Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 10-12% 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Legkedvezőbb nyugdíj előtakarékosság

Utolsó módosítás: 2012.10.15.

Az állami nyugdíjrendszer válsága rámutatott arra, hogy érdemes a nyugdíjas éveinkre megfelelő anyagi tartalékot képeznünk. Az, hogy az adott egyénnek melyik a legkedvezőbb nyugdíj előtakarékossági forma, általánosságban nehéz megmondani. Ez attól is függ, hogy a megtakarítani vágyó milyen havidíj bevállalásával hány évig szeretne öngondoskodni, valamint fontos mérlegelés alapja lehet az is, hogy hány éve van hátra a nyugdíjig. Annak függvényében, hogy állami segítséggel, vagy éppen állami befolyástól mentesen szeretnénk takarékoskodni, érdemes a különböző megtakarítási formák közül csemegéznünk:

 • NYESZ

A nyugdíj előtakarékossági számla 2006-ban került bevezetésre, és akkor még a magyar nyugdíjrendszer negyedik pillérének számított. Mára, teljesen öngoskodási formává vált. Nyugdíj előtakarékossági számlát, a választott pénzintézetben már 5 ezer forint befizetésével nyithatunk. A díjfizetése nem kötelező, és sajnos az a tapasztalat, hogy ami nincsen előírva, arról gyakran el is feledkezünk. A megtakarításért cserébe viszont az állam lehetővé teszi, hogy az éves befizetéseink 20%-a után – legfeljebb évi 100-130 ezer forintot – a SZJA-ból visszaigényeljünk.

 • TBSZ

Tartós Befektetési Számla azoknak ideális, akik pár évvel a nyugdíjba vonulás előtt, kamatadó mentes jövedelmet szeretnének képezni. A TBSZ ugyanis leginkább rövidtávra, jelenthet a megtakarító számára optimális megoldás. 25 ezer forintos kezdő tőkével már számlát nyithatunk, de természetesen érdemesebb nagyobb összeget a számlán elhelyeznünk. Ráadásul a számlára befizetni kizárólag a számlanyitás naptári évében lehet, utána már nem. A számlán elhelyezett összeg pedig a 3. év után kedvező kamatozással, míg az 5. év után kamatadómentesen hozzáférhető jövedelemet garantál. Forint és értékpapír típusú számla is nyitható, de a két számla között nincsen átjárás. A számla hozamát a portfóliónk összetéle befolyásolja.

 • Magánnyugdíjpénztárak

A 2010-ig kötelezően működő magánnyugdíjpénztárak mára különváltak az állami nyugdíjrendszertől, így annak legfeljebb kiegészítőjeként tekinthetünk rájuk. Mivel a kormány szerint a pénztárak, nem az elvártak szerint teljesítettek, ezért szinte ellehetetlenítették működésüket. A MNYP-k tőkefedezeti elven működnek, így azok az ügyfelek akik mégis pénztár tagok maradtak, nyugdíjba vonulás után kérhetik a személyre szóló befizetéseik egy összegben, vagy járadék formájában való kifizetését.

 • Önkéntes nyugdíjpénztárak

Az önkéntes nyugdíjpénztár jelenleg az egyik legelterjedtebb nyugdíj előtakarékossági forma. Ez azért is lehet, hiszen a munkáltató átvállalhatja a dolgozó ÖNYP tagdíjának fizetését, mely béren kívüli juttatás formájában történik. A tagok befizetéseit -hasonlóan a magánnyugdíjpénztárakhoz- névre szólón nyilván tartják, jóváírják az elért hozamot is. A befizetések 20%-a után, - a NYESZ-hez hasonló mértékben – adókedvezmény jár, mely együttes igénybe vétele is megoldott.

 • Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A befektetéses biztosítások szintén elterjedt megtakarítási opciót nyújtanak a hosszú távon előtakarékoskodók számára. A befektetési egységekhez kötött megtakarítás minimális időtartama 10 év, de a biztosítási időszak akár életünk végéig – whole life- kiterjedhet. Így gyakorlatilag amelett, hogy pénzünket a gazdaság különböző ágazataiba, vagy régióiba fektetjük, folyamatos baleset- és életbiztosítási védelmet is élvezhetünk. A megtakarítás hozamát portfóliónk összetétele befolyásolja, így kockázattűrő képességünk alapján, tetszőlegesen választhatunk a pénzügyi alapok között. A befektetésünk 10. év után kamatadó mentesen hozzáférhetővé válik, de az eseti díjas befizetéseink folyamatosan, likvid formában rendelkezésünkre állnak.

Amennyiben szeretne többet megtudni a nyugdíj előtakarékossági formákról, tegye fel kérdését munkatársainknak, akik készséggel segítenek bármilyen pénzügyi probléma megoldásában.
Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy milyen időtávon, mekkora anyagi tartalékra tehet szert, nyugdíj kiegészítés céljából.
 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény 2014
 • NYESZ számla
 • Nyugdíj előtakarékosság bankoknál
 • A nyugdíjbiztosítás feltételei
 • Nyugdíj öngondoskodás: hogyan csináljuk?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu