Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Megtakarítás gyerekeknek

Utolsó frissítés: 2017-11-23

megtakarítás gyerekeknek Gyermekeink jövője mindennél fontosabb!Gyermek megtakarítás kalkulátor 2018Egy gyermek az egyetemig átlagosan 30 millió forintba kerül!A gyermek megtakarítás fontosságaGyermek megtakarítások össze hasonlításaBabakötvény + start számla mint megtakarítás gyerekeknekÉletbiztosítás alapú gyermek megtakarítás Mekkora összeget takarítsak meg gyermekeimnek havonta?Melyik a legjobb megtakarítás gyerekeknek?Mire költhető a gyermek megtakarításban felhalmozott pénz?

gyermekeink jövője mindennél fontosabb!

ÖNNEK JÓL JÖTT VOLNA?

Ön mit szólt volna ahhoz, ha szülei 18-20 évesen több millió forinttal ajándékozták volna meg? Támogassa gyermekét Ön is, hogy a lehető legjobban megkönnyítse életkezdését! 

Minden szülő vagy leendő szülő egyik legalapvetőbb célja, hogy gyermekének a legjobb nevelést és gyermekkort biztosítsa, lehetőleg még annál is jobbat mint amilyet ő kapott.

A megfelelő családi háttér éppen olyan fontos mint a taníttatás és a folyamatos támogatás amely sajnos igen komoly anyagi terhet róhat a szülőkre. Akinek már van gyermeke az bizonyára tapasztalta, hogy ez mennyi többlet költséggel jár, viszont ha azt mondom, hogy ez a plusz kiadás évente több mint 1 millió forintot jelent, akkor azt hiszem ez mindenki számára érthetővé teszi a gyermek megtakarítások fontosságát.

Gyermek MEGTAKARÍTÁS KALKULÁTOR 2018

Gyerek megtakarítás díjszámolónk segítségével Ön is kiszámolhatja, hogy mennyit kell havonta megtakarítania ahhoz, hogy gyermeke(i) jövőjét teljes körűen bebiztosítsa! A további indormációk és az esetleges gyermek megtakarítási támogatások igénybevételéhez ugyanitt egy kattintással kérje díjmentes ajánlatunkat!

egy gyermek átlagosan 30 millió forintba kerül!

megtakarítás gyerekeknekA Generali 2007-ben elvégzett egy kutatást, amelyben azt vizsgálta, hogy mennyibe kerül Magyarországon egy gyermek felnevelése, illetve mennyiben támaszkodhatnak az államra a szülők. Akutatási adatokban közrejátszott a gyermekek fogyasztása, a plusz háztartási munka költsége, az édesanya kieső jövedelme, illetve az a veszteség ami az esetleges karrierépítés csökkenéséből adódik.

A 2007-es adatok szerint egy gyermek évente 288.000 Ft - 417.000 Ft-nyi árut és élelmiszert fogyaszt el, amelyhez ha hozzávesszük azt is, hogy amíg a szülők a gyermekekkel foglalatoskodnak (együtt tanulás, meseolvasás, ruhavásárlás) addig nem dolgoznak, akkor még ezen felül 404.000 Ft - 1.663.000 Ft éves kieső jövedelemmel is számolhatunk. Az így kijövő gyermekenkénti átlag költségévente 1.260.000 Ft, ami azt jelenti, hogy a születéstől a felsőoktatási tanulmányok befejezéséig több mint 30 millió forintot költünk el összesen gyermekeinkre! Ráadásul ezek 11 évvel ezelőtti adatok így az inflációt még nem is tartalmazzák!

A gyermekeknek nyújtandó támogatások ugyanakkor a 2007-es adatok szerint (GYES, GYED, TGYÁS, családi pótlék, anyasági- és terhességi segély) évente alig érik el a 328.000 Ft - 937.00 Ft-os összeget amely láthatóan egyáltalán nincs összhangban a kiadásokkal. Alegrosszabb helyzetben az egy vagy kétgyermekesek vannak hiszen a legmagasabb összegű állami támogatás a 3 gyermeknél többet nevelő családoknak jár.

De ha csak a legfontosabb kiadást a főiskolai vagy egyetemi taníttatást nézzük meg, a legalacsonyabb szemeszterenkénti díjak is 150.000 Ft és 250.000 Ft között mozognak, amely egy 4 éves képzés esetében is minimum 1.200.000 Ft-osköltséget jelent. Az orvosi, jogi, vagy idegen nyelvű képzések pedig akár 700.000 Ft-tól - 1.500.000 Ft-ba is kerülhetnek félévente! Ezekbe a költségekbe pedig még nem számoltuk bele az esetleges nyelvtanulás, külföldi felsőokatási képzés, a sporttevékenység egyéb tanfolyamok díjait sem, amelyekkel együttvéve kijelenthetjük, hogy bizony súlyos milliók szükségesek egy gyermek jövőjének biztosításához. 

a gyermek megtakarítás fontossága

Szerencsére ezt a magas összeget nem egyszerre, hanem évek alatt apránként kell előteremtenünk, így ha a gyermek megtakarítást időben elkezdjük, akkor az a lehető legkisebb havi megterhelés mellett lesz megvalósítható! Alegjobb döntés a takarékoskodásnak már a gyermek születésekor nekilátni, hiszen ebben az esetben van a legnagyobb esély arra, hogy az összes jövőben felmerülő költséget finanszírozni tudjuk, sőt a későbbiek során még egy jelentős összegű tőkénk is megmaradhat amit felhasználhatunk esetleg egy lakás önerejére vagy egy autó megvásárlására.

Ha ugyanis a születéskor a szülők személyenként akár csak egy 10.000 - 10.000 Ft-os havi gyermek előtakarékosságot indítanak, abból a 18. évben már több mint 14.000.000 Ft-os tőke halmozódik fel amely jelentős anyagi segítséget nyújthat a gyermek támogatásában.

A pontos összegek tekintetében vegye igénybe egyszerű gyermek előtakarékossági kalkulátorunkat valamint ugyanitt kérheti díjmentes ajánlatunkat is, a megfeleő megtakarítási forma kiválasztására vonatkozóan! 

gyermek megtakarítások összehasonlítása

Magyarországon 2016-ban a két legnépszerűbb gyermek előtakarékossági forma van, az egyik a Babakötvény és hozzá tartozó Start számla, a másik pedig a megtakarításos életbiztosítás alapú megtakarítás gyerekeknek, biztosítási védelemmel kombinálva. Ezen kívül sokan tartják még folyószámlán is vagy banki lekötésben a gyermekeknek szánt pénzüket, azonban az inflációt sem elérő kamatok miatt ezeket a lehetőségeket nem érdemes csak említés szintjén tárgyalni.

tulajdonság babakötvény + start számla megtakarítási program gyerekeknek
alap támogatás 42.500 Ft Nincsen
gyermekvédelmi támogatás 2 x 44.600 Ft (nem minden esetben) Nincsen
adókedvezmény 10%, maximum évi 6.000 Ft Nincsen
örökölhetőség hagyatéki eljárás keretében szabadon
HOZAMELVÁRÁS 19 éves állampapír hozam (infláció + 3%) befektetési alapoktól függően
kamatadó mentesség 19. évben 10 év után
első hozzáférés 19. évben 3. évtől
biztosítási védelem nincsen van

forrás: www.babakotveny.info - További gyermek előtakarékosságok összehasonlítása 

babakötvény + start számla

megtakarítás gyerekeknek

A Babakötvényhez az Államkincstárnál igényelhető Start számla tulajdonképpen egy megtakarítási számla, amelyet közvetlenül a gyermek megszületése után lehet igénybe venni. Megnyitásakor az állam egyszeri 42.500 Ft alaptámogatással ajándékozza meg a szülőket, a további éves befizetésekre pedig 10% állami támogatás jár maximum évi 6.000 Ft erejéig. A pénz befektetése államkötvényekbe történik ezáltal a kamat is maximalizálva van az innfláció +3%-os éves hozamra, valamint a hozzáférés is leghahamarabb csak a 19. életév betöltésekor lehetséges.

Amennyiben a szülők alacsony átlagjövedelemből (38.500 Ft / fő) kénytelenek megélni az állami támogatás dupla akkora összegű, vagy ha gyermek átmeneti vagy tartós nevelésben van akkor a kétszeres állami támogatás befizetés nélkül is jár. Ilyen esetekben ezen kívül még 2 x 44.600 Ft összegű gyermekvédelmi támogatás is járhat a 7. illetve a 14. évben amelynek utalása szintén a számlára történik. Az éves számlavezetési díj pedig ingyenes.

A maximális állami támogatás kihasználása érdekélben elindítása legfeljebb havi 5.000 Ft-os összeggel érdemes, a gyermekeknek szánt pénzünk többi részét viszont érdemes megtakarítással kombinált életbiztosításban fialtatni. 

Életbiztosítás alapú gyermek előtakarékosság

A gyermekeknek szánt előtakarékossági program a leghatékonyabban megtakarítással kombinált életbiztosítással valósítható meg. Az előgondoskodásra szánt havi díj 80-85 %-a az elérhető legkedvezőbb hozamkilátásokkal kerül befektetésre, a maradék 15-20 %-ot pedig érdemes a biztosítási védelemre fordítani. Ezáltal nem csak a jövőbeni kiadások válnak előre tervezhetővé, de gyermekünk és a szülők testi épsége és egészsége is jó kezekbe kerül.

A havi díj a tartam során bármikor emelhető, illetve ezen felül eseti befizetés is eszközölhető, valamint ha a lejárat előtt merülne egy váratlan kiadás, a részleges visszavásárlással ez is könnyedén finanszírozható!

A betegségből, balesetből adódó kórházi ápolások és esetleges műtéti térítések költségeinek terhe is levehető a szülők válláról, ezen kívül egy váratlan tragédia bekövetkezése esetén a gyermek folyamatos havi járadékban is részesülhet.

A gyermek előtakarékossági szerződés kedvező hozzáférhetőségének köszönhetően az egyes felmerülő taníttatási és képzési költségek folyamatosan a szerződés megszűnése nélkül finanszírozhatóak, így a megtakarítás a gyermek életpályájának minden egyes fontosabb szakaszára finanszírozási eszközt jelenthet. 

MEKKORA ÖSSZEGET TAKARÍTSAK MEG GYERMEKEMNEK HAVONTA?

megtakarítás gyerekeknekEzt elsősorban a család anyagi helyzete és hosszútávú fizetőképessége határozza meg. Általánosságban azt szotuk mondani, hogy a szülők fizetésének 10-15%-át érdemes havonta megtakarítani, ám ez az összeg inkább legyen kevesebb de hosszú távon biztosan tartható. Gyermek megtakarítás kalkulátorunk segítségével Ön is kiszámolhatja, hogy adott összegű havi befektetés mellett hány év alatt mekkora tőke gyűlik össze!

MELYIK A LEGJOBB megtakarítás gyerekeknek?

A biztosítással kombinált befektetési programok rendelkeznek a legkedvezőbb hozamkilátással és rugalmas hozzáféréssel, illetve ezekkel a szerződésekkel biztosítható gyermekünk egészsége és testi épsége is. A Babakötvény és Start Számla a garantált kamata és állami támogatása mellett a havonta 5.000 Ft-ot félre tevők számára lehet ideális megoldás.

MIRE KÖLTHETŐ A GYERMEK ELŐTAKARÉKOSSÁGBAN FELHALMOZOTT PÉNZ?


A gyermek megtakarításban gyűjtött megtakarítási összeg teljes mértékben szabad felhasználású így bármire költhető, legyen szó tandíjról, sportról, utazásról, nyelvtanfolyamról, kollégiumi díjról, albérletről, vagy akár utazásról. A biztosítási rész pedig fedezetet nyújthat halál, baleseti-halál, rokkantság, krónikus és súlyos gyermekbetegségek esetén, valamint a kórházi ellátások és az esetleges műtétek költségeit ismegtéríthetik! 

Olyan komplex gyermekprogramokkal ismertetjük meg Önt, amelyekkel gyermekei jövőjét tervezetten és garantáltan megalapozhatja. Töltse ki rövid ajánlatkérőnket, és mi 1 munkanapon belül 10 Pénzintézet ajánlataival jelentkezünk!

Személy
 
Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Befektetés gyermekeknek 2. rész

Utolsó módosítás: 2014.01.17.

5 részes sorozatunk második részében utána jártunk, hogy a TBSZ számlát hpgyan tudjuk gyermek célú megtakarításra használni. Kicsit "fapados" megoldás ez, de teljeskörű pénzügyi lehetőségek megmutatása miatt ez sem maradhatott ki. Olvassa el a cikket, addig mi megírjuk az izgalmasnak ígérkező 3. részt.


Hozzászólás (0)

Újszülött megtakarítás

Utolsó módosítás: 2014.01.13.

Egy 5 menetes virtuális boksz mérkőzés keretein belül megvesenyeztettük a Start számlát, és a biztosítói gyermek megtakarítási programot. A végeredményért és a győztes ajánlatért tekintse meg cikkünket.


Hozzászólás (0)

Befektetés gyermekeknek 1. rész

Utolsó módosítás: 2014.01.06.

Ez az első része 5 részes sorozatunknak, ami a gyermekek életkezdéséhez szükséges befektetéseket fogja össze. Ez a rész kimondottan az új Start-számláról szól, és megmutatjuk, hogy kinek ajánljuk. Továbbá részletezzük az előnyeit és a hátrányait is.


Hozzászólás (0)

Hogyan használjuk a gyermek megtakarítási számlát?

Utolsó módosítás: 2014.01.06.

Mivel a gyermek megtakarítási számlák az alacsony kamatok (2-3%) miatt nem alkalmasak tőke felhalmozásra, ezért ötleteltünk egy kicsit, és megnéztük azt, hogy mire is lehetne hatékonyan és jól felhasználni, Az ötletelés eredményét a cikkben megtalálja.


Hozzászólás (0)

Vajon sikerül ösztönözni a gyermekvállalást? A GYED Extra 3+1 program

Utolsó módosítás: 2013.09.24.

A kormány különböző intézkedések bevezetését tervezi annak érdekében, hogy a gyermekvállalási hajlandóság megnőjjön hazánkban.


Hozzászólás (0)

Így gyűjthet takarékbélyeget a gyerek

Utolsó módosítás: 2013.09.23.

Ha a gyermek jövője a tét, meg kell ismerkednünk más, jellemzően hosszútávú előtakarékossági megoldásokkal is.


Hozzászólás (0)

A takarékbélyeg, mint gyermek megtakarítás

Utolsó módosítás: 2013.09.09.

Sokan nosztalgikus hangulatba kerülnek a takarékbélyeg új formában történő megjelenése kapcsán. A régi a konstrukció négy évtizedig ösztönözte a fiatalokat a megtakarításra.


Hozzászólás (0)

Drága az iskolakezdés

Utolsó módosítás: 2013.09.04.

Igen komoly költségek merülhetnek fel, ha gyermekünk megkezdi felsőfokú tanulmányait. Éppen ezért fontos az, hogy a várhatóan felmerülő költségekre már időben felkészüljünk egy megtakarítási megoldás segítségével.


Hozzászólás (0)

A lakáskassza, mint gyermek előtakarékosság

Utolsó módosítás: 2013.08.21.

Amikor elhatározzuk, hogy gyermekünk részére anyagi tartalékot képezünk, gyakran kerülünk válaszút elé, hogy melyik előtakarékossági forma az optimális számunkra. Lehetséges megoldásként feltűnik az állam által támogatott lakáskassza konstrukció is.


Hozzászólás (0)

Hogyan történt a Babakötvény államosítása?

Utolsó módosítás: 2013.08.21.

A babák pénzének kvázi államosításával jelentősen megváltozott az állam által is támogatott gyermek előtakarékossági konstrukció.


Hozzászólás (0)