Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Adójóváírás életbiztosítás után 2014

Utolsó módosítás: 2014.03.04.

Elsőre ismerősnek hangzik, hogy a saját pénzünkből fizetett életbiztosítás után adójóváírást, adókedvezményt vehetünk igénybe. Ilyen már volt korábban, de ez most egy kicsit más. Az állam által végre az életbiztosítás is részesül támogatásban, mint minden nyugdíj megtakarítási forma, erről bővebben itt olvashat. Ebben a cikkben bemutatjuk Önnek a nyugdíjbiztosítás fogalmát és előnyeit egyaránt.

 

A nyugdíjbiztosítás fogalma

A nyugdíjbiztosítás egy egyedi tulajdonságokkal felvértezett megtakarításos életbiztosítás. Törvényileg szabályozva van, hogy mikor kell a Biztosítónak szolgáltatást teljesítenie. Ez a négy élethelyzet a következő:

 1. Lejárat, ami a szerződéskötés pillanatában hatályos nyugdíjkorhatár elérésével esik egybe (jelenleg ez 65. életév)
 2. Tényleges nyugdíjba vonulás, ilyen lehet a korengedményes nyugdíjba vonulás, vagy a hölgyeknél a 40 év munkaviszony után
 3. Rokkantság esetén, TB szerint legalább 40%-os rokkantság
 4. Elhalálozás, ilyenkor a kedvezményezettünk, vagy örökösünk kapja meg a pénzt illeték- és adómentesen

 

Mit kell tudni az adójóváírásról?

Az első és legfontosabb dolog, hogy csak a nyugdíjbiztosítások után vehetünk igénybe adójóváírást. Az adójóváírás mértéke az általunk befizetett díjak 20%-a, éves 130.000 forintban maximalizálva.

A korábbi adókedvezménnyel kapcsolatban annyi változás történt, hogy ez nem azonnal szabadon felhasználható, hanem az állam a nyugdíjbiztosítási számlánkra utalja vissza a pénzt. Véleményünk szerint ez egy nagyon pozitív változtatás, mert az így visszaigényelt pénz folyamatosan nyereséget termel számunkra.

Amennyiben a szolgáltatás előtt pénzt szeretnénk kivonni a nyugdíjbiztosításunkból, akkor ezt csak úgy tehetjük meg, hogy visszafizetjük az összes addig igénybe vett adójóváírást, 20%-os büntető kamattal sújtva.

 

Miért jó a nyugdíjbiztosítás?

A dolgozó emberek nagy többségét foglalkoztatja, hogy mi lesz velük akkor, amikor nyugdíjba vonulnak. Éppen ezért évekre visszamenőleg meg tudunk nézni bizonyos statisztikákat a nyugdíjkérdéssel kapcsolatban.

Ügyfeleink 78%-a az elmúlt 3 évben (amikor csak az életbiztosításokra nem volt adókedvezmény a nyugdíj megtakarítások közül) a befektetéses életbiztosításon keresztül látta megvalósíthatónak a nyugdíjra való felkészülést. Pozitívumként említették, mondhatni döntő fontosságúnak tartották, hogy szabadon fektethetik be a pénzüket a világ bármely régiójába, de ha úgy szeretnék, akkor menedzselt portfóliót is választhatnak. Emellett szintén pozitívum hogy biztosítási védelmet is választhatnak a megtakarításuk mellé.

Nos, az új nyugdíjbiztosítás rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amelyet ügyfeleink fontosnak tartanak, sőt:

 1. +20%, maximum éves 130.000 forintot kaphatunk adókedvezmény formájában
 2. rokkantsági kiegészítő nélkül is szolgáltatást kapunk

Ezen felül érdemes megemlíteni, hogy az életbiztosítás, így a nyugdíjbiztosítás is adó- és illetékmentesen örökölhető, emellett nem perelhető, és nem végrehajtható.

 

Nyugdíjbiztosítás, az új remény

Végignézve az új nyugdíjbiztosítást, azt mondhatjuk, hogy rendelkezik azokkal a fontos tulajdonságokkal, amire szükségünk van. Nyugodt szívvel tudunk magunknak választani egy nyugdíjbiztosítást, és be tudjuk vállalni, hogy 20-25 éven keresztül (vagy akár hosszabb távon) kitartunk a döntésünk mellett. Azért, hogy ezt a döntést a hosszú megtakarítási időszak alatt ne bánja meg, és ne kelljen változtatnia, használja szakértő tanácsadónk tudását. Töltse ki az itt található űrlapot, és szakértőnk rövid időn belül felkeresi Önt, hogy együtt megtalálják Önnek a megfelelő nyugdíj megtakarítást.

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékossági számla adókedvezmény
 • Nyugdíjhelyzet Magyarországon 2014-ben
 • Előtakarékosság nyugdíjra
 • Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény 2014
 • Nyugdíjbiztosítás 2014


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu