Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Ezért nem számíthatunk állami nyugdíjra

Utolsó módosítás: 2013.08.15.

Az emberek nagy része korainak tartja azt, hogy a nyugdíjról beszéljen, vagy még nem foglalkozik vele, hogy miből fog megélni idős korában. Persze vannak olyanok is, akik úgy vélik, ha nyugdíjcélra havonta 10-20 ezer forintot elkülönítenek, akkor ezzel megoldják a problémát.

Mégis a nyugdíjrendszer komolyabb válságban van, mint gondolnánk.

A nyugdíjrendszer alapjai

A hazai nyugdíjrendszer egyébként nem egy nagyon új keletű dolog, hiszen 100 éve még nem is létezett és nagy valószínűséggel 30-40 év múlva meg már nem is fog. Kezdetben a nyugdíjakat még bőven az átlagéletkor felett kezdték el kiutalni, eredeti szándékként azért, hogy az időskori éhenhalástól megmentse az embereket.

A politikusi nyomás hatására ebből lett egy olyan fizetett szabadságként vizionált szisztéma, amely 30-40 év munkaviszony után akár egy 20-25 évig folyósított ellátást jelenthet, a munkabér nagyjából 80%-os mértékéig.

A nyugdíjrendszer válsága

Ezt a rendszert azonban még akkor sem lehetne fenntartani, ha stabil lábakon állna. Az éveken át nagyvonalúan folyósított szociális juttatások több európai államot már így is csőd közeli állapotba sodortak, így az elmúlt évtizedek jóléti berendezkedése láthatóan a végét járja.

Emellett persze érdemes megemlíteni azt is, hogy a társadalom elöregszik. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy hazánkban például egy házaspárra 1,3 gyermek jut, ami a népesség folyamatos csökkenésével jár együtt. A fenntarthatósághoz minimálisan is 2 feletti arányra lenne szükség, de mindez ideáig az államnak nem sikerül kellően motiválni a lakosságot a gyermekvállalásra.

Az előrejelzések szerint ráadásul 2050-re közel két nyugdíjas fog jutni egy aktív korúra.

Miért is gond ez?

Jelenlegi nyugdíjrendszerünk ugyanis felosztó-kirovó rendszerben működik. Ez pedig azt jelenti, hogy az a nyugdíjjárulék, amit adott hónapban a dolgozóktól levonnak, azt kiosztják a következő hónapban öregségi nyugdíjellátás formájában az erre jogosultaknak.

A jelenlegi munkavállalók tehát csak reményt kapnak az állami nyugdíjas ellátásra, erre ugyanis tőkefedezet már egyáltalán nincs.

A jelenlegi helyzetet kivetítve ez azt jelenti, hogy az átlagnyugdíj 2050-ben, mai értéken nézve mindössze 38 ezer forint lesz.

Ön meg tudna élni ennyi pénzből?

Amennyiben szeretne felkészülni nyugdíjas éveire, kezdjen bele még időben a megfelelő mértékű anyagi tartalékképzéshez.

Kizárólag az államra támaszkodva nem csak, hogy költségeit nem tudja majd fizetni, hanem könnyen előfordulhat, hogy a mindennapi betevőre sem marad pénze.

Kérjen ajánlatot nyugdíj előtakarékosság témájában, és tanácsadóink rendelkezésére állnak egy személyes találkozás keretén belül az ország egész területén.

Kalkulátorunkkal kiszámolhatja, hogy milyen mértékű nyugdíj vagyonra tehet szert az évek folyamán.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Ezért baj, ha csökken a népesség
 • Nyugdíj megtakarítási lehetőségek
 • Nyugdíj megtakarítás adókedvezmény
 • Nyugdíj előtakarékosság kamata
 • Az önkéntes nyugdíjpénztár előnyei


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu