Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Meddig húzza a mostani nyugdíjrendszer?

Utolsó módosítás: 2013.07.26.

Az állami nyugdíjrendszer is rejt önmagában kockázatot és a hazai demográfiai folyamatok alapján világosan látszik, hogy az állam, mint a jólétet biztosító szerv nem képes működni.

Aki idős korában nem kíván elszegényedni, nem számíthat az államra, hiszen nem csak a nyugdíját kell kiegészítenie, hanem jól teszi, ha meg is teremti azt. Az öngondoskodást hangsúlyozók tábora, pedig láthatóan nő, ami nem véletlen.

A hazai nyugdíjrendszer jövője

Azt érdemes tudni, hogy a mostani nyugdíjrendszer a következő szerint működik. Az adott hónapban az aktív korúaktól levont nyugdíjjárulékot osztják ki a következő hónapban a nyugdíjasok között ellátás formájában. Ha jobban belegondolunk, ezt az is jelenti, hogy aki most dolgozik, gyakorlatilag nem a saját nyugdíját teremti elő. Ahhoz, hogy nekünk az állami nyugdíj ellátásunk megmaradjon, néhány évtized múlva dolgozó korba kerülő fiataloknak kellene megfelelő mértékű járulékot fizetniük.
Ezzel, pedig több probléma is van.

 • elöregedő társadalom

A modern korunkra ugyanis felborult az eddig jellemző demográfiai korfa, azaz a társadalmunk elöregszik. Ez azt is jelenti, hogy egyre kevesebb fiatal kénytelen majd egyre több idős embert eltartani.

 • kevés gyermek születik

Még nagyobb probléma, hogy nem jön az utánpótlás, azaz a magyarok gyermekvállalási kedve igen alacsony. Ez persze nem csoda, ha megnézzük, hogy milyen kiadásokkal is jár egy gyermek felnevelése.

A leendő kormányunk ugyan tehet lépéseket a nyugdíjrendszer fenntartására, de nagy valószínűséggel egyik sem olyan, ami tetszene nekünk, ha tényleg meg is valósulna. Egyrészt ugye az már most is tervben van, hogy a nyugdíjkorhatárt megemelik, ami azt jelentené, hogy a nyugdíj folyósítása később kezdődne meg. Ezen felül pedig csökkenthetik is a nyugdíjak mértékét, ami a késői nyugdíjazást is figyelembe véve, igen drámai következményekkel is járhat.

Statisztikailag mi vár ránk?

A nyugdíjhelyzet körüli találgatások kapcsán talán csak még jobban elszörnyedünk, ha megismerjük a KSH előrejelzését az elkövetkezendő évekre:

 • 2020-ban Magyarországon kétszer annyi ember hal meg, mint amennyi világra jön.
 • 2050-re a 65 év felettiek aránya a teljes népességhez viszonyítva a jelenlegi 23-ról 48 %-ra emelkedik. Ez azt is jelenti, hogy 2050-re több mint 4 millió nyugdíjast kell majd az államnak eltartania.  

Ön is szeretne az államtól független privát nyugdíjból megélni idős korában? Kérjen ajánlatot nyugdíj előtakarékosság témájában és szakértőink készséggel rendelkezésére állnak egy személyes találkozás keretén belül.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy rendszeres megtakarítással milyen mértékű pénzösszegre tehet szert az évek folyamán.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Adókedvezmény életbiztosításra
 • Nyugdíjcélú életbiztosítás
 • Nyugdíj megtakarítás 2014
 • Felkészülés a nyugdíjas évekre
 • Nyugdíjbiztosítások


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu