Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítás nyugdíjas évekre 2014

Utolsó módosítás: 2014.04.02.

Ön gondolkozott már azon, hogy elindít egy nyugdíj megtakarítást? Általánosságban sok mindent hallani ezzel kapcsolatban, ezért írtuk meg ezt a cikket, hogy legyen egy összefogó kép Ön előtt, hogy miért kell megtakarítani, mit kell figyelembe venni, és hogy milyen megtakarítások közül érdemes választani.

Miért takarítsunk meg nyugdíj célra?

A nyugdíj megtakarításra két lehetőség miatt szükséges, az első, hogy kevés lesz az állami nyugdíj, a másik, hogy nem lesz állami nyugdíj, csak valamilyen nyugdíjsegélyszerű támogatás. Öregszik a társadalom és az állam nem termel annyi bevételt, mint amennyit ki kéne fizetni, elsősorban a nyugdíjra, és az egészségügyre.

3 államilag támogatott nyugdíj megtakarítás

Mi sem jelzi jobban az öngondoskodás jelentőségét, mint hogy 2014.01.01-től már 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarekossag nyújt számunkra alternatívát. A 3 nyugdíj megtakarítás:

 1. önkéntes nyugdíjpénztár
 2. nyugdíj előtakarékossági számla
 3. nyugdíjbiztosítás

Mi a megtakarítás lényege

Ahogy egy kollegánk mondani szokta, a megtakarítás lényege maga a megtakarítás. Egy képlettel illusztrálva: TŐKE = IDŐ * PÉNZ Ez ezt jelenti, hogy minél hosszabb ideig teszünk félre pénzt, annál magasabb lejárati összeggel kalkulálhatunk. Így a megtakarítás lényege nem lehet más, mint lehetőségeink szerint a leghosszabb futamidőn át megtakarítani.

Mi alapján válasszunk nyugdíj megtakarítást?

Több szempontot is érdemes mérlegelni, mielőtt letesszük a voksunkat valamelyik nyugdíj megtakarítás mellett. Az alábbi tulajdonságokat érdemes megvizsgálni:

 1. rugalmasság (itt elsősorban a díjfizetéssel kapcsolatos tényezőket kell figyelembe venni)
 2. várható nyereség (nem mindegy, hogy egy évben 8% a hozam, vagy 6%)
 3. többletszolgáltatások (pl. a nyugdíjbiztosítás haláleseti térítése)
 4. az adókedvezmény

Mekkora rendszeres díjas nyugdíj megtakarítást válasszunk?

Pontos számot nagyon nehéz mondani. Először is azt kéne tudni, hogy mennyi állami nyugdíjra számíthatunk majd.  Ezt csak nagyjából lehet kiszámítani, hiszen folyamatosan változik a törvényi szabályzás. De a nyugdijbiztositas.com oldalon van egy jól működő kalkulátor, ami állami nyugdíjat (is) számol. Ez alapján sejthetjük. hogy mekkora összeget kell kipótolnunk a privát megtakarításunkkal.

A másik fontos tényező, hogy csak akkora havi díjat vállaljunk be, amit előreláthatólag folyamatosan tudunk majd fizetni. Pontos kalkulációért keresse fel szakemberünket.

Ilyen a nyugdíj megtakarítás

Ebben a cikkben részleteztük, hogy mi alapján érdemes nyugdíj megtakarítást választani, és hogy egyáltalán miért szükséges, hogy rendelkezzünk ilyen előtakarékossággal. Egy megtakarítás, különösen egy nyugdíj megtakarítás kiválasztása komplex gondolkodást, és széleskörű pénzpiaci ismeretet igényel. Ha ez nem teljesül, akkor jelentős összegtől eshetünk el. Töltse ki az itt található űrlapot, hogy megtakarítási szakértőnk tudását Ön is fel tudja használni, saját nyugdíj megtakarításának kiválasztásához.

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíjbiztosítás adójóváírás 20 %, ne késlekedjünk!
 • Nyugdíj előtakarékosság fajtái
 • Nyugdíjbiztosítás adókedvezménye 2014-ben
 • Nyugdíj megtakarítások
 • Nyugdíj előtakarékosság és az MLM


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu