Nyugdíj előtakarékosság:

Éves 20%, de max 130e Ft-os támogatás
Rugalmas hozzáférés a futamidő alatt
Magas hozamkilátások, akár 6-8%/év 
Kamatadó mentesen és biztonságosan
Illetékmentes örökléssel, adómentesenKeressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A leendő nyugdíjasok problémái: a hazai nyugdíjrendszer halála

Utolsó módosítás: 2013.08.28.

A jelenlegi nyugdíjrendszerünk halála

Kevesen veszik tudomásul, hogy állami nyugdíjrendszerünk halálra van ítélve. Mivel a mostani dolgozók nyugdíjjárulékából a jelenlegi nyugdíjasok ellátását fizeti ki az állam, ez azzal is együtt jár, hogy a néhány évtized múlva nyugdíjba vonulók számára nem áll rendelkezésre tőkefedezet az időskori ellátás biztosításához. Mivel nyugdíjrendszerünk felosztó- kirovó rendszerben működik ez azt is jelenti, hogy a jövő nyugdíjasai csak betarthatatlan ígéretet kapnak az államtól arra nézve, hogy időskorukban az állami nyugdíjként jussukat kézhez kapják.

Több gond is van a hazai nyugdíjrendszerrel

A leendő nyugdíj ellátás kapcsán azért több gond is felvetődik. A felosztó-kirovó rendszer a már említett feltételekkel hosszú időn át fenntarthatlanná válik. Ennek oka egyrészt az, hogy a társadalmunk elöregszik, tehát egyre kevesebb fiatal munkavállaló, képtelen lesz egyre több idős, nyugdíjra jogosult embert eltartani. Míg most nagyjából 3 millió nyugdíjas megélhetését biztosítja a nyugdíjrendszer, addig néhány évtized múlva ez a szám akár 4 millióra is rúghat. Tekintve a már most kevés valódi jövedelmén bejelentett dolgozót – a számuk jelenleg 2,5 millió – mindez katasztrofális következményekkel járhat. Másrészt figyelembe kell vennünk azt is, hogy egyre kevesebb gyermek születik Magyarországon, a népesség szám pedig folyamatosan csökken, amely a rendszer folyamatos hanyatlását idézi elő.

Nem félünk a nyugdíjtól?

A problémát tetézi, hogy sokunknak fogalma sincs arról, hogy pontosan mikor fogunk nyugdíjba vonulni és mekkora állami nyugdíjra számíthatunk. A felmérések szerint figyelmen kívül hagyjuk azt is, hogy a várt nyugdíjunk jelentősen elmararad majd attól a jövedelemtől, amihez még aktív életkorunkban hozzászoktunk. Ráadásul a felmérések azt mutatják, hogy a fiatal korosztály kevesebb, mint egy negyede van tisztában aktuális pénzügyi helyzetével, és a jövőjét érintő változásokkal. Éppen ezért is szükséges a lakosság ösztönzése annak érdekében, hogy a megtakarításnak fokozottabb figyelmet szánjunk és igen is pontosan tervezzük meg nyugdíjba vonulásunkat.

A nyugdíjrendszer jövője

A nyugdíjrendszer kvázi rendbe hozatala érdekében az állam ugyan lépésekett tehet, de a kilátásokon ez sem javít. A várható nyugdíjkorhatár garantáltan emelkedik – 62 évről 65 évre - de a nyugdíjak mértéke is  drasztikusan csökkenni fog. Egy 1997-ben hozott törvény értelmében 2013-tól a nyugdíjakat a bruttó bérből kellene kiszámolni, de ezt végül elvetették, hogy az időskori ellátások adómentesek maradjanak és a jelenlegi nyugdíjas ellátás mértéke se változzon. Az előrejelzések szerint viszont 2050-re az átlag nyugdíj mindössze 40 ezer forint lesz. Ez mégis mire elég?

Ha szeretne Ön is idős korára megtakarított pénzéből privát nyugdíjra is szert tenni, kérjen ajánlatot nyugdíj előtakarékosság témájában és tanácsadóink készséggel felvázolják lehetőségeit.

Kalkulátorunkkal Ön is kiszámíthatja, hogy ha rendszeresen pénzt takarít meg, milyen mértékű államtól független vagyontömegre tehet szert az évek folyamán
 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Adókedvezmény nyugdíj előtakarékosságra, ne féljünk!
 • Ennyiből tudnánk megélni nyugdíjas korunkban
 • Megtakarítás nyugdíjas évekre 2014
 • Nyugdíj előtakarékosság
 • A nyugdíjbiztosítás / nyugdíj előtakarékosság adókedvezménye 2014-től


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu