Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítás nyugdíjra

Utolsó módosítás: 2014.05.05.

Amikor pénzt takarítunk meg, akkor sokkal többet teszünk, mint hogy nem költjük el az összes keresetünket. Tudatosan építjük az életünket, hiszen vagy úgy éljük az életünket, hogy a pénzünk dolgozik értünk, vagy úgy, hogy mi dolgozunk a pénzünkért, mert egyik hitelből esünk a másikba. Most megmutatjuk Önnek, hogy miért jobb, ha a megtakarítást választja a hitel mellett, illetve helyett. A célunk közös, hogy ne kelljen nyugdíjas korában eladnia azt az ingatlant, amit fizetett sok-sok éven keresztül.

Miért szükséges megtakarítani?

Amikor felnőtté válunk, és elkezdjük élni a nagybetűs életet, akkor az egyik legfontosabb tényező, hogy hogyan bánunk a pénzzel. Leegyszerűsítve úgy is mondhatnánk, hogy az élethez pénz kell. Pénzhez jutni pedig (általában) két féleképpen lehet. Az „A” verzió, hogy dolgozunk, a „B” verzió pedig a különböző kölcsönök, hitelek. Már rögtön az életünk elején eldönthetjük, hogy addig nyújtózunk, amíg a takarónk ér, vagy az egyik hitelből esünk a másikba. Az „A” esetben a félretett pénzünkre kamatot kapunk, míg a „B” esetben kamatot fizetünk. Nem mindegy, hogy 8-9% kamatot pluszban, vagy 8-25% kamatot mínuszban számolunk a megkeresett pénzünkhöz. Az átlagbér 1,8 millió forint évente, azaz 40 év alatt átlagosan 72 millió forintot keresünk. Ha megtakarítjuk a pénzünk mondjuk harmadát, akkor 24 millió forint termel nyereséget, ellenkező esetben a keresetünk fele a hitel kamatokra megy el. Ez a különbség a hitel és a megtakarítás között.

Miért takarítsunk meg a nyugdíjunkra?

Jelenleg Magyarországon erős a birtoklási vágy, és az dolgozók első jelentős célja, hogy saját lakást vegyenek, általában hitelből. A hitelt törlesztjük 20-35 évig, ami nemegyszer azt is jelentheti, hogy egészen addig, amíg nyugdíjba nem vonulunk. Az öregedő társadalom, illetve az állam jelenlegi gazdasági helyzete miatt, azonban a keresetünk 40-60%-ára számíthatunk állami nyugdíjként. Ebből megélni elég nehézkes lesz, keressük is akármennyi pénzt. Gondoljon bele, hogy az Ön élete első nagy álma, eredménye, hogy megvette a saját lakását/házát. Ez pedig azt a cél fogja szolgálni, hogy amit 35 évig fizetett, azt eladja, azért hogy normális életszínvonalon meg tudjon élni. Ez nem egy igazi happy end.

Hogyan takarítsunk meg nyugdíjra?

Alapelv, hogy minél hosszabb ideig teszünk félre rendszeresen pénzt, annál nagyobb lesz a mosolyunk, amikor lejár a nyugdíj megtakarításunk, és meglátjuk a záró egyenleget.

Érdemes elsősorban az államilag támogatott nyugdíj megtakarítási formák közül választani, hiszen 20%-os adókedvezményt kaphatunk pluszban a befizetéseinkhez, ami olyan, mintha az állam is indítana nekünk egy plusz megtakarítást. A 20%-os adójóváírásnál egy dologra nagyon figyeljünk oda: a 0 20%-a is 0.

Amint van egy kis lehetőségünk a rendszeresen befizetett díjakon felül, érdemes alkalmanként plusz díjakkal növelni az egyenlegünket, (prémium, 13. havi fizetés) hiszen ez ugrásszerűen növelheti a lejárati összeget.

Hol gyűjtsünk pénzt a nyugdíjas korunkra?

Ahogy fent is említettük elsősorban az államilag támogatott nyugdíj megtakarítási formákat részesítsük előnyben. Így is 3 különböző megtakarítás áll a rendelkezésünkre:

 1. önkéntes nyugdíjpénztár, akár évente 150.000 forint adókedvezménnyel.
 2. nyugdíj előtakarékossági számla, általában maximum éves 100.000 forint (1955 előtt születetteknek 130.000 forint) adójóváírással.
 3. nyugdíjbiztosítás, legfeljebb 130.000 forint, minden évben kihasználható adó visszatérítéssel 

Mindhárom nyugdíj előtakarékosságnál, több pénzintézet, több konkrét ajánlata vár ránk, amelyek közt mind a költségek, mind a várható hozamok tekintetében jelentős eltérésekre lehetünk figyelmesek. Végeredményben akár több millió forint is múlhat azon, hogy melyiket választjuk?

Így válasszunk nyugdíj megtakarítást!

Most, hogy tisztában vagyunk a megtakarítás jelentőségével, a nyugdíjhiánnyal, és az államilag támogatott lehetőségekkel, „csak” annyi dolgunk van, hogy kiválasszuk a saját nyugdíj megtakarításunkat. Ezt két féleképpen tehetjük meg, vagy időt, és energiát nem kímélve összehasonlítjuk a pénzpiac több száz nyugdíj előtakarékosságát, (ami megfelelő tudás nélkül felesleges és nagy kockázatot rejt magában) vagy egy szakértő segítségét igényli. Töltse ki ezt a rövid űrlapot, és független szakértő kollégánk felkeresi Önt, és egy ingyenes konzultáció keretén belül, megmutatja, hogy az Ön igényeihez melyik a legkompatibilisebb nyugdíj megtakarítás!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • A nyugdíjhelyzet 2013-ban
 • Miből fog megélni egy átlag magyar nyugdíjas?
 • A nyugdíjbiztosítás feltételei
 • Nyugdíj előtakarékossági lehetőségek
 • Nyugdíj megtakarítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu