Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Megtakarítás gyerekeknek

Utolsó frissítés: 2014-04-14

megtakarítás gyerekeknek Gyermekeink jövője mindennél fontosabb!Gyermek megtakarítás kalkulátor 2014Egy gyermek az egyetemig átlagosan 30 millió forintba kerül!A gyermek megtakarítás fontosságaGyermek megtakarítások össze hasonlításaBabakötvény + start számla mint megtakarítás gyerekeknekÉletbiztosítás alapú gyermek megtakarítás Mekkora összeget takarítsak meg gyermekeimnek havonta?Melyik a legjobb megtakarítás gyerekeknek?Mire költhető a gyermek megtakarításban felhalmozott pénz?

gyermekeink jövője mindennél fontosabb!

ÖNNEK JÓL JÖTT VOLNA?

Ön mit szólt volna ahhoz, ha szülei 18-20 évesen több millió forinttal ajándékozták volna meg? Támogassa gyermekét Ön is, hogy a lehető legjobban megkönnyítse életkezdését! 

Minden szülő vagy leendő szülő egyik legalapvetőbb célja, hogy gyermekének a legjobb nevelést és gyermekkort biztosítsa, lehetőleg még annál is jobbat mint amilyet ő kapott.

A megfelelő családi háttér éppen olyan fontos mint a taníttatás és a folyamatos támogatás amely sajnos igen komoly anyagi terhet róhat a szülőkre. Akinek már van gyermeke az bizonyára tapasztalta, hogy ez mennyi többlet költséggel jár, viszont ha azt mondom, hogy ez a plusz kiadás évente több mint 1 millió forintot jelent, akkor azt hiszem ez mindenki számára érthetővé teszi a gyermek megtakarítások fontosságát.

Gyermek MEGTAKARÍTÁS KALKULÁTOR 2014

Gyerek megtakarítás díjszámolónk segítségével Ön is kiszámolhatja, hogy mennyit kell havonta megtakarítania ahhoz, hogy gyermeke(i) jövőjét teljes körűen bebiztosítsa! A további indormációk és az esetleges gyermek megtakarítási támogatások igénybevételéhez ugyanitt egy kattintással kérje díjmentes ajánlatunkat!

egy gyermek átlagosan 30 millió forintba kerül!

megtakarítás gyerekeknekA TÁRKI 2007-ben elvégzett egy kutatást, amelyben azt vizsgálta, hogy mennyibe kerül Magyarországon egy gyermek felnevelése, illetve mennyiben támaszkodhatnak az államra a szülők. Akutatási adatokban közrejátszott a gyermekek fogyasztása, a plusz háztartási munka költsége, az édesanya kieső jövedelme, illetve az a veszteség ami az esetleges karrierépítés csökkenéséből adódik.

A 2007-es adatok szerint egy gyermek évente 288.000 Ft - 417.000 Ft-nyi árut és élelmiszert fogyaszt el, amelyhez ha hozzávesszük azt is, hogy amíg a szülők a gyermekekkel foglalatoskodnak (együtt tanulás, meseolvasás, ruhavásárlás) addig nem dolgoznak, akkor még ezen felül 404.000 Ft - 1.663.000 Ft éves kieső jövedelemmel is számolhatunk. Az így kijövő gyermekenkénti átlag költségévente 1.260.000 Ft, ami azt jelenti, hogy a születéstől a felsőoktatási tanulmányok befejezéséig több mint 30 millió forintot költünk el összesen gyermekeinkre! Ráadásul ezek 4 évvel ezelőtti adatok így az inflációt még nem is tartalmazzák!

A gyermekeknek nyújtandó támogatások ugyanakkor a 2007-es adatok szerint (GYES, GYED, TGYÁS, családi pótlék, anyasági- és terhességi segély) évente alig érik el a 328.000 Ft - 937.00 Ft-os összeget amely láthatóan egyáltalán nincs összhangban a kiadásokkal. Alegrosszabb helyzetben az egy vagy kétgyermekesek vannak hiszen a legmagasabb összegű állami támogatás a 3 gyermeknél többet nevelő családoknak jár.

De ha csak a legfontosabb kiadást a főiskolai vagy egyetemi taníttatást nézzük meg, a legalacsonyabb szemeszterenkénti díjak is 150.000 Ft és 250.000 Ft között mozognak, amely egy 4 éves képzés esetében is minimum 1.200.000 Ft-osköltséget jelent. Az orvosi, jogi, vagy idegen nyelvű képzések pedig akár 700.000 Ft-tól - 1.500.000 Ft-ba is kerülhetnek félévente! Ezekbe a költségekbe pedig még nem számoltuk bele az esetleges nyelvtanulás, külföldi felsőokatási képzés, a sporttevékenység egyéb tanfolyamok díjait sem, amelyekkel együttvéve kijelenthetjük, hogy bizony súlyos milliók szükségesek egy gyermek jövőjének biztosításához. 

a gyermek megtakarítás fontossága

Szerencsére ezt a magas összeget nem egyszerre, hanem évek alatt apránként kell előteremtenünk, így ha a gyermek megtakarítást időben elkezdjük, akkor az a lehető legkisebb havi megterhelés mellett lesz megvalósítható! Alegjobb döntés a takarékoskodásnak már a gyermek születésekor nekilátni, hiszen ebben az esetben van a legnagyobb esély arra, hogy az összes jövőben felmerülő költséget finanszírozni tudjuk, sőt a későbbiek során még egy jelentős összegű tőkénk is megmaradhat amit felhasználhatunk esetleg egy lakás önerejére vagy egy autó megvásárlására.

Ha ugyanis a születéskor a szülők személyenként akár csak egy 10.000 - 10.000 Ft-os havi gyermek előtakarékosságot indítanak, abból a 18. évben már több mint 14.000.000 Ft-os tőke halmozódik fel amely jelentős anyagi segítséget nyújthat a gyermek támogatásában.

A pontos összegek tekintetében vegye igénybe egyszerű gyermek előtakarékossági kalkulátorunkat valamint ugyanitt kérheti díjmentes ajánlatunkat is, a megfeleő megtakarítási forma kiválasztására vonatkozóan! 

gyermek megtakarítások összehasonlítása

Magyarországon 2014-ben a két legnépszerűbb gyermek előtakarékossági forma van, az egyik a Baba-kötvény és hozzá tartotó Start számla, a másik pedig a megtakarításos életbiztosítás alapú megtakarítás gyerekeknek, biztosítási védelemmel kombinálva. Ezen kívül sokan tartják még folyószámlán is vagy banki lekötésben a gyermekeknek szánt pénzüket, azonban az inflációt sem elérő kamatok miatt ezeket a lehetőségeket nem érdemes csak említés szintjén tárgyalni.

tulajdonság babakötvény + start számla megtakarítási program gyerekeknek
alap támogatás 42.500 Ft Nincsen
gyermekvédelmi támogatás 2 x 44.600 Ft (nem minden esetben) Nincsen
adókedvezmény 10%, maximum évi 6.000 Ft Nincsen
örökölhetőség hagyatéki eljárás keretében szabadon
maximális hozam 19 éves állampapír hozam (5,5%-6%) nincs maximum (átlag: 8-10%)
kamatadó mentesség 19. évben 10 év után
első hozzáférés 19. évben 3. évtől
egyenleg - havi 25e ft - 20. év 9.294.332 Ft 14.687.358 Ft
biztosítási védelem nincsen van

forrás: www.babakotveny.info - További gyermek előtakarékosságok összehasonlítása 

babakötvény + start számla

megtakarítás gyerekeknek

A Babakötvényhez az Államkincstárnál igényelhető Start számla tulajdonképpen egy megtakarítási számla, amelyet közvetlenül a gyermek megszületése után lehet igénybe venni. Megnyitásakor az állam egyszeri 42.500 Ft alaptámogatással ajándékozza meg a szülőket, a további éves befizetésekre pedig 10% állami támogatás jár maximum évi 6.000 Ft erejéig. A pénz befektetése államkötvényekbe történik ezáltal a kamat is maximalizálva van az öt éves állampapírok által elért hozamokra, valamint a hozzáférés is leghahamarabb csak a 19. életév betöltésekor lehetséges.

Amennyiben a szülők alacsony átlagjövedelemből (38.500 Ft / fő) kénytelenek megélni az állami támogatás dupla akkora összegű, vagy ha gyermek átmeneti vagy tartós nevelésben van akkor a kétszeres állami támogatás befizetés nélkül is jár. Ilyen esetekben ezen kívül még 2 x 44.600 Ft összegű gyermekvédelmi támogatás is járhat a 7. illetve a 14. évben amelynek utalása szintén a számlára történik. Az éves számlavezetési díj a bent lévő összeg legfeljebb 1%-ra van korlátozva, amely így magától értetődően évente növekszik.

Az állampapír alapú befektetés miatti alacsony hozamtermelő képesség valamint a korlátozott hozzáférés miatt a Babakötvény és Start számla leginkább egy kiegészítője lehet a gyemek előtakarékosságnak, és nem pedig az alapja.

A maximális állami támogatás kihasználása érdekélben elindítása legfeljebb havi 5.000 Ft-os összeggel érdemes, a gyermekeknek szánt pénzünk nagy részét viszont kedvezőbb ha megtakarítással kombinált életbiztosításban fialtatjuk. Az összehasonlításból az is látszik, hogy hozamtermelés szempontjából a Babakötvény egy 20 éves megtakarítási időtartam alatt még az állami támogatások ellenére is jóval a gyermekprogram alatt teljesít, az életbiztosításból ugyanis ennyi idő alatt közel 60 %-kal több pénzt vehetünk ki. 

Életbiztosítás alapú gyermek előtakarékosság

A gyermekeknek szánt előtakarékossági program a leghatékonyabban megtakarítással kombinált életbiztosítással valósítható meg. Az előgondoskodásra szánt havi díj 80-85 %-a az elérhető legkedvezőbb hozamkilátásokkal kerül befektetésre, a maradék 15-20 %-ot pedig érdemes a biztosítási védelemre fordítani. Ezáltal nem csak a jövőbeni kiadások válnak előre tervezhetővé, de gyermekünk és a szülők testi épsége és egészsége is jó kezekbe kerül.

A havi díj a tartam során bármikor emelhető, illetve ezen felül eseti befizetés is eszközölhető, valamint ha a lejárat előtt merülne egy váratlan kiadás, a részleges visszavásárlással ez is könnyedén finanszírozható!

A betegségből, balesetből adódó kórházi ápolások és esetleges műtéti térítések költségeinek terhe is levehető a szülők válláról, ezen kívül egy váratlan tragédia bekövetkezése esetén a gyermek folyamatos havi járadékban is részesülhet.

A gyermek előtakarékossági szerződés kedvező hozzáférhetőségének köszönhetően az egyes felmerülő taníttatási és képzési költségek folyamatosan a szerződés megszűnése nélkül finanszírozhatóak, így a megtakarítás a gyermek életpályájának minden egyes fontosabb szakaszára finanszírozási eszközt jelenthet. 

MEKKORA ÖSSZEGET TAKARÍTSAK MEG GYERMEKEMNEK HAVONTA?

megtakarítás gyerekeknekEzt elsősorban a család anyagi helyzete és hosszútávú fizetőképessége határozza meg. Általánosságban azt szotuk mondani, hogy a szülők fizetésének 10-15%-át érdemes havonta megtakarítani, ám ez az összeg inkább legyen kevesebb de hosszú távon biztosan tartható. Gyermek megtakarítás kalkulátorunk segítségével Ön is kiszámolhatja, hogy adott összegű havi befektetés mellett hány év alatt mekkora tőke gyűlik össze!

MELYIK A LEGJOBB megtakarítás gyerekeknek?

A biztosítással kombinált befektetési programok rendelkeznek a legkedvezőbb hozamkilátással és rugalmas hozzáféréssel, illetve ezekkel a szerződésekkel biztosítható gyermekünk egészsége és testi épsége is. A Babakötvény és Start Számla az alacsony hozama és kedvezőtlen hozzáférése miatt maximum havonta 5.000 Ft-os díjjal a program kiegészítéseként javasolt.

MIRE KÖLTHETŐ A GYERMEK ELŐTAKARÉKOSSÁGBAN FELHALMOZOTT PÉNZ?


A gyermek megtakarításban gyűjtött megtakarítási összeg teljes mértékben szabad felhasználású így bármire költhető, legyen szó tandíjról, sportról, utazásról, nyelvtanfolyamról, kollégiumi díjról, albérletről, vagy akár utazásról. A biztosítási rész pedig fedezetet nyújthat halál, baleseti-halál, rokkantság, krónikus és súlyos gyermekbetegségek esetén, valamint a kórházi ellátások és az esetleges műtétek költségeit ismegtéríthetik! 

Olyan komplex gyermekprogramokkal ismertetjük meg Önt, amelyekkel gyermekei jövőjét tervezetten és garantáltan megalapozhatja. Töltse ki rövid ajánlatkérőnket, és mi 1 munkanapon belül 44 Pénzintézet ajánlataival jelentkezünk!

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Gyermek megtakarítási számla: Így használd!

Utolsó módosítás: 2014.09.23.

A gyermek megtakarítási számlák jelenleg nem tartoznak a hatékony, és eredményes befektetések közé, de lehetőséget adnak egy nagyon jó dologra. Pénzügyileg tudatos gyermekeket tudunk nevelni, ennek segítségével. Ne habozzon olvassa el Ön is a cikket!


Hozzászólás (0)

A gyermek születési idejétől függenek a megtakarítás kamatai?

Utolsó módosítás: 2014.09.23.

Egy érdekességre lettünk figyelmesek, amikor elkezdtük vizsgálgatni a gyermek megtakarításokat! Képzelje el, hogy az egyik könstrukciónál nem mindegy, hogy mikor születik a gyermeke. Hogy ez mit jelent? Mekkora lehet a különbség? A cikkben mindenre megtalálja a választ.


Hozzászólás (0)

Melyik megtakarítást válasszam gyermekemnek?

Utolsó módosítás: 2014.09.15.

Biztos Ön is sokat gondolkozik azon, hogy melyik gyermek megtakarítás lenne a legahtékonyabb szeme fényének. Ez arra inspirált minket, hogy írjunk egy olyan összehasonlító cikket, amiben megtalálja a jelentősebb gyermek megtakarításokat. A részleteket a cikkben találja!


Hozzászólás (0)

Gyermek megtakarítások: Melyik a legjobb?

Utolsó módosítás: 2014.09.11.

Teljesen normális emberi reakció, hogy a legjobb dolgokat keressük mind magunknak, mind a gyermekünknek. Nincs ez másképp akkor sem, ha gyermekünk megtakarítását keressük. Nézze meg, hogy melyik a legjobb gyermek megtakarítás!


Hozzászólás (0)

Babakötvény kötése

Utolsó módosítás: 2014.09.05.

Sokan kérdeznek bennünket a babakötvénnyel kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk hogy bemutatjuk a Start számlát, és a babakötvényt. Ezen felül leírjuk azokat a fontos dolgokat, amit mindenképpen tudnia kell, ha ezt a megtakarítást szeretné választani. Ne hagyja ki, inkább olvassa el a cikket!


Hozzászólás (0)

Babakötvény 2032/s

Utolsó módosítás: 2014.09.04.

Gyermek megtakarítás esetén választhatunk állami, banki, és biztosítói megoldást. Az állam is igyekszik a pénzpiaccal lépést tartani, ezért egy versenyképes gyermek megtakarítást igyekszik kínálni, amihez szükség van egy jó mögöttes befektetésre. Vajon a Babakötvény 2032/s a megoldás?


Hozzászólás (0)

Babakötvény kamat

Utolsó módosítás: 2014.09.02.

Amikor gyermekünk életkezdését szeretnénk anyagilag támogatni, akkor 3  lehetőséget kell mérlegelnünk. Indíthatunk megtakarítást az államnál, a bankoknál, és a biztosítóknál. Mi most az állammnál vezetett Start számlát, és a babakötvényt vizsgáltuk meg, mégpedig a várható nyeresége, kamata szerint. Olvassa el Ön is, nehogy lemaradjon valamilyen fontos információról!


Hozzászólás (0)

Gyermek előtakarékosság: Mennyibe kerül a diploma 2014-ben?

Utolsó módosítás: 2014.04.10.

Jó szokásunkhoz híven most is a számokat, a konkrétumokat helyeztük a középpontba. Egy felmérés segítségével bemutatjuk, hogy mennyibe kerül 2014-ben egy diplomát megszerezni, és hogy a későbbek folyamán mire érdemes felkészülnünk.


Hozzászólás (0)

Gyermek életbiztosítás

Utolsó módosítás: 2014.04.09.

"A gyerekekért mindent" tartja a mondás. Ezzel nem vitatkozunk, sőt ebben próbáljuk meg segíteni Önt ezzel a cikkel. Egy későbbi nagyobb anyagi terhet szeretnénk levenni az Ön válláról, hogy ha úgy alakul, akkor gyermeke nagyon magas színvonalú orvosi ellátásban részesüljön, és idővel tudjon egyetemre is menni.


Hozzászólás (0)

Hol gyűjtsem a pénzem a gyereknek? 1. rész

Utolsó módosítás: 2014.03.19.

Elindítunk egy sorozatot, amiben a gyermek megtakarítások lesznek a fókuszban. Az első összehasonlítási szempont a megtakarításunk eredményessége. A kalkuláció elkészült, és mi is csodálkoztunk, hogy milyen különbségek alakulhatnak ki.


Hozzászólás (0)