Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Melyik megtakarítást válasszam gyermekemnek?

Utolsó módosítás: 2014.09.15.

Ha Önnek van gyermeke, akkor szinte biztos, hogy legalább egyszer feltette ez a kérdést. Szerencsére több lehetőséget is kínál számunkra a pénzpiac, de vajon melyiket válasszuk? Több szempontot is érdemes figyelembe venni. Elemezzük hát a gyermek megtakarításokat, hogy tudjunk választani!

Melyik megtakarításokból válasszunk?

Amikor gyermekünk életkezdésére, illetve elsősorban taníttatására gyűjtünk pénzt, akkor 3 külön helyen kell vizsgálódnunk. Tanulmányozni kell az állam által kínált babakötvényt, és Start számlát, a bankok megtakarítási számláját, és a biztosítók megtakarítási programjait. Kezdjük a bankok kínálatával! Előtt azonban ismerje meg a rendszeres megtakarítások főbb tulajdonságait!

A gyermek megtakarítási számla

A banki konstrukció tőkegyarapításra sajnos nem alkalmas, hiszen 2-3%-os kamatot tud adni, amivel pénzünk épphogy nem veszít az értékéből. Így hiába férhetünk a pénzhez bármikor, hiába az 5 milliós forintig tartó OBA, vagyis állami garancia, nem ez lesz az ideális megtakarítás. Viszont egy nagyon hasznos dolgot, konkrétan a pénz kezelését, a spórolást megtaníthatjuk vele gyermekünknek. Érdemes a házi körüli munkákért cserébe egy kis „fizetést” adni erre a számlára gyermekünknek.

A Start számla

A második gyermek megtakarítás az államnál vezethető Start számla. Ez már jobb befektetés, mint a banki megtakarítási számlák, hiszen egy olyan állampapírba fektetik be a pénzünket, amire infláció feletti plusz 3%-os hozamot adnak. A jelenlegi viszonyok mellett azonban ez még mindig csak 5% körüli hozamot jelent az idei évre. Csak az államnál lehet ilyen Start számlát vezetni, és akadnak, akik félnek hogy ez a megtakarításuk is a magánnyugdíjpénztár sorsára jut.

A gyermek megtakarítási program

A biztosítók a biztonság érdekében egy extra szolgáltatással álltak elő az előző 2 megtakarításhoz képest. Ha a szülő (aki biztosított is) elhalálozna a megtakarítási időszak alatt, akkor helyette a biztosító fizeti be a díjakat a futamidő végéig. Befektetési szempontból pedig mi magunk állítjuk össze a befektetési portfóliót, ami utána szakemberek kezelnek. Egy jó portfólió legalább éves átlag 8%-os hozamot elérhet.

A gyermek megtakarítások

A gyermek megtakarítás az egyik legfontosabb pénzügyi megtakarítás az életünkben. Ebben a cikkben, ezért 3 különböző gyermek megtakarítást mutattunk be, a biztonság, és a nyereség szempontjából is. Mielőtt elindítaná az egyiket érdemes tételese összehasonlítani őket, és egy-két személyre szabott kalkulációt elkészíteni. Töltse ki a cikk alján található űrlapot, és gyermek megtakarítási szakértőnk megtalálja az Ön gyermeke számára legjobb megoldást jelentő megtakarítást! 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Mi a GYET?
 • Életbiztosítás unoka részére
 • Gyermek megtakarítás 2014
 • A családi életbiztosítás fontossága
 • Miért fontos szülőként megtakarítani?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu