Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Nem készülünk fel időben a nyugdíjra

Utolsó módosítás: 2013.09.13.

A nyugdíjas évekre való felkészülés nem csak hazai, hanem globális szinten is komoly problémákat okoz. Az Aegon megbízásából végzett kutatás eredménye kimutatta, hogy a tavalyi évhez képest az ezt tükröző index is romlott.

Így várjuk a nyugdíjas éveket

A kiutatások alapján elmondhatjuk, hogy egyáltalán nem optimistán várjuk a nyugdíjas éveket. A megkérdezettek több, mint fele szerint a jövő nyugdíjasainak nehezebb lesz boldogulni, mint a mostaniaknak. A magyarok négyötöde viszont még az európai átlagnál is pesszimistább, és sokan gondolják úgy, hogy nyugdíjas korukban is dolgozniuk kell.

Az állami nyugdíj nem elég?

Sajnos még mindig kevesen vannak tisztában azzal, hogy a hazai állami nyugdíj önmagában a megélhetéshez nem lesz elég. Ennek több oka is van.

Egyrészt a társadalom elöregszik, azaz egyre több idő emberre jut, egyre kevesebb fiatal. Ez utóbbi persze abból fakad, hogy kevés gyermek születik és magát a gyermekvállalást sem sikerült még kellőképpen ösztönözni. A korosztályok eltolódásának problémája pedig égetően megoldásra vár, hiszen enélkül a most felosztó-kirovó nyugdíjrendszer nem képes működni.

Másik nagy gond, hogy sokan legfeljebb minimálbérre, ha be vannak jelentve, így érdemben a nyugdíjjárulékot sem tudják kitől levonni.

Az állam persze ilyen esetben két dolgot tehet. Egyrészt kitolja a nyugdíjkorhatárt, hogy minél később kelljen a nyugdíj finanszírozást megkezdeni, valamint a nyugdíjak mértékét drasztikusan csökkenti. Azt jobb, ha tudatosítjuk magunkat, hogy néhány éven belül mindkettő be fog következni.

Így tudunk az állami nyugdíjtól függetlenedni

Szerencsére, ha még időben nekikezdünk az öngondoskodásnak, garantáltan nem maradunk anyagi támasz nélkül. Ehhez viszont az kell, hogy tényleg elég hamar észrevegyük, kizárólag az állami nyugdíjra támaszkodva nem sok jóban reménykedhetünk. Ugyan állami támogatással is előtakarékoskodhatunk a nyugdíj előtakarékossági számla és az önkéntes nyugdíjpénztár segítségével, de nagy kérdés az, hogy az államtól való függésünket mennyire kívánjuk szorosabbra fűzni.

Az állami kontrolltól függetlenül takarékoskodhatunk a befektetéssel kombinált életbiztosítás igénylésével is. Ennek keretén belül befektetésünk portfólióját szabadon összeállíthatjuk, és magas hozamkilátás mellett a hozzáférésnél nem szükséges megvárnunk a nyugdíjba vonulás idejét. A megtakarítást rendszeres is fizethetjük, de lehetőség van eseti díjak elhelyezésére is. Ráadásul eközben családunk életbiztosítási védelméről is gondoskodhatunk, így szeretteink akkor sem maradnak anyagi támogatás nélkül, ha velünk időközben bármi történik.

Ismerkedjen meg személyre szabottan is rendszeres nyugdíj előtakarékossági lehetőségeivel. Kérjen ajánlatot tanácsadóinktól és készséggel rendelkezésére állunk, bármilyen kérdése merülne fel megtakarítás témájában.

A weboldalunkon keresse fel kalkulátorunkat, amely segítségével előzetes számításokat is végezhet nyugdíj előtakarékosság kapcsán.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékossági számla 2013
 • Nyugdíj előtakarékosság havi járadék
 • Életbiztosítás és nyugdíj előtakarékosság
 • Nyugdíjhelyzet Magyarországon 2014-ben
 • Nyugdíjbiztosítások adókedvezménye 2014


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu