a NYESZ számlán vezetett pénz örökölhető, mert ez megtalálható több írásban is. A kérdésem az, hogy az örökös miképpen juthat hozzá a megtakarításhoz? Életbe lép e számára az a szabály, hogy csak nyugdíjas korában juthat hozzá adómentesen? És a másik feltételt a számlanyitás utáni 10 évet meg kell e várnia? Esetemben az első feltétel teljesülése hosszabb idő. Köszönettel: Molnár Ferenc
  Tisztelt Molnár Ferenc Úr,

  Mindenek előtt köszönjük, hogy minket tisztelt meg bizalmával és elküldte részünkre kérdéseit! A szerződő halála esetén a NYESZ számlán összegyűlt összeget zárolják, és bekerül az elhunyt hagyatékába. Ezt követően hagyatéki eljárás lefolytatása szükséges, melynek költsége körülbelül a számlán lévő pénzösszeg 2%-a jellemzően (természetesen ez csak becsült költség, sok tényezőtől függ, hogy az Önök esetében milyen mértékű lenne ez). A hagyatéki határozattal kereshető fel a számlavezető pénzintézet, akik a határozat alapján kifizetik a törvényes örökös részére a számlán felgyülemlett megtakarítást. A már említett hagyatéki eljárást terhelő költségen felül egyéb fizetési kötelezettség nincs, valamint az Ön által említett határidőket (öregségi nyugdíjkorhatár, illetve a 10 év) sem kell kivárnia az örökösnek.

  Üdvözlettel: Deák Ferenc István
  2017.09.12.

  Deák Ferenc István

  NYESZ számla

  Hegyi György
  Tisztelt Pénzügyi Tanácsadó! NYESZ számlámat 2010 előtt nyitottam, így nem 10, hanem 3 év után hozzájuthatok. Jelenleg 65 éves, öregségi nyugdíjas vagyok, de 40%-ban dolgozom, azaz kb évi 500e HUF- félre tudok tenni. Most viszont kellene a számlámról 2 000 000 HUF. fel tudok a számlámról venni pénzt, vagy csak a megszüntetés lehetséges. Válaszát előre i s köszönöm, hgy
  Tisztelt Hegyi György!

  A NYESZ számlák esetében részleges pénzfelvételre sajnos nincsen lehetőség, függetlenül indításuk dátumától. Amennyiben a teljes összeg felvétele mellett dönt, úgy a számla megszűnik, melyet követően természetesn indíthat új számlát, az adott pénzintézetnél aktuálisan érvényes kondíciókkal.

  Tisztelettel: Deák Ferenc István
  2017.04.11.

  Deák Ferenc István

  NYESZ számla

  Csapóné Kis Mária
  Nyesz számlával rendelkezem,de még nem vagyok nyugdíjas.Esetleges nyugdíj előtti elhalálozásomkor mi történik a számlán levő pénzzel.ki örökölheti és mikor veheti fel az örökös és adó-és illetékköteles -e? köszönettel Csapóné
  Tisztelt Csapóné Kis Mária!
  NYESZ Számla öröklésekor az egyenes ágú örökés esetén adó- és illetékfizetési kötelezettség nem áll fenn. Örökösödési illetéket akkor kell fizetni, ha az örökös még nem jogosult a nyugdíj szolgáltatásra és megszünteti a NYESZ számlát vagy annak egyenlegét TBSZ számlára mozgatja. Természetesen a felvétel csak az örökös nyugdíjkorhatárának elérésekor történhet.
  2013.03.22.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu