Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Életbiztosítás nyugdíjcélra

Utolsó módosítás: 2013.08.25.

A nyugdíj öngondoskodás fontossága

Ha a nyugdíjjárulékot fizetők száma drasztikusan csökken és ezzel együtt egyre többen válnak nyugdíjra jogosulttá, akkor kézenfekvő, hogy az állami nyugdíjrendszer képtelen fenntartani önmagát.

A mostani nyugdíjrendszer ugyanis felosztó-kirovó elven működik, ami azt jelenti, hogy az adott hónapban az aktív dolgozóktól levont nyugdíjjárulékot osztják ki a következő hónapban az erre jogosultaknak nyugdíj formájában. Tehát a néhány év-évtized múlva nyugdíjba vonulók nyugdíjáról a fiatalok tábora lesz kénytelen gondoskodni.

A társadalmunk viszont elöregszik, így a drasztikusan növekvő nyugdíjas számot -elég ha csak a Ratkó korszak gyermekeire gondolunk – a fiatalok csekély száma nem tudja majd eltartani.

A másik nagy probléma, hogy sokan nem eredeti jövedelmükre vannak bejelentve, hanem legfeljebb minimálbérre, így érdemben nyugdíjjárulékot sem tudnak kitől levonni. Míg most nagyjából 2,5 millió aktív korú tart el 3 millió nyugdíjast, addig néhány év múlva már 4 millió nyugdíjas ellátását kell finanszírozni.

Az állami nyugdíjrendszer komoly szorításba került, a járulékfizetők alacsony, az eltartottak magas száma miatt, így az időskori megélhetés biztosítása érdekében öngondoskodásra van szükség.

Nyugdíj előtakarékossági forma: életbiztosítás megtakarítással kombinálva

A nyugdíjcélú előtakarékosság egyik lehetséges formája, a megtakarítással kombinált életbiztosítás, amely már évek óta kiemelkedő népszerűságnek örvend.

A konstrukció lényege, hogy kombinált megoldás révén nem csak megtakarítási opciót nyújt, hanem segítségével folyamatos életbiztosítási védelmet is nyújt. Az életbiztosítási funkció ráadásul kiegészítő egészség- és balesetbiztosítási elemekkel is megtoldható.

 • Megtakarítási szempontból

A megtakarításba rendszeres díjon, egyszeri díjakat is elhelyezhetünk annak érdekében, hogy a megtakarítási cél valóban teljesüljön. A megtakarított pénz kockázatvállalási hajlandóságunk alapján szabadon befektethető, és magas hozamtermelésre képes jellemtzően hosszútátávon.

 • Életbiztosítási szempontból

Az életbiztosítás térítést nyújt a biztosított halála után, de igény szerint térítést fizet például a hosszabb kórházi tartózkodás, műtét, kritikus betegség után is.

Kérjen Ön is személyre szabott ajánlatot nyugdíj előtakarékosság témájában és munkatársaink egy munkanapon kérdését feldolgozzák egy személyes találkozó megbeszélése céljából.

Kalkulátorunkkal előzetes képet kaphat arról, hogy rendszeres megtakarítással hogyan képes nyugdíjas éveire, pénzügyi szempontból elre felkészülni.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékossági lehetőségek
 • Nyugdíj előtakarékossági számla: Miért nem ajánljuk?
 • Nyugdíj előtakarékosság SZJA kedvezménye
 • A Nyugdíj Előtakarékossági Számla
 • Önkéntes nyugdíjpénztár vagy unit-linked?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu