Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Miért fontos szülőként megtakarítani?

Utolsó módosítás: 2013.05.17.

A szülőnként a jelenben meghozott döntéseink komolyan befolyásolhatják azt, hogy gyermekünkből milyen felnőtt válik. Egy időben elindított megtakarítással nem csak a mindennapok terhét vehetjük le a válláról, hanem pénzügyileg tudatos ifjúvá nevelhetjük őt. Az, hogy megfelelő támaszt nyújtsunk számára az szülői küldetésünk része, mint az is, hogy gondolunk azokra a kihívásokra, amelyekkel bizonyos életszakaszokban szembe kell néznie. Gyermekünk nagyravágyó céljainak nem szabad, hogy anyagi akadályok szabjanak határt, így a jövedelmünk egy részének tartalékolása kiemelkedően fontos.

Megtakarítási összeg életkor szerint

Havonta átlagosan 30-40 ezer forintba kerül egy gyermek felnevelése, legalábbis ez derül ki a Generali Biztosító közelmúltban készült felméréséből. Sőt nem kecsegtetnek minket semmi jóval, hiszen ez az összeg az életkor előre haladtával akár többszörösére is emelkedhet. Persze ebbe nem nehéz belegondolni, hogy a nagyobb gyermekre már többet is kell költeni. Míg csecsemőkorban nagyjából 25-30 ezer forintból megúszhatjuk a havi kiadásokat, addig egy egyetemista korú fiatal költségei már havi 90 ezer forintot is kitehetnek.
Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a főiskola vagy egyetem elvégzéséig egy gyermek nagyjából 13-15 millió forintot 'vesz ki' a családi kasszából.

Ekkora összeget gyakran egy család képtelen hirtelen kigazdálkodni, főleg ha több gyermekről van szó, ami érthető is. Éppen ezért szükséges az, hogy a nagyobb terhet jelentő időszakokra már a gyerek születésekor elkezdjünk felkészülni.

Gyermek megtakarítás minden célra

 • Nem nehéz belegondolnunk abba, hogy a gyermek egy neves egyetemen továbbtanulni szeretne. Ezen felül az ifjú felnőttől elvárják azt, hogy nyelvtudással rendelkezzen így valószínűleg a gyermeket külföldi tanulmányi útra is szeretnénk küldeni.  Néhány évtized múlva maga a féléves tandíj összege akár milliós tételt is jelenthet, amit egy összegben nem leszünk képesek kifizetni, hacsak nem készülünk fel erre időben.
 • A gyermek felsőfokú tanulmányai befejeztével igényt tarthat arra is, hogy végleg kirepülhessen a szülői házból. Ha már a születésétől fogva lakáscélra is tartalékolunk számára, nem kell gyermeknek sem albérletről albérletre vándorolnia.
 • Ha a gyermek fiatal felnőttként nekivág a nagy betűs Életnek, számos olyan eshetőségre fel kell majd készülnie, amikor a szülei által felhalmozott vagyontartaléka segíthet neki a boldogulásban. Legyen szó egy autó vásárlásáról, az esküvő költségeinek fedezéséről a gyermek garantáltan hálás lesz, ha ezt nem kell saját zsebből kigazdálkodnia.

Ha szeretne Ön is személyre szabottan megismerkedni a gyermek előtakarékossági programmal, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén elérhetők az Ön számára.

Kalkulátorunkkal előzetesen is kiszámíthatja, hogy egy időben elindított megtakarítás miként képes komoly terhet levenni a válláról.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Gyermek megtakarítási tippek
 • Vajon sikerül ösztönözni a gyermekvállalást? A GYED Extra 3+1 program
 • Mit tegyünk azért, hogy gyermekeink ne hitelből éljenek
 • A takarékbélyeg, mint gyermek megtakarítás
 • Start számla összehasonlítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu