Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Még mindig az államtól várjuk a nyugdíjat

Utolsó módosítás: 2013.09.06.

Egy friss felmérés szerint a leendő nyugdíjasok nagyjából kétharmada még mindig úgy gondolja, hogy az állam kötelessége az, hogy időskori ellátásáról gondoskodjon.

Állami nyugdíjra alapozni az időskort?

A felmérés szerint a felnőtt lakosság 70 százaléka el is várja, hogy az állam aktívan közreműködjön a nyugdíja megteremtésében és csak 10 százalék tartja elsődleges megoldásnak a nyugdíjcélú előtakarékosságot.

Tényleg ilyen naivak lennénk az állami nyugdíj kérdésében? Úgy tűnik, igen.

Bajban van az állami nyugdíjrendszer

Tény és való, hogy aktív munkavállalóként minden hónapban nyugdíjjárulékot fizetünk be, de valójában az állam ezt nem a saját nyugdíjunk fedezésére fordítja majd, hiszen a következő hónapban kiosztja a jelenlegi nyugdíjasok között nyugdíj ellátás formájában.

Ön például tudta, hogy a befizetett nyugdíjjárulékát a mostani nyugdíjasok kapják meg?

A jelenleg is működő állami nyugdíjrendszer egyik legnagyobb hibája éppen ez, hogy nem rendelkezik tőkefedezettel. Tehát, az államnak befizetett nyugdíjjárulék nem nyújt elegendő fedezetet arra, hogy később esedékes nyugdíjunk kifizetésre kerül, legfeljebb egy ígéretet kapunk, amit az állam vagy betart, vagy nem.

Nem fog tudni az állam nyugdíjat fizetni

Az állami nyugdíjrendszer jelenlegi formájában egyébként nem alkalmas arra, hogy további évtizedekig fennálljon, tehát gyakorlatilag halálra van ítélve.

Ennek okát a következőkben kereshetjük:

 • Hazánkban nem születik elég gyermek, hiszen egy házaspár átlagosan kevesebb, mint 2 gyermeket vállal. Ez pedig azt jelenti, hogy a növekvő nyugdíjas számot, a fiatalok nem lesznek képesek saját nyugdíjjárulékukkal érdemben támogatni, ellátásukról gondoskodni.
 • Ráadásul társadalmunk folyamatosan elöregszik. Azaz néhány évtized múlva könnyen előfordulhat, hogy nagyjából 4 millió nyugdíjas ellátását kellene az állami rendszerből finanszírozni.
 • Maga az állam szinte egy veszteséges vállalkozásnak is felfogható, ahol több a kiadás, mint amennyi bevételt a dolgozók képesek lennének megtermelni. Azaz rengeteg olyan munkavállaló van most is, aki feketén dolgozik, vagy legfeljebb minimálbérre jelentik be. Így az állam érdemben nem is tud elegendő nyugdíjjárulékot beszedni, annak érdekében, hogy a rendszert hosszútávon fenntartsa.

Ha Ön sem szeretne az időskori elszegényedés áldozatává válni, kérjen tanácsot minél előbb, hogyan lehet képes nyugdíjcélra előtakarékoskodni.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogyan képes hosszútávon kiemelkedő mértékű nyugdíjvagyonra szert tenni.
 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Életbiztosítás nyugdíjcélra
 • Nyugdíj előtakarékosság törvény
 • Nyugdíj előtakarékosság Uniqa
 • Nyugdíj előtakarékossági számla adókedvezmény
 • Nyugdíj előtakarékosság összehasonlítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu