Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Legkedvezőbb nyugdíj előtakarékosság

Utolsó módosítás: 2012.10.15.

Az állami nyugdíjrendszer válsága rámutatott arra, hogy érdemes a nyugdíjas éveinkre megfelelő anyagi tartalékot képeznünk. Az, hogy az adott egyénnek melyik a legkedvezőbb nyugdíj előtakarékossági forma, általánosságban nehéz megmondani. Ez attól is függ, hogy a megtakarítani vágyó milyen havidíj bevállalásával hány évig szeretne öngondoskodni, valamint fontos mérlegelés alapja lehet az is, hogy hány éve van hátra a nyugdíjig. Annak függvényében, hogy állami segítséggel, vagy éppen állami befolyástól mentesen szeretnénk takarékoskodni, érdemes a különböző megtakarítási formák közül csemegéznünk:

 • NYESZ

A nyugdíj előtakarékossági számla 2006-ban került bevezetésre, és akkor még a magyar nyugdíjrendszer negyedik pillérének számított. Mára, teljesen öngoskodási formává vált. Nyugdíj előtakarékossági számlát, a választott pénzintézetben már 5 ezer forint befizetésével nyithatunk. A díjfizetése nem kötelező, és sajnos az a tapasztalat, hogy ami nincsen előírva, arról gyakran el is feledkezünk. A megtakarításért cserébe viszont az állam lehetővé teszi, hogy az éves befizetéseink 20%-a után – legfeljebb évi 100-130 ezer forintot – a SZJA-ból visszaigényeljünk.

 • TBSZ

Tartós Befektetési Számla azoknak ideális, akik pár évvel a nyugdíjba vonulás előtt, kamatadó mentes jövedelmet szeretnének képezni. A TBSZ ugyanis leginkább rövidtávra, jelenthet a megtakarító számára optimális megoldás. 25 ezer forintos kezdő tőkével már számlát nyithatunk, de természetesen érdemesebb nagyobb összeget a számlán elhelyeznünk. Ráadásul a számlára befizetni kizárólag a számlanyitás naptári évében lehet, utána már nem. A számlán elhelyezett összeg pedig a 3. év után kedvező kamatozással, míg az 5. év után kamatadómentesen hozzáférhető jövedelemet garantál. Forint és értékpapír típusú számla is nyitható, de a két számla között nincsen átjárás. A számla hozamát a portfóliónk összetéle befolyásolja.

 • Magánnyugdíjpénztárak

A 2010-ig kötelezően működő magánnyugdíjpénztárak mára különváltak az állami nyugdíjrendszertől, így annak legfeljebb kiegészítőjeként tekinthetünk rájuk. Mivel a kormány szerint a pénztárak, nem az elvártak szerint teljesítettek, ezért szinte ellehetetlenítették működésüket. A MNYP-k tőkefedezeti elven működnek, így azok az ügyfelek akik mégis pénztár tagok maradtak, nyugdíjba vonulás után kérhetik a személyre szóló befizetéseik egy összegben, vagy járadék formájában való kifizetését.

 • Önkéntes nyugdíjpénztárak

Az önkéntes nyugdíjpénztár jelenleg az egyik legelterjedtebb nyugdíj előtakarékossági forma. Ez azért is lehet, hiszen a munkáltató átvállalhatja a dolgozó ÖNYP tagdíjának fizetését, mely béren kívüli juttatás formájában történik. A tagok befizetéseit -hasonlóan a magánnyugdíjpénztárakhoz- névre szólón nyilván tartják, jóváírják az elért hozamot is. A befizetések 20%-a után, - a NYESZ-hez hasonló mértékben – adókedvezmény jár, mely együttes igénybe vétele is megoldott.

 • Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A befektetéses biztosítások szintén elterjedt megtakarítási opciót nyújtanak a hosszú távon előtakarékoskodók számára. A befektetési egységekhez kötött megtakarítás minimális időtartama 10 év, de a biztosítási időszak akár életünk végéig – whole life- kiterjedhet. Így gyakorlatilag amelett, hogy pénzünket a gazdaság különböző ágazataiba, vagy régióiba fektetjük, folyamatos baleset- és életbiztosítási védelmet is élvezhetünk. A megtakarítás hozamát portfóliónk összetétele befolyásolja, így kockázattűrő képességünk alapján, tetszőlegesen választhatunk a pénzügyi alapok között. A befektetésünk 10. év után kamatadó mentesen hozzáférhetővé válik, de az eseti díjas befizetéseink folyamatosan, likvid formában rendelkezésünkre állnak.

Amennyiben szeretne többet megtudni a nyugdíj előtakarékossági formákról, tegye fel kérdését munkatársainknak, akik készséggel segítenek bármilyen pénzügyi probléma megoldásában.
Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy milyen időtávon, mekkora anyagi tartalékra tehet szert, nyugdíj kiegészítés céljából.
 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Felkészült már nyugdíjas éveire?
 • Az önkéntes nyugdíjpénztár szerepe a magyar nyugdíjrendszerben
 • Meddig húzza a mostani nyugdíjrendszer?
 • Nyugdíj előtakarékosságok adókedvezménye 2014
 • Nyugdíj előgondoskodás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu