Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Ezért baj, ha csökken a népesség

Utolsó módosítás: 2013.09.27.

Azt már mindannyian tudjuk, hogy miközben a Föld népessége folyamatosan nő, addig a hazai népesség szám rohamosan csökken. A kérdést a gazdasági oldalról megközelítve elmondjuk, hogy ez miért is akkora probléma.

Ennyire fogy a magyar

A KSH felmérése alapján 2060-ra mindössze 8,5 millióra csökken a magyar népesség száma, ami legalább 1,5 millióval kevesebb főt jelent, mint most. A kutatás azt is kimutatta, hogy a várható élettartam viszont nő, ami mind a férfiak, mind a nők tekintetében igaz lesz, hogy tovább élnek majd. A kutatók véleménye szerint a nagyjából 10 milliós magyar népesség csak a nagyon optimista becslések alapján tartható fenn.

 

 

Így próbálja ösztönözni a kormány a gyermekvállalást

Persze a legnagyobb gond abból adódik, hogy hazánkban egyre kevesebben vállalnak gyermeket, és ha vállalnak is, akkor legfeljebb páronként egyet. Ez pedig azt jelenti, hogy a pár két tagja még önmagát sem képes úgymond reprodukálni. 2011-ben például mindössze 88.050 gyermek született- derül ki a KSH kutatásából – ami komoly mélyrepülést jelent a kutatók szerint.

A kormány persze már most próbál lépéseket tenni annak érdekében, hogy a drasztikus népesség fogyás megálljon, a fiatalok pedig kedvet kapjanak a családalapításhoz. Ez alapján a jövő évtől bevezetnék az GYED Extra intézményét, valamint a tervek szerint a szocpol és az anyasági támogatás összege is többszörösére duzzadna.

Miből lesz így nyugdíjunk?

Az állami nyugdíj ugye eredetileg az időskori elszegényedést volt hivatott megakadályozni. Sőt, kezdetben még igen kevesen érték meg a nyugdíjkorhatárt, mint olyat. Már sokan úgy vélik, az állami nyugdíj alanyi jogon jár nekik, legalábbis elvárják azt a minimális juttatást cserébe azért, hogy a nyugdíjjárulékot befizetik.

Kevesen veszik viszont azt tudomásul, hogy a most felosztó-kirovó szisztémában működő nyugdíjrendszer igen csak nagy veszteséggel működik. A rendszer lényege ugyanis az, hogy az adott hónapban befizetett nyugdíjjárulékot kiosztják a következő hónapban az erre jogosultaknak nyugdíj formájában. Sajnos viszont kevesebb befizetés érkezik, mint amennyit az állam kifizet, a hiányt pedig folyamatosan az államháztartás pótolja, kitalálhatjuk az adófizetők kárára.

Az állami nyugdíjrendszer szempontjából viszont a népességfogyás és a várható élettartam növekedés mind negatív hatással bír, és könnyen a rendszer teljes összeomlásához vezethet.

A kormány így nem tehet mást, mint néhány év múlva, a nyugdíjkorhatárt megemeli, amellett, hogy a várható állami nyugdíj drasztikusan csökken majd.

Éppen ezért, ha Ön nem szeretne idős korában jelentős életszínvonal csökkenéssel számolni, kezdjen bele még időben az öngondoskodásba.

Ha szeretne részletesen is megismerkedni a nyugdíj előtakarékossági lehetőségeivel, kérjen ajánlatot és tanácsadónk készséggel válaszol minden felmerülő kérdésére.

Kalkulátorunkkal azt is kiszámíthatja, hogy a nyugdíj előtakarékosság milyen eredményt hozhat Önnek az évek folyamán.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • NYESZ számla
 • Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor
 • Meddig húzza a mostani nyugdíjrendszer?
 • Hol nyissak nyugdíj előtakarékossági számlát?
 • Nyugdíj célú megtakarítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu