Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A nyugdíj öngondoskodás eszközei

Utolsó módosítás: 2013.09.22.

A nyugdíjrendszert érintő bizonytalanságok világossá teszik azt, hogy mennyire szükséges is a nyugdíjcélra történő előtakarékosság. Különösen magyar viszonylatban igaz az, hogy el kell kezdenünk anyagi tartalékot képezni, hacsak nem kívánunk idős korunkban jelentős életszínvonal csökkenéssel szembenézni.

Szerencsére több olyan előtakarékossági lehetőséggel is élhetünk, amely segítséget nyújt ahhoz, hogy a csekély állami nyugdíjunk mellett – ha egyáltalán még lesz olyan – öngondoskodással, privát nyugdíjra is szert tegyünk.

 • Nyugdíj előtakarékossági számla

A nyugdíj előtakarékossági számla kifejezetten hosszútávra kínál számunkra megtakarítási lehetőséget, hiszen a befizetett pénzünkhöz veszteség nélkül a nyugdíjba vonulás után férhetünk hozzá. Magát a konstrukciót az állami támogatás miatt ugyan sokan kedvelik, de érdemes megfontolnunk azt, hogy az államtól való függés valóban megéri-e nekünk azt, hogy akár évtizedekre is elköteleződjünk. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy befizetéseinkért cserébe értékpapírokat vásárolhatunk, azaz magunk dönthetünk portfóliónk összetételéről. A befizetések 20%-át, legfeljebb évi 100-130 ezer forintot viszont a már említett állami segítséggel, a személyi jövedelemadónkból visszaigényelhetjük.

 • Önkéntes nyugdíjpénztár

Ugyancsak hosszú távú elkötelezettséget kíván meg az önkéntes nyugdíjpénztári tagságunk is. Előnyei közé sorolhatjuk ugyan, hogy a minimálbér 50%-áig a munkáltató magára vállalhatja a tagdíj fizetését, de jó tudni, hogy ebben az esetben állami támogatás nem jár. Ezzel szemben, ha egyénileg fizetjük tagdíjunkat, a befizetéseink 20%-a, maximum évi 100-130 ezer forint, mint a NYESZ-nél az SZJA-ból visszaigényelhető. Megjegyezendő, hogy a NYESZ és az ÖNYP kedvezményét akár egyszerre is igénybe vehetjük.

 • Tartós Befektetési Számla

Valójában nem kifejezetten nyugdíj megtakarításra alkalmas a Tartós Befektetési Számla, mégis ezen megoldások között szoktunk számon tartani. Ennek lényege, hogy a számlanyitás naptári évének végéig bizonyos pénzmennyiséget befizethetünk, melyhez 3 év után kamatadókedvezménnyel, míg 5 év után kamatadómentesen hozzáférhetünk. A befizetéseinkért cserébe értékpapírokba fektethetjük pénzünket, így magunk dönthetjük el mekkora kockázatot vállalunk ezért.

 • Megtakarítással kombinált életbiztosítás nyugdíjcélra

A megtakarításos életbiztosítást már régóta ismerjük, igaz nem csak a nyugdíj kapcsán szokott előtérbe kerülni. Ennek oka az, hogy a befizetett pénzünket tetszőlegesen bármilyen célra elkölthetjük a megtakarítási időszak végén, sőt befizetéseink egy részéhez már a futamidő alatt hozzáférhetünk. Az életbiztosítási szerződés megkötésével azt vállaljuk, hogy egy bizonyos pénzösszeget adott rendszerességgel elkülönítünk, és ezért a biztosító, magas hozamkilátások mellett életbiztosítási védelmet kínál. A szerződés egyébként kiegészítő, baleset- és egészségbiztosítási elemekkel is megtoldható.

Amennyiben szeretne akár személyre szabottan is megismerkedni nyugdíj előtakarékossági lehetőségeivel, forduljon bizalommal tanácsadóinkkal és készséggel megismertetjük a felmerülő opciókkal.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy ha rendszeresen megtakarít, mekkora nyugdíjtartalékra tehet szert az évek alatt.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • NYESZ OTP
 • Önkéntes nyugdíj megtakarítás
 • Nyugdíj előtakarékosság adókedvezmény
 • Előtakarékosság nyugdíjra
 • Így szeretnénk élni nyugdíjasként


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu