Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 10-12% 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Magánnyugdíj előtakarékosság 2012

Utolsó módosítás: 2012.10.02.

A magánnyugdíjpénztárak története
Hazánkban már a két világháború között is működtek magánnyugdíjpénztárak. Működésük, az államosítás hatására, a második világháború után átmenetileg szünetelt, majd a rendszer 1998. január elsején újjáéledt. A magánnyugdíjpénztárak eredetileg a magyar nyugdíjrendszer második pillérét adták.  Tervek szerint az állami nyugdíjat voltak hivatottak kiegészíteni. Ez azt jelenti, hogy az öregségi nyugdíj 75%-át az állam, míg 25%-át a MNYP-k adták volna. Mivel a pénztárak nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ezért a kormányzat, a rendszer kvázi végleges felszámolása mellett döntött.
2010-ben, az addig több millió tagot számláló magánnyugdíjpénztárak, 97 ezres létszámúra csökkentek, sőt 2012-ben már csak nagyjából 77 ezer taggal rendelkeznek. Az állami nyugdíjrendszer két pilléressé zsugorodása pedig az öngondoskodás fontosságát helyezte előtérbe.

A magyar nyugdíjrendszer problémái
A magyar nyugdíjrendszer jelenleg is felosztó-kirovó elven alapul. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az adott hónapban, a munkavállalóktól levont nyugdíjjárulékot osztják ki a nyugdíjra jogosultaknak, ellátás formájában.  A mostani magyar nyugdíjrendszer azonban több okból sem fenntartható:

 • kevesen vannak a valós munkabérükre bejelentve, így a járulék levonása nehézkessé válik
 • kevés gyermek születik, így nem is lesz kitől érdemben levonni a nyugdíjjárulékot
 • nő a várható élettartam, azaz a nyugdíjak folyósítása is hosszabb távon válik szükségessé

Egyetlen valós megoldás, a még időben elkezdett anyagi tartalék felhalmozása lehet.

A magánnyugdíjpénztárak működése
A magánnyugdíjpénztárak portfóliós rendszerben működnek, így mindenki maga dönti el mibe fekteti be a pénzét. A klasszikus portfólió alacsony kockázatú, hiszen részvény aránya 0, míg a kiegyensúlyozott portfólió 15-20%-ban, és a növekedési portfólió 35-50%-ban részvény befektetést tartalmaz. A portfólió kiválasztása előtt érdemes felmérni, hogy a pénztár tagnak hány éve van hátra a nyugdíjig, így kockázata is az évek folyamán eloszlik. A magánnyugdíjpénztári vagyonához, a szerződő, nyugdíjba vonulásakor korlátlanul hozzáférhet, amit kérhet egyszeri kifizetés vagy járulék formájában is. A megtakarítás hozamát már a 10. év után felvehetjük.

Magánnyugdíjpénztárak 2012
A magánnyugdíjpénztárak jövője teljesen bizonytalan. Jelenlegi elképzelés szerint, a még működő pénztárak, a tagok egyéni befizetéseiből – azaz adományokból - próbálják meg fenntartani magukat. Új belépők hiányában azonban, kérdés az, hogy ez nem jelenti-e majd a pénztárak teljes eltűnését, vagy az önkéntes nyugdíjpénztárakkal való egybeolvadását.

Ha szeretné megtudni, milyen megtakarítási forma segíthet önnek, a nyugdíj célú vagyon felhalmozásában, forduljon tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén rendelkezésére állnak.
Kalkulátorunkkal Ön is könnyen kiszámíthatja, milyen időtávon, mekkora anyagi tartalékot halmozhat fel, jövőbeni kiadásai fedezéséhez.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíjhelyzet Magyarországon 2014-ben
 • Nyugdíj előtakarékosságok hozamai
 • Tudta, hogy Ön tovább fog élni, mint a magyar nyugdíjrendszer?
 • A demográfiai válság hatása a nyugdíjakra
 • Nyugdíj előtakarékosság 2014


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu