Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 10-12% 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A NYESZ mint megtakarítás

Utolsó módosítás: 2013.07.08.

Kevesen gondolunk bele, pedig valójában sokan gondban leszünk, hogy miből fogunk megélni nyugdíjas korukban. Az állami nyugdíj talán a számlák kifizetésére elég lesz, de a mindennapi élet költségeit már csak akkor tudjuk fedezni, ha időben még aktív korunkban elkezdünk anyagi tartalékot felhalmozni. 

A megtakarítás egyik ismert, államilag támogatott módja a nyugdíj előtakarékossági számla, amely némileg szabad kezet ad befektetési szempontból, de könnyen korlátok közé is szoríthat.

A NYESZ megismerése

A nyugdíj előtakarékossági számlát 2006 óta ismerjük, a kezdetek kezdetén, mint a nyugdíjrendszer negyedik pillére. A NYESZ egyik érdekessége, hogy mi magunk dönthetjük el, hogy befizetett pénzünkért cserébe milyen értékpapírokat vásárolunk, ezért mekkora kockázatot vállalunk. A befizetéseink 20%-a után pedig állami támogatást kaphatunk – amennyiben ezt az SZJA-ból vissza tudjuk igényelni – legfeljebb éves szinten 100-130 ezer forint értékben.
Ha a nyugdíjcélú megtakarítási megoldások részletesen tanulmányozása után úgy döntünk, hogy a nyugdíj előtakarékossági számla a legalkalmasabb a számunkra, jól teszszük, ha néhány fő tényezőt figyelembe veszünk:

 • Az önkéntes nyugdíjpénztári tagsághoz hasonlóan a nyugdíj előtakarékossági számlája után is adókedvezményt vehetünk igénybe, a már említett összeghatárig. Azt viszont érdemes mérlegelni, hogy mit jelent nekünk ez a kedvezmény és ezért milyen áldozatot vagyunk hajlandóak hozni. Gondoljonunk csak bele abba, hogy mi történik akkor, ha még bőven a nyugdíjba vonulás előtt az éppen aktuális kormány úgy dönt, hogy ezt az adójóváírást eltörli. Vajon akkor önmagában ez a számla mit fog érni számunkra?
 •  Ezen felül azt is fontoljuk meg, hogy a NYESZ-en lévő pénzünkhöz veszteség nélkül leghamarabb csak a nyugdíjba vonulás után férhetünk hozzá. Valószínűleg naiv gondolat lenne azt hinni, hogy addig nem történhet semmi olyan életesemény, amikor nagyobb pénzösszegre lehet szükségünk.
 • Az se mindegy ugye, hogy önmagában a nyugdíj korhatárig való kötelező tartalékolás milyen megkötést jelent majd. Kérdéses ugyanis, hogy nagyjából 20-25 év múlva hány éves korban lehet nyugdíjba menni. Hosszú ideig az állam kezei közt valóban biztonságban van a pénzünk?   
 • Maga a NYESZ ugyan befektetési lehetőséget teremt számunkra, de valójában csak kevés értékpapír közül választhatunk és azok is a hazai piacon szerepelnek. Ráadásul nem árt tudunk mit jelent az, hogy részvény vagy kötvény, hiszen csekély pénzügyi tudás mellett önállóan nem biztos, hogy sikerül pénzünket magas haszonnal gazdagítani.

A nyugdíj előtakarékossági számla ugyan megállja helyét a hazai piacon, de csak egy bizonyos rétegnek jelenthet kielégítő megoldás.

Ahhoz, hogy választani tudjon, érdemes Önnek is megismerkedni más nyugdíj előtakarékossági formákkal is. Az ajánlatkérő kitöltése után munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy egy személyes találkozás keretén belül szakértőnk készséggel felvázolja lehetőségeit.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • OTP nyugdíj előtakarékosság
 • Nyugdíj előtakarékossági számla: Miért nem ajánljuk?
 • Nyugdíjbiztosítás adókedvezménye
 • Nyugdíj előtakarékosság hozam alapján
 • Nyugdíjbiztosítás kötés: 5 jó indok


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu