Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Az önkéntes nyugdíjpénztár előnyei

Utolsó módosítás: 2013.04.28.

Az öngondoskodási folyamat részeként, és különösen a nyugdíjrendszer átalakulása után, az önkéntes nyugdíjpénztárak működése kiemelkedően fontossá vált. Az önkéntes nyugdíjpénztárak lehetőséget nyújtanak arra, hogy hosszútávon, kifejezetten nyugdíjcélra anyagi tartalékot halmozzunk fel, annak érdekében, hogy állami nyugdíjunkat kiegészíthessük.

 • A pénztárba történt befizetéseinket névre szólóan nyilvántartják, ami azt jelenti, hogy pontosan tisztában lehetünk számlánk aktuális értékével, valamint a jóváírt kamat mértékével is. Az egyenlegről évente írásos tájékoztatást is kapunk.
 • Rendszeres megtakarításra ösztönöz, így nyugdíjas kori kiadásainkat fedezni tudjuk. Elkerülhető az, hogy egy lábon álljunk, tehát pénzünket is megoszthatjuk több befektetési vagy megtakarítási forma között. Tehát az állami nyugdíjon felül, legalább egy bevételi forrásunk már garantáltan megmarad.
 • A megtakarítás portfólióját szabadon kiválaszthatjuk, annak függvényében, hogy hány évünk van hátra a nyugdíjba vonulásig, illetve megtakarításunk után milyen mértékű kockázatot vagyunk képesek bevállalni. Egy pénztár nagyjából 4-5 portfólió közül enged választani, a portfóliók pedig összetételükben eltérnek egymástól.
 • A tagdíjfizetés önkéntes alapon történik, így nem vonják le kötelező jelleggel a bruttó bérből, mint a magánnyugdíjpénztárak esetén.
 • A tagdíjfizetést, a minimálbér 50%-áig akár a munkáltató is átvállalhatja. Így nem csak munkavállalóit ösztönözheti az öngondoskodásra, hanem a tagdíjat költségként is elszámolhatja.
 • Az egyéni befizetések után adókedvezményt kaphatunk. Ennek mértéke a befizetések 20%-át teheti ki, éves szinten nem több mint 100-130 ezer forintot. A 2020 előtt nyugdíjba vonulók, legfeljebb 130 ezer, míg a 2020 után nyugdíjassá válók maximum 100 ezer forintot a SZJA-ból visszaigényelhetnek.
 •  A pénztárba felhalmozott vagyon hozamaival gyarapszik az évek folyamán, ráadásul a teljes összeg lejáratkor kamatadómentesen felvehető.
 • Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás örökölhető, ellentétben az állami nyugdíjjal, ahol befizetésünk egy állami kalapba kerül. A pénztártag kinevezhet kedvezményezettet, aki a tag halála után a megtakarított pénzre jogosulttá válik. Ha kedvezményezett nem került kiválasztásra, a megtakarítás akkor sem vész el, hiszen a teljes összeg az örökösre száll.

Amennyiben szeretne részletesen is megismerkedni nyugdíj előtakarékossági lehetőségeivel, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik felmerülő kérdéseire egyből választ is adhatnak.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy megtakarított pénze milyen mértékben gyarapodik nyugdíjas korára.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Legjobb nyugdíj előtakarékosság
 • Legkedvezőbb nyugdíj előtakarékosság
 • Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény
 • Nyugdíj előtakarékosság biztosítás
 • Önkéntes Nyugdíjpénztárak összehasonlítása


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu