Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Start számla maximális összege

Utolsó módosítás: 2013.01.30.

Érdemes abba belegondolni, hogy ha a gyermek 18 éves koráig egy bizonyos összeget, rendszeresen megtakarítunk, felnőtt életben való elindulását már jelentősen megkönnyíthetjük.
 Akár egyénileg is dönthetünk úgy, hogy megtakarítási formát keresünk, de az állam is támogatja előtakarékossági hajlandóságunkat.

Nézzük meg, az állami gyermek előtakarékosság hogyan is néz ki a gyakorlatban:

A Babakötvény

Először is, amennyiben gyermekünk 2005. december 31. után jött a világra, magyar állampolgár, és magyarországi lakcímmel rendelkezik, egyszeri, vissza nem térítendő Babakötvény támogatásra alanyilag jogosult.
Ez annyit tesz, hogy az állam, amint értesül a baba megszületéséről, 8 munkanapon belül, a Magyar Államkincstárban, a fent említett értékben letéti számlát nyit.
Az Államkincstár, az érkező támogatási összegeket, és az azután járó kamajóváírásokat, névre szólóan nyilván tartja  a gyermek 18 éves koráig.
Ha a szülők, máshogy nem rendelkeznek, az alapösszeg a gyermek nagykorúságáig, a letéti számlán marad, és akkor is válik először hozzáférhetővé. A támogatás összege az ötéves állampapír hozamai alapján kamatozik. A kamatok mértékéről az Államkincstár honlapján is tájékozódhatunk.
Az alap támogatáson kívül, a tartós nevelésben részt vevő, illetve az alacsony jövedelmű családok gyermekei további jóváírást is kapnak.

A Start számla

A szülők, igény szerint, a gyermek Babakötvény támogatását, a Magyar Államkincstár értékpapír Start számlájára áthelyezhetik, amennyiben ezt egyéni befizetéssekkel is szeretnék megtoldani.
Start számlát nyitni, az új szabályok szerint kizárólag a Magyar Államkincstárban lehet. Míg korábban, a bankok és takarékszövetkezetek is kínáltak Start számla nyitási opciót, addig az államosítás hatására az Államkincstár az egyetlen ahol új belépőként megjelenhetünk.
A Start számlára történő befizetések 10%-a után, legfeljebb évi 6 ezer forint értékben további állami támogatás is jár.
Korábban a Start számlára történő befizetések maximuma az évi 120 ezer forint volt, de a törvénymódosítás következtében, ez a korlátozás megszűnt. A befizetések után folyósított állami támogatás felső plafonja viszont ezentúl is változatlan.
A Start számla összegét, a portfólió összetétele, azaz a vásárolt állampapírok, és a jóváírt hozam mértéke befolyásolja.
A Start számla megtakarítás kamatadómentes jövedelmet biztosít, amint a fiatal felnőtt 18 éves korát elérte. A Start számla összege a következő célok valamelyikére fordítható: lakhatás, tanulmányok, válalkozásalapítás, családalapítás költségeinek fedezése.

Amennyiben szeretne Ön is megismerkedni személyre szabottan a megtakarítási lehetőségeivel, kérjen ajánlatot szakértőinktől, akik személyesen rendelkezésére állnak az ország minden táján.

Számolja ki, hogy néhány éves rendszeres megtakarítással milyen mértékben képes a gyermeke jövőjét megalapozni.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Életbiztosítás unoka részére
 • Megtakarítás többgyermekes családban
 • Babakötvény kiszámoló
 • Start számla nyitása
 • Miért fontos szülőként megtakarítani?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu