Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Melyik megtakarítást válasszam gyermekemnek?

Utolsó módosítás: 2014.09.15.

Ha Önnek van gyermeke, akkor szinte biztos, hogy legalább egyszer feltette ez a kérdést. Szerencsére több lehetőséget is kínál számunkra a pénzpiac, de vajon melyiket válasszuk? Több szempontot is érdemes figyelembe venni. Elemezzük hát a gyermek megtakarításokat, hogy tudjunk választani!

Melyik megtakarításokból válasszunk?

Amikor gyermekünk életkezdésére, illetve elsősorban taníttatására gyűjtünk pénzt, akkor 3 külön helyen kell vizsgálódnunk. Tanulmányozni kell az állam által kínált babakötvényt, és Start számlát, a bankok megtakarítási számláját, és a biztosítók megtakarítási programjait. Kezdjük a bankok kínálatával! Előtt azonban ismerje meg a rendszeres megtakarítások főbb tulajdonságait!

A gyermek megtakarítási számla

A banki konstrukció tőkegyarapításra sajnos nem alkalmas, hiszen 2-3%-os kamatot tud adni, amivel pénzünk épphogy nem veszít az értékéből. Így hiába férhetünk a pénzhez bármikor, hiába az 5 milliós forintig tartó OBA, vagyis állami garancia, nem ez lesz az ideális megtakarítás. Viszont egy nagyon hasznos dolgot, konkrétan a pénz kezelését, a spórolást megtaníthatjuk vele gyermekünknek. Érdemes a házi körüli munkákért cserébe egy kis „fizetést” adni erre a számlára gyermekünknek.

A Start számla

A második gyermek megtakarítás az államnál vezethető Start számla. Ez már jobb befektetés, mint a banki megtakarítási számlák, hiszen egy olyan állampapírba fektetik be a pénzünket, amire infláció feletti plusz 3%-os hozamot adnak. A jelenlegi viszonyok mellett azonban ez még mindig csak 5% körüli hozamot jelent az idei évre. Csak az államnál lehet ilyen Start számlát vezetni, és akadnak, akik félnek hogy ez a megtakarításuk is a magánnyugdíjpénztár sorsára jut.

A gyermek megtakarítási program

A biztosítók a biztonság érdekében egy extra szolgáltatással álltak elő az előző 2 megtakarításhoz képest. Ha a szülő (aki biztosított is) elhalálozna a megtakarítási időszak alatt, akkor helyette a biztosító fizeti be a díjakat a futamidő végéig. Befektetési szempontból pedig mi magunk állítjuk össze a befektetési portfóliót, ami utána szakemberek kezelnek. Egy jó portfólió legalább éves átlag 8%-os hozamot elérhet.

A gyermek megtakarítások

A gyermek megtakarítás az egyik legfontosabb pénzügyi megtakarítás az életünkben. Ebben a cikkben, ezért 3 különböző gyermek megtakarítást mutattunk be, a biztonság, és a nyereség szempontjából is. Mielőtt elindítaná az egyiket érdemes tételese összehasonlítani őket, és egy-két személyre szabott kalkulációt elkészíteni. Töltse ki a cikk alján található űrlapot, és gyermek megtakarítási szakértőnk megtalálja az Ön gyermeke számára legjobb megoldást jelentő megtakarítást! 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Drága az iskolakezdés
 • Befektetés gyermekeknek 2. rész
 • Az életbiztosítás, mint gyermek megtakarítás
 • Így gyűjthet takarékbélyeget a gyerek
 • Start számla maximális összege


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu