Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Előtakarékosság nyugdíjra

Utolsó módosítás: 2014.05.06.

Egyre jobban beivódik a köztudatba, hogyha nem indítunk egy nyugdíj előtakarékosságot, akkor nem fogunk tudni normális életszínvonalon megélni idős korunkban. Szerencsénkre az állam 3 különböző nyugdíj megtakarítást is 20%-os támogatásban részesít, ami megkönnyíti a dolgunkat. Nézzük meg, hogy mi az amit a nyugdíj előtakarékosságokról feltétlenül tudni kell!

Ezért takarítsunk meg a nyugdíjunkra!

Mind az állam, mind a józanész szerint nyugdíj megtakarítás nélkül erősen nehézkes lesz a nyugdíjas megélhetésünk. Nézzük csupán a tényeket: A társadalmunk folyamatosan öregszik, ami azt vetíti előre, hogy lassan több lesz a nyugdíjas, mint az aktív dolgozó ember. Ez azt is jelenti, hogy az államnak több pénzt kéne kifizetni, mint amennyit beszed, ez pedig nem egy fenntartható állapot. A jelenlegi szabályzás szerint nagyjából a bejelentett fizetésünk 40-60%-ára érdemes számítanunk. De mi lesz a kieső keresettel?

Saját erőből a nyugodt időskorért

A kieső jövedelmet a saját megtakarításunkból tudjuk pótolni, hiszen senkinek nem szívesen ajánlanánk, hogy adja el például a házát, hogy meg tudjon élni nyugdíjas korában. Már most is vannak cégek, akik ezzel foglalkoznak, ami szintén intő jel a jövőre nézve. Az állam igyekszik azonban segíteni, hogy ez az átállás ne legyen olyan nehéz a számunkra, ugyanis 3 különböző nyugdíj előtakarékosságra is 20%-os támogatást ad adókedvezmény formájában. Ezzel jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy alacsonyabb rendszeres megtakarításból is megfelelő mennyiségű tőkét tudjunk felhalmozni.

Az állam által támogatott nyugdíj előtakarékosságok

Kezdjük a legismertebbel, az önkéntes nyugdíjpénztárral, amire évente akár 150.000 forint adókedvezményt is igénybe vehetünk a saját befizetéseink után. Ez egy konzervatív befektetésnek minősül, hiszen általában 3 portfólió közül választhatjuk ki a sajátunkat, amelynek az összetételét az állam szabályozza. Ezen felül is van 2 dolog, amit érdemes észben tartanunk, az első hogy csak magyar értékpapírokba lehet befektetni, így egy kockázatot futunk az állammal. A másik pedig, hogy 10 év alatt nem juthatunk hozzá a pénzünkhöz, utána viszont sávosan változik a hozzáférés.

A nyugdíj előtakarékossági számla (NYESZ), ahol évente legfeljebb 100.000 forint (2020-ig nyugdíjba vonulóknál 130.000 forint) adókedvezményt vehetünk igénybe, nagyobb szabadságot ad nekünk a befektetések terén. Ez egy olyan befektetési számla, ahol a hozamok elérése érdekében nekünk magunknak kell kereskednünk az értékpapírokkal. A szabad befektetés itt annyiban van korlátozva, hogy szintén csak magyar értékpapírral kereskedni, tehát a külföldi befektetés is sem valósulhat meg.

A nyugdíjbiztosítás egy olyan nyugdíj előtakarékosság, amire egy évben akár 130.000 forint adójóváírást is igényelhetünk. A legnagyobb szabadságunk itt van a befektetések terén, hiszen itt akár külföldi befektetési alapokat is választhatunk az egyénileg összeállított portfóliónkba. Ezen felül a szolgáltatása is meglehetősen széleskörű, hiszen fizet a biztosító lejáratkor (szerződés indításkor aktuális nyugdíjhatár), hivatalos nyugdíjba vonuláskor (nyugdíjkorhatár előtt), rokkantság esetén (TB szerint minimum 40%), és még halál esetén is.

A nyugdíj előtakarékosság értünk van

Most, hogy végignéztük mind a 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosságot, tényleg csak annyi választ el minket az anyagi gondoktól mentes idős kortól, hogy egyet kiválasszunk és rendszeres megtakarítsunk benne. Ez azonban több, mint 100 különböző nyugdíj előtakarékosságot összehasonlítását jelenti, amiből egy független szakembert kihagyni felesleges és magas kockázat, ami több millió forint veszteséget is okozhat. Töltse ki ezt a rövid űrlapot, és tegye próbára szakértőnket, aki minden tudását annak szenteli, hogy Ön egy olyan nyugdíj előtakarékosság szerződője legyen, ami minden igényének megfelel! 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosságok hozamai
 • Nem készülünk fel időben a nyugdíjra
 • Befektetési tippek nyugdíj előtt állóknak
 • Még mindig az államtól várjuk a nyugdíjat
 • Nyugdíj előtakarékosság munkáltató


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Előtakarékosság nyugdíjra

  Gecseg Tibor
  Tegye fel kérdését... 51 éves vagyok. Ezidáig nincs semmilyen nyugdíjcélú megtakarításom. Érdemes-e még az idén valamibe belekezdeni? Nem havi hanem éves egy- kétszáz ezer forintos befektetésre gondolok. Tisztelettel: Tibor
  2014.12.08.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu