Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Miért fontos szülőként megtakarítani?

Utolsó módosítás: 2013.05.17.

A szülőnként a jelenben meghozott döntéseink komolyan befolyásolhatják azt, hogy gyermekünkből milyen felnőtt válik. Egy időben elindított megtakarítással nem csak a mindennapok terhét vehetjük le a válláról, hanem pénzügyileg tudatos ifjúvá nevelhetjük őt. Az, hogy megfelelő támaszt nyújtsunk számára az szülői küldetésünk része, mint az is, hogy gondolunk azokra a kihívásokra, amelyekkel bizonyos életszakaszokban szembe kell néznie. Gyermekünk nagyravágyó céljainak nem szabad, hogy anyagi akadályok szabjanak határt, így a jövedelmünk egy részének tartalékolása kiemelkedően fontos.

Megtakarítási összeg életkor szerint

Havonta átlagosan 30-40 ezer forintba kerül egy gyermek felnevelése, legalábbis ez derül ki a Generali Biztosító közelmúltban készült felméréséből. Sőt nem kecsegtetnek minket semmi jóval, hiszen ez az összeg az életkor előre haladtával akár többszörösére is emelkedhet. Persze ebbe nem nehéz belegondolni, hogy a nagyobb gyermekre már többet is kell költeni. Míg csecsemőkorban nagyjából 25-30 ezer forintból megúszhatjuk a havi kiadásokat, addig egy egyetemista korú fiatal költségei már havi 90 ezer forintot is kitehetnek.
Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a főiskola vagy egyetem elvégzéséig egy gyermek nagyjából 13-15 millió forintot 'vesz ki' a családi kasszából.

Ekkora összeget gyakran egy család képtelen hirtelen kigazdálkodni, főleg ha több gyermekről van szó, ami érthető is. Éppen ezért szükséges az, hogy a nagyobb terhet jelentő időszakokra már a gyerek születésekor elkezdjünk felkészülni.

Gyermek megtakarítás minden célra

 • Nem nehéz belegondolnunk abba, hogy a gyermek egy neves egyetemen továbbtanulni szeretne. Ezen felül az ifjú felnőttől elvárják azt, hogy nyelvtudással rendelkezzen így valószínűleg a gyermeket külföldi tanulmányi útra is szeretnénk küldeni.  Néhány évtized múlva maga a féléves tandíj összege akár milliós tételt is jelenthet, amit egy összegben nem leszünk képesek kifizetni, hacsak nem készülünk fel erre időben.
 • A gyermek felsőfokú tanulmányai befejeztével igényt tarthat arra is, hogy végleg kirepülhessen a szülői házból. Ha már a születésétől fogva lakáscélra is tartalékolunk számára, nem kell gyermeknek sem albérletről albérletre vándorolnia.
 • Ha a gyermek fiatal felnőttként nekivág a nagy betűs Életnek, számos olyan eshetőségre fel kell majd készülnie, amikor a szülei által felhalmozott vagyontartaléka segíthet neki a boldogulásban. Legyen szó egy autó vásárlásáról, az esküvő költségeinek fedezéséről a gyermek garantáltan hálás lesz, ha ezt nem kell saját zsebből kigazdálkodnia.

Ha szeretne Ön is személyre szabottan megismerkedni a gyermek előtakarékossági programmal, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén elérhetők az Ön számára.

Kalkulátorunkkal előzetesen is kiszámíthatja, hogy egy időben elindított megtakarítás miként képes komoly terhet levenni a válláról.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Babakötvény összehasonlítás
 • Start számla összehasonlítás
 • Hogyan használjuk a gyermek megtakarítási számlát?
 • Legjobb Babakötvény
 • Mit tegyünk azért, hogy gyermekeink ne hitelből éljenek


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu