Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Mit tegyünk azért, hogy gyermekeink ne hitelből éljenek

Utolsó módosítás: 2013.07.04.

A rohanó világra igaz az, hogy türelmetlenek vagyunk és mindent azonnal szeretnénk megkapni. Míg nagyszüleink akár éveket is képesek voltak várni egy nagyobb értékű fogyasztási cikkre, az új autóra, addig manapság legtöbben tovább nyújtóznak, mint ahogy a takarójuk ér és elcsábulnak egy jól hangzó hitelajánlat kapcsán.

Hitel vagy megtakarítás?

Ha úgy döntünk, hogy jövedelmünk egy részét nem költjük el, hanem előtakarékossági szándékból elkülönítjük, akkor jelentős megtakarított vagyonra tehetünk szert. Ez persze évek, vagy akár évtizedek kérdése is lehet, de ha megtakarítással rendelkezünk az nem csak megnyugtató, hanem a család jövőjét is megalapozhatjuk vele. Ezzel szemben még mindig népes tábora van azoknak, akik a gyors pénzszerzés érdekében gyakran felelőtlenül a hitelfelvétel felé fordulnak. Persze nem véletlen, hiszen a folyamatos reklámok is arra ösztökélik az embert, hogy újdonságokat szerezzen be és esetenként ész nélkül vásároljon. Ugyanakkor már jó előre kiokoskodhatjuk, hogy bizonyos költségekre anyagi tartalékot kell képeznünk, hiszen rendszeres havi fizetésünk erre nem lesz elég. Például a gyermek taníttatása több millió forintot is kivehet a pénztárcánkból, és ha nem kezdünk el időben bizonyos pénzösszeget megtakarítani számára, akkor ő már kényszerből is hitelteherrel fogja elindítani felnőtt életét.

A gyermek felnevelése és a megtakarításra való ösztönzés

Szülőként elsődleges feladatunk, hogy csemeténknek példát mutassunk.  Előbb vagy utóbb kisebb gondunk is nagyobb lesz annál, mint hogy a gyermek egy csúnya szóval köszönti óvodás pajtásait, amit feltehetően otthon tanult. A felelősségünk a gyermek jövőjére nézve hihetetlenül nagy. Mivel egyfajta példaképként tekint ránk, ezért nem mindegy az, hogy milyen képet alakít ki magáról és környezetéről. Meg kell óvnunk őt a rá leselkedő veszélyekről, de arra is meg kell tanítanunk, hogy önmaga helytálljon a nagybetűs Életben.

Ezt nekünk szülőknek tudatosítani magunkban, hogy pénzügyi döntéseink milyen hatással lehetnek a gyermekünk felcseperedésére. Ha a gyermek szüleitől azt látja, hogy a hitel az egyetlen megoldás a felmerülő problémákra, akkor nagy valószínűséggel ő is hitelből fogja megvenni az első autóját vagy a hőn áhított nagyképernyős tévét. A személyi kölcsönök és a hitelkártyák útvesztőjében ő is hamar elveszhet, ha nem tanítjuk meg arra, hogy a jövőjét hosszútávon szükséges megalapoznia.

Gyermekünk számára már akár havi 10 ezer forint félrerakása komoly segítséget jelenthet majd felnőtt korában. Ráadásul, ha már a gyermek születéskor bevezetjük ezt a gyakorlatot, akkor nagykorúsága idején jelentős pénzösszeget vehet fel a csemete.

A lap alján található ajánlatkérő formula kitöltésével már egy lépéssel közelebb kerülhet ahhoz, hogy a gyermek jövőjét stabil alapokra helyezze. A személyre szabott gyermekprogram segítségével Ön és családja előzetes képet kaphat arról, hogy várható kiadások fedezésre mekkora megtakarítási összeget érdemes szánnia.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Gyermek előtakarékosság: Mennyibe kerül a diploma 2014-ben?
 • Gyermek megtakarítás 2014
 • Így gyűjthet takarékbélyeget a gyerek
 • Legjobb Babakötvény
 • Start számla összehasonlítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu