Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Start számla nyitása

Utolsó módosítás: 2013.01.29.

A Start számla konstrukció megismerése előtt, érdemes néhány szót ejteni a központi költségvetésből finanszírozott Babakötvény támogatásról is.

Babakötvény nyitása

Életekezdési támogatás alanyi jogon jár minden olyan magyar állampolgárságú, és magyarországi lakóhellyel rendelkező babának, aki 2005. december 31. után született.
Azt fontos tudni, hogy a Babakötvény támogatás folyósítása, a szülő részéről utánajárást nem igényel. A Magyar Államkincstár, a baba születési hónapját követő 10 munkanapon belül értesül a csecsemő világrajöttéről, és az azt követő 8 munkanapon belül hivatalból, a részére letéti számlát nyit. A számlán személyre szabottan nyilvántartásba kerül az állami támogatás, és az azután járó kamatok mértéke.
A Babakötvény támogatás jelenlegi összege: 42.500 forint

Start számla program

Amennyiben a szülő igényt tart rá, gyermeke Babakötvény támogatását áthelyezheti, és Start számlát nyithat. Meg kell említenünk, hogy 2012 októbere óta, Start értékpapírszámlát nyitni már csak, és kizárólag a Magyar Államkincstárban lehet. A számlavezetés a Magyar Államkincstárban díjmentes.
Az új szabály szerint ráadásul nem csak a gyermek szülője, hanem más közeli hozzátartozója is nyithat Start számlát. A Start számla nyitás egyébként nem kötelező.
A Start számlára pénzt befizethetnek magánszemélyek, szülők, más rokonok, de akár a települési önkormányzatok is.
Start számlát viszont, akár már a 2006 előtt született gyermekek szülei is nyithatnak, minimum 25 ezer forint befizetésével. Ezzel egyidejűleg viszont vállalniuk kell azt is, hogy a számlához legalább 3 évig nem nyúlnak hozzá, akkor sem, ha időközben a gyermek betölti a 18. életévét. Ezen gyermekek Babakötvény támogatásban nem részesülnek.
Igaz, a Start számlára, a törvénymódosítás következtében, korlátlan mennyiségű befizetés történhet, de az állami támogatás összege eznetúl is változatlan. Állami támogatás ugyanis a befizetések 10%-a után jár, legfeljebb évi 6 ezer forintos értékhatárig.
A Start számla hozama, teljes mértékben a portfólió összetételétől, azaz a vásárolt állampapírok hozamától függ.
Start számlanyitás kapcsán érdemes megjegyezni, hogy nem véletlen, hogy az állam, állampapír vásárlásra próbálja ösztönözni a szülőket, így is hitelt adva az állam részére. A nagy kérdés az, hogy vajon most, hogy szépen lassan, az Államkincstár egyeduralkodóvá válik, a hozamok mértéke mennyire változik, azaz nem csökken-e. Mivel a Start számlához a gyermek leghamarabb 18 éves férhet hozzá, ezért csak néhány év múlva tudjuk megmondani azt, hogy mennyire sikeres maga a program.

Ha, szeretne más, az államtól független, gyermek előtakarékossági formákat is megismerni, kérjen ajánlatot tanácsadóinktól, akik garantáltan a legjobb megoldást kínálják, Ön és gyermeke számára.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy a rendszeres megtakarítás mennyivel növelheti meg a gyermek anyagi tartalékát.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • A családi életbiztosítás fontossága
 • Életbiztosítás gyermekeknek
 • Amit a GYES-ről röviden tudni kell
 • Babakötvény igénylése 2012
 • Hogyan használjuk a gyermek megtakarítási számlát?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu