Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A NYESZ mint megtakarítás

Utolsó módosítás: 2013.07.08.

Kevesen gondolunk bele, pedig valójában sokan gondban leszünk, hogy miből fogunk megélni nyugdíjas korukban. Az állami nyugdíj talán a számlák kifizetésére elég lesz, de a mindennapi élet költségeit már csak akkor tudjuk fedezni, ha időben még aktív korunkban elkezdünk anyagi tartalékot felhalmozni. 

A megtakarítás egyik ismert, államilag támogatott módja a nyugdíj előtakarékossági számla, amely némileg szabad kezet ad befektetési szempontból, de könnyen korlátok közé is szoríthat.

A NYESZ megismerése

A nyugdíj előtakarékossági számlát 2006 óta ismerjük, a kezdetek kezdetén, mint a nyugdíjrendszer negyedik pillére. A NYESZ egyik érdekessége, hogy mi magunk dönthetjük el, hogy befizetett pénzünkért cserébe milyen értékpapírokat vásárolunk, ezért mekkora kockázatot vállalunk. A befizetéseink 20%-a után pedig állami támogatást kaphatunk – amennyiben ezt az SZJA-ból vissza tudjuk igényelni – legfeljebb éves szinten 100-130 ezer forint értékben.
Ha a nyugdíjcélú megtakarítási megoldások részletesen tanulmányozása után úgy döntünk, hogy a nyugdíj előtakarékossági számla a legalkalmasabb a számunkra, jól teszszük, ha néhány fő tényezőt figyelembe veszünk:

 • Az önkéntes nyugdíjpénztári tagsághoz hasonlóan a nyugdíj előtakarékossági számlája után is adókedvezményt vehetünk igénybe, a már említett összeghatárig. Azt viszont érdemes mérlegelni, hogy mit jelent nekünk ez a kedvezmény és ezért milyen áldozatot vagyunk hajlandóak hozni. Gondoljonunk csak bele abba, hogy mi történik akkor, ha még bőven a nyugdíjba vonulás előtt az éppen aktuális kormány úgy dönt, hogy ezt az adójóváírást eltörli. Vajon akkor önmagában ez a számla mit fog érni számunkra?
 •  Ezen felül azt is fontoljuk meg, hogy a NYESZ-en lévő pénzünkhöz veszteség nélkül leghamarabb csak a nyugdíjba vonulás után férhetünk hozzá. Valószínűleg naiv gondolat lenne azt hinni, hogy addig nem történhet semmi olyan életesemény, amikor nagyobb pénzösszegre lehet szükségünk.
 • Az se mindegy ugye, hogy önmagában a nyugdíj korhatárig való kötelező tartalékolás milyen megkötést jelent majd. Kérdéses ugyanis, hogy nagyjából 20-25 év múlva hány éves korban lehet nyugdíjba menni. Hosszú ideig az állam kezei közt valóban biztonságban van a pénzünk?   
 • Maga a NYESZ ugyan befektetési lehetőséget teremt számunkra, de valójában csak kevés értékpapír közül választhatunk és azok is a hazai piacon szerepelnek. Ráadásul nem árt tudunk mit jelent az, hogy részvény vagy kötvény, hiszen csekély pénzügyi tudás mellett önállóan nem biztos, hogy sikerül pénzünket magas haszonnal gazdagítani.

A nyugdíj előtakarékossági számla ugyan megállja helyét a hazai piacon, de csak egy bizonyos rétegnek jelenthet kielégítő megoldás.

Ahhoz, hogy választani tudjon, érdemes Önnek is megismerkedni más nyugdíj előtakarékossági formákkal is. Az ajánlatkérő kitöltése után munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy egy személyes találkozás keretén belül szakértőnk készséggel felvázolja lehetőségeit.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Nyugdíj előtakarékosság: Mikor kezdjek neki?
 • Nyugdíj előtakarékossági támogatás
 • Nyugdíj előtakarékosság törvény
 • Nyugdíjcélú megtakarítás
 • Öngondoskodás nyugdíj


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu