Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Adójóváírás életbiztosításra

Utolsó módosítás: 2014.02.27.

Beszéljünk egy kicsit a nyugdíjról. Amikor döntés előtt állunk, akkor 2 dolgot szoktunk általában mérlegelni, mit nyerhetünk vele, és mit veszíthetünk. Általában nehezen vesszük rá magunkat, hogy komoly döntéseket meghozzunk, mi most ezt a döntést igyekszünk megkönnyíteni Önnek. Megmutatjuk, hogy miért érdemes Önnek az adójóváírással támogatott nyugdíjbiztosítást választania. Illetve arról is írunk, hogy mit veszít ha a nyugdíjkérdést továbbra is csak halogatja.

 

Mi az adójóváírás?

Fontos leszögezni, hogy az adójóváírás, vagy adókedvezmény nem jár alanyi jogon. Ahhoz, hogy ez a számlánkra kerüljön, fel kell tüntetnünk az adóbevallásunkban, vagyis ez egy adóról való rendelkezési jog. Mértéke a nyugdíjbiztosításokat illetően a naptári évben befizetett díjak 20%-a, maximum 130.000 forint.

Leegyszerűsítve, minden évben jeleznünk kell az adóbevallásunkban, hogy utalják a megtakarítási számlánkra ezt a bizonyos 20%-ot.

 

Mi kell ahhoz, hogy jogosult legyek az adókedvezményre?

Alapvetően három feltételnek kell megfelelni ahhoz, hogy ezt a maximális éves 130.000 forintot visszaigényelhessük az államtól:

 1. Fizessünk adót, mert az adókedvezményt a SZJA-ból kerül visszafizetésre
 2. Indítsuk el a nyugdíjbiztosításunkat
 3. Ne felejtsük el az adóbevallásnál jelezni a visszaigénylést

Ilyen egyszerű ez. Rövid számolás után rájövünk arra, hogy egy évben 650.000 forint befizetésével van lehetőség a maximális adókedvezmény kihasználására. Az, hogy ez rendszeres vagy eseti befizetés formájában teljesítjük az már részletkérdés.

2014-es számítás szerint egy havi 68.000 forintos bruttó fizetés után egy év alatt 130.560 forint folyik be az államhoz, SZJA adó formájában. Ez azt jelenti, hogy aki „hivatalosan” minimálbért keres, az is a legtöbb esetben ki tudja használni a maximális adókedvezményt.

 

Mi az a nyugdíjbiztosítás?

A nyugdíjbiztosítás egy futamidejében és rugalmasságában nyugdíjhoz igazított megtakarításos életbiztosítás. A piacon típusát tekintve 2 féle nyugdíjbiztosítás létezik. Az esetek túlnyomó többségében (23-ból 20) unit linked befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, míg a maradék 3 esetben klasszikus vegyes életbiztosítás.

Futamidejében azért korlátozott, mert törvényileg szabályozva van, hogy a megkötéskor érvényben lévő aktuális nyugdíjkorhatárig kell szólnia. Jelenleg ez a 65. életévünk. Ennél hamarabb csak az alábbi 3 esetben fog téríteni a nyugdíjbiztosítás:

 1. Nyugdíjba vonulás esetén (ilyen a korengedményes nyugdíjba vonulás)
 2. TB szerinti rokkantság (legalább 40%-os egészségkárosodás)
 3. Halál esetén

 

Sok előny, és nincs hátrány

Összegezve a nyugdíjbiztosítás egy olyan nyugdíj megtakarítási forma, ami közép-; hosszú távon ki fogja váltani a TB rendszert. Az állam által támogatva van, reálhozamot termel, tehát a bent lévő pénzünk gyarapodik. A 2014 februárjában választható 23 nyugdíjbiztosítást összehasonlítani meglehetősen időigényes feladat és nem is egyszerű. Amennyiben kitölti az itt látható űrlapot, akkor a szakértőnk egy személyes konzultáció keretein belül teljes szakmai tudásával a rendelkezésére áll, és időt, energiát, és pénzt spórol meg Önnek. Ez az egy óra, amelyet rászán az idejéből fogja megalapozni az Ön nyugdíjas életét.

 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosság hozam alapján
 • Tartós Megtakarítási Számla
 • Életbiztosítás adókedvezménye 2014: Mire figyeljünk?
 • Nyugdíjbiztosítás adójóváírás
 • Nyugdíj előtakarékosság kalkulátor


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu