Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A nyugdíj előtakarékosság állami támogatása

Utolsó módosítás: 2014.05.20.

Amikor nyugdíj előtakarékosságot választunk általában az első szempont, hogy az állam támogatja-e vagy sem. Az, hogy melyik utat válasszuk még így is sok gondolkodást igényel, ezért ebből a szempontból megvizsgáltuk a nyugdíj előtakarékosságokat, és ki is elemeztük őket, tehát fókuszban az adókedvezmény.

Miért fontos a nyugdíj előtakarékosság?

Röviden összefoglalva, az állam nem fog olyan mértékű állami nyugdíjat a rendelkezésünkre bocsátani, amivel csak megközelítőleg olyan színvonalon élhetnénk, mint korábban. Ezt a keletkezett anyagi űrt magunknak kell kipótolnunk, amire kiváló lehetőséget biztosítanak az államilag támogatott nyugdíj előtakarékosságok. 

Az államilag támogatott nyugdíj előtakarékosságok

Szám szerint 3 ilyet tudunk felsorolni az önkéntes nyugdíjpénztárt, a nyugdíj előtakarékossági számlát, és a nyugdíjbiztosítást. Mindháromra az éves befizetéseink 20%-át tudjuk adókedvezmény formájában visszaigényelni. Az, hogy az állam 3 különböző nyugdíj előtakarékosságot is ilyen mértékben támogat, több mint intő jel.

Az állami támogatások felső határai

A fent is említett 20% valóban helytálló, de külön-külön értékek tartoznak igényelhető maximális adókedvezményekhez. Az önkéntes nyugdíjpénztárnál évente akár 150.000 forintot is visszakaphatunk, egy éves 750.000 forintos befizetés mellett. A NYESZ-nél évente legfeljebb 100.000 forintot igényelhetünk vissza, kivéve ha 2020-ig nyugdíjba vonulunk, mert akkor 130.000 forintot. A nyugdíjbiztosításnál egy éves 650.000 forint befizetése esetén élhetünk a maximálisan kihasználható adókedvezménnyel, ami 130.000 forint.

Az állami támogatás tulajdonságai

Az állami támogatás az gyakorlatban adókedvezmény, ami azt jelenti, hogy minden évben igényelnünk kell az adóbevallásunkban, nem jár alanyi jogon.

Az adókedvezményt az állam a nyugdíj előtakarékosságunkra fogja utalni, ezzel garantálva, hogy további hozamokat generáljon számunkra.

Ha feltörnénk a nyugdíj előtakarékosságunkat, akkor az addig igényelt adókedvezmények 120%-át az államnak el kell utalni, büntetésképpen.

Éljünk az állami támogatással, adókedvezménnyel!

Ha nem használjuk ki az adókedvezmény adta lehetőséget, akkor az államnál marad a pénz, és a jövőbeni nyugdíjunkat tekintve ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak. Minél előbb érdemes saját nyugdíj előtakarékosságot indítanunk, ezért töltse ki ez az űrlapot, és nyugdíj előtakarékossági szakértőnk felkeresi Önt, és megtalálja az optimális megoldást, amiből nyugodtan élhet idős korában! 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Önkéntes nyugdíj megtakarítás
 • Nyugdíj előtakarékosság: Hogyan kezdjük el?
 • Nyugdíj megtakarítás: Havi 85 ezret bukhatunk a halogatással!
 • Megtakarítás nyugdíjra
 • Nyugdíjbiztosítás adójóváírás: Minél előbb, annál több


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu