Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Hogyan egészíthetem ki az állami nyugdíjamat?

Utolsó módosítás: 2013.07.19.

Azt nem nehéz belátni, hogy a hazai nyugdíjrendszer komoly hiánnyal küzd, a nyugdíjkasszába nem folyik be elég pénz ahhoz, hogy a magyar nyugdíjasok ellátását hosszútávon is biztosítani tudja. A nyugdíjjárulékként történő befizetések nem fedezik a kiadásokat, így elmondható, hogy néhány év múlva az állam, mint nyugdíjellátó könnyen csőd közeli állapotba kerülhet.

Hogyan érdemes nyugdíjas korra felkészülni?

Érdemes tisztázni, hogy akinek még több mint 10 éve van hátra a nyugdíjba vonulásig, annak az időskori ellátását már nem kiegészítenie, hanem inkább megteremtenie kell.

Nyugdíj kalkulátor segítségével kiszámíthatjuk, hogy milyen csekély mértékű állami nyugdíjra számíthatunk és miután elborzadtunk az eredmény láttán, megtehetjük az első lépést az álom nyugdíj felé.

Fontos, hogy tudatosítjuk magunkban, hogy minél tovább halogatjuk a nyugdíjcélú öngondoskodást, annál kevesebb idő áll rendelkezésünkre, hogy nyugdíjas kori megélhetésünkről gondoskodjunk. Ez azt is jelenti, hogy minél később kezdünk bele a nyugdíjra  történő tartalékolásra, annál nagyobb összeget szükséges majd aktív kori jövedelmünkből rendszeresen elkülöníteni.

A legfontosabb mégis az, hogy egyáltalán legyen olyan elhatározásunk, hogy idős korunkban nem kívánunk éhen halni, hanem teszünk is azért, hogy ne váljon szükségessé az, hogy nyugdíjasként dolgozzunk, valamint az állami nyugdíjrendszertől való függésünk is minimálisra csökkenjen.

A nyugdíjcélú megtakarítás kapcsán két tényezőt kell mindenképpen figyelembe vennünk:

 • egyrészt mennyit szükséges az optimális nyugdíjas ellátáshoz félre tennünk, és azt, hogy
 • valójában mennyit vagyunk képesek megtakarítani.

Ideális esetben a két tényező találkozik, azaz annyit meg is tudunk takarítani, amennyit szeretnénk.  Ehhez egyébként segítséget kérhetünk pénzügyi tanácsadónktól is, hiszen közösen kiszámolhatjuk, hogy a vágyott nyugdíjhoz milyen megtakarítási hajlandóság várható el tőlünk.

Melyik a legjobb nyugdíj előtakarékossági forma?

Azt célszerű megemlíteni, hogy nem létezik olyan, hogy mindenki számára legjobb nyugdíj előtakarékossági opció. Számtalan megtakarítási megoldással találkozhatunk a hazai piacon és szinte mindegyik kivétel nélkül megállja a helyét. Általánosságban igaz az, hogy lehetőség szerint kerülni kell az erős állami befolyással működő nyugdíj megtakarításokat, ha nem szeretnénk, hogy pénzünk olyan sorsra jusson, mint sok millió ember magánnyugdíj megtakarítása.

Válasszunk tehát olyan nyugdíj megtakarítást, amely stabil háttérrel rendelkezik, de mégis kiemelkedő hozamkilátásokkal rendelkezik, mégis hozzáférhető akár bőven a nyugdíjba vonulás előtt is.

Ha szeretné megismerni nyugdíj előtakarékossági programunkat, töltse ki rövid ajánlatkérőnket és szakértőink felkeresik Önt a legjobb ajánlattal, az ország bármely pontján.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosság hozamai
 • Nyugdíj megtakarítás, adókedvezmény számokkal
 • Nyugdíjbiztosítások 2014
 • Megtakarítás nyugdíjas évekre 2014
 • Önkéntes nyugdíj megtakarítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu