Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Befektetési tippek nyugdíj előtt állóknak

Utolsó módosítás: 2013.09.22.

A nyugdíjas korra való anyagi felkészülés nem egyszerű feladat és gyakran igen időigényes. Amennyiben viszont még időben tudatosítjuk magunkban az előtakarékosság fontosságát, lényegesen nagyobb előnyből indulunk, mint kortársaink.

Gyakran kapunk jó tanácsokat azzal kapcsolatban, mit tegyünk azért, hogy az időskori megélhetésünket biztosítsuk. A képlet pedig hihetetlenül egyszerű, jövedelmünk egy részét kifejezetten nyugdíjcélra el kell különítenünk. Ha csak nem számítunk arra, hogy még a nyugdíjba vonulás előtt elvisszük a lottó ötöst, bizonyos lépéseket meg kell tennünk annak érdekében, hogy elkerüljük a nyugdíjas kori elszegényedést.

Szerencsére ismerünk több olyan befektetési megoldást, ami alkalmas arra, hogy megfelelő vagyontartalékot halmozzunk fel, de az természetesen nem mindegy hogyan tesszük mindezt.

Nem mindig a legjobb a legjobb

Ésszerűnek hangzana, hogy a nyugdíjcélú befektetés érdekében a legjobb vállalatok részvényeit vásároljuk, hiszen ki nem szeretne ebből a potenciálból részesedni. Ezzel szemben a nyugdíj befektetésre szakosodott szakemberek szerint a probléma az az, hogy ezen vállalatok részvényeihez szinte képtelenség alacsony áron hozzájutni, ami azt is jelenti, hogy a befektetésen sem lehet érdemlegesen keresni.

A hozzáértők szerint egyébként nem is érdemes egy vállalat részvényeiben tartani a pénzt, hanem ezt célszerű több vállalat között megosztani. Ezt, az úgymond több lábon állást nevezik egyébként diverzifikációnak.

A befektetői hűséggel kockáztatjuk a hozamot

Egy másik közhiedelmet igyekeznek a szakértők megcáfolni, miszerint minél hosszabb ideig tartjuk a pénzünket egy adott befektetési formában, annál nagyobb nyereséget könyvelhetünk el vele. Ezzel szemben viszont az tényleg igaz, hogy a mozdulatlanság odáig is elvezethet, hogy könnyen bukás közeli állapotba is kerülhetünk. Ez pedig ugye azt jelenti, hogy a gazdasági válságok rémével továbbra is számolni kell.

A türelmes befektetés titka

Azzal sem ért egyet mindenki, hogy a hanyatló tendenciát mutató befektetésből egyből ki kellene szállni. A befektetés hozamának ingadozását azért ki lehet ugyanis küszöbölni. Ezt megtehetjük úgy, hogy a jól teljesítő befektetésekből kivesszük a profitot, és ezt beforgatjuk olyan befektetési eszközalapokba, amelyek kevésbé jól teljesítenek. Végülis, ha meggondoljuk a tőzsdei befektetés lényege éppen az, hogy alacsony áron vásároljunk és magas áron adjunk el.

Nem biztos, hogy ahhoz értünk, amire gondolunk

Laikus befektetőként azt gondoljuk, hogy olyan üzletágba érdemes befektetnünk, amelyhez azért némi hozzáértésünk van. A szakértők viszont azt mondják ezzel több olyan komoly lehetőséget is kihagyunk, amellyel szép nyereséget is termelhetnénk. Hiába ismerünk bizonyos iparágakat, de nem lehetünk biztos abban, hogy éppen ez az, amellyel a legnagyobb profitot elérhetjük.

Forrás: Napi.hu

Amennyiben szeretne Ön is nyugdíjcélra előtakarékoskodni, kérjen ajánlatot és tanácsadóink készséggel rendelkezésére állnak akár egy munkanapon belül is.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy rendszeres megtakarítással hogyan képes nyugdíjcélra érdemben, anyagilag felkészülni. 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosság fajtái
 • Legjobb nyugdíj előtakarékossági számla
 • Nyugdíjbiztosítás 20 % adókedvezménnyel
 • Nyugdíj kalkulátor 2011
 • A nyugdíjbiztosítás / nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye 2014-től


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu