Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Felkészült már nyugdíjas éveire?

Utolsó módosítás: 2013.07.19.

Az már szinte köztudott tény, hogy a mai 30-40 éves korosztálynak, kizárólag az állami nyugdíjra támaszkodva biztos nem lesz elegendő időskori ellátása. A társadalom elöregedésének köszönhetően ez reálisan nézve azt jelenti, hogy az átlag nyugdíj legfeljebb 38-40 ezer forint lesz úgy 35 év múlva.

Ez persze még ilyen hosszú idő távlatában negatív és pozitív irányba változhat bár inkább az elsőt sejtjük, mint az utóbbit. Figyelembe kell venni azt, hogy a nyugdíjas ellátás mértékét ugyan emelhetik, de könnyen előfordulhat az is, hogy a nyugdíjkorhatár nagy mértékben kitolódik. Így nézve pedig könnyen belátható, hogy ha a nyugdíjak emelkednének is, maga a folyósítás nagy valószínűséggel később fog megkezdődni.

Jó, ha felfogjuk azt, hogy az időskori megélhetés biztosításához még aktív életkorunkban bele kell kezdenünk az öngondoskodásba.

Milyen összeget kell nyugdíjcélra megtakarítani?

A statisztika azt mutatja, hogy egy 65 éves magyar nő még 18,3, a férfi még átlagosan 14,3 évet él, ezért ha nyugdíj előtakarékosságról beszélünk, nagyjából ilyen időtávot érdemes behatárolni. Szóval az anyagi tartaléknak nem elég pár évre, hanem akár évtizedekre is ki kell tartania.

A nők akár évekkel, nem ritka esetben évtizedekkel is tovább élnek, mint a férfiak, így nekik különösen fel kell készülniük pénzügyi szempontból arra, hogy képesek legyenek egyedül boldogulni.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenlegi állás szerint egy 40 éves embernek még 25 éve van arra, hogy tartalékot képezzen, amiből aztán meg kell élnie úgy, hogy akár az állami nyugdíját nem is veszi számításba.

Érdemes azon elgondolkodni, hogy ha mondjuk, 80 ezer forint állami nyugdíjra számítunk és a mai értékén figyelembe véve 350 ezer forintos időskori jövedelemre számítunk, ahhoz az inflációval növelve, 210-220 ezer forintot kellene megtakarítani minden hónapban egészen a nyugdíjba vonulásig.

Persze még mindig dönthetünk úgy, hogy nyugdíjasként is munkát vállalunk, de számos tényezővel kalkulálni kell, ami ezt megakadályozhatja. Ez lehet bármilyen egészségügyi probléma, a munkahelyen történő leépítés vagy éppen egy családtag, házastárs gondozása is. Sok olyan nem várt esemény bekövetkezhet, amely meggátol minket abban, hogy a nyugdíjra fel tudjunk készülni.

A felmérések ráadásul azt mutatják, hogy a nyugdíjasok fele nem tud olyan sokáig dolgozni, mint szeretne. Azaz mielőtt megterveznénk az élethosszig tartó karrierünket nem árt ezzel is tisztába kerülni.

Amennyiben Ön szeretne még időben felkészülni a nyugdíjas korára, hogy biztosítsa megélhetését, kérjen előtakarékossági ajánlatot és munkatársaink kérését 1 munkanapon belül feldolgozzák.

Kalkulátorunkkal nem csak azt számíthatja ki mekkora nyugdíjra számíthat, hanem azt is milyen összeget kel félretennie ahhoz, hogy nem kényszerüljön arra, hogy idős korában dolgoznia kelljen.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Legjobb nyugdíj előtakarékossági számla
 • Életbiztosítás nyugdíjcélra
 • Unit-linked biztosítás, vagy NYESZ?
 • Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény 2014
 • NYESZ 2012


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu